• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

29.08.2022

07:00

"DELFINI" DANAS POČINJU TAKMIČENJE U SPLITU! Oslabljena Srbija ide na medalju!

Beta/Slobodan Sandić

Ostali sportovi

"DELFINI" DANAS POČINJU TAKMIČENJE U SPLITU! Oslabljena Srbija ide na medalju!

Podeli vest

Vaterpolisti Srbije danas protiv Izraela (12.00, RTS 1) počinju učešće na svom devetom Evropskom prvenstvu. Selektor Savić: Naš sastav je potpuno nov, ali ambicija je da uzmemo medalju

Srpski vaterpolisti kreću po novu medalju na Evropskom prvenstvu u Splitu (29. avgusta - 10. septembra).

"Delfini", predvođeni selektorom Dejanom Savićem, igraju protiv autsajdera Izraela danas od 12.00 (RTS 1) u "Spaladijum areni" meč prvog kola D grupe. Naša reprezentacija se gotovo skroz izmenila od kada je osvojila poslednju medalju, zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju prošle godine.

Jakšić povređen

"Delfini" su treći favoriti za medalju prema procenama svetskih kladionica sa kvotom 5,00, iako su samo trojica sa pobedničkog postolja u Tokiju i dalje prisutna - Dušan Mandić, Strahinja Rašović i kapiten Sava Ranđelović. Pored toga što su zbogom reprezentaciji rekli brojni velikani, Savićev tim muče i povrede. U Beogradu su zbog problema ostali Nikola Jakšić i Đorđe Lazić.

Put za Pariz

Sva takmičenja su prolazne stanice do Olimpijskih igara 2024.
Dejan Savić

Selektor, ipak, ne traži alibi, već javnosti jasno stavlja do znanja da ide na medalju.

- Ovo je naša aktuelna reprezentacija. Potpuno je jasno da je to novi sastav i mi smo, sa Hrvatima, najviše promenili tim posle Igara u Tokiju. Ovaj sastav je novi čak i u odnosu na Svetsko prvenstvo u Mađarskoj pre dva meseca (zauzeli peto mesto, prim. aut.). Ima tu povreda, ima nečeg na šta ne možemo da utičemo. Ali, tradicija uspeha srpskog vaterpola ne dozvoljava da menjamo ambicije. One se i sada tiču osvajanja medalje. Ko zna stanje u reprezentaciji, ovo će mu biti prepotentna izjava, ali naša obaveza je da budemo u tradiciji našeg vaterpola. I dok sam igrao, i sada kao trener, nisam tražio alibi - jasan je Savić.

Podrška za momke

Na prethodnom Evropskom prvenstvu, pre dve godine, vaterpolisti su takođe bili peti, kao i na Svetskom pre dva meseca, ali i u poslednjoj Svetskoj ligi. Međutim, Savić se ne osvrće na prošlost, već objašnjava da su sva takmičenja prolazna stanica na putu ka Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

Foto: Reuters/Gonzalo Fuentes

- Ovo su sve prolazne stanice do Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine. Tamo želimo da budemo najbolji. Istina je da rezultati na poslednja dva takmičenja nisu bili očekivani, ali idemo dalje. Svakoj ekipi treba dati podršku, pružiti joj šansu da raste do ispunjenja konačnog cilja, a rekao sam da je to medalja na Igrama - dodao je Savić.

Naš tim je bio evropski šampion poslednji put pre četiri godine u Španiji.

 

EVROPSKO PRVENSTVO

Grupa D

1. kolo, ponedeljak

Srbija - Izrael 12.00

Mađarska - Slovenija 14.00

2. kolo, sreda

Slovenija - Izrael 9.00

Srbija - Mađarska 19.00

3. kolo, petak

Mađarska - Izrael 9.00

Srbija - Slovenija 12.00

* tri ekipe iz grupe idu u nokaut fazu

Dame izgubile od Francuske

Vaterpolistkinje Srbije izgubile su od Francuske rezultatom 15:14 u drugom kolu Evropskog prvenstva. Dan ranije, tim predvođen selektorkom Draganom Ivković deklasiran je od Španije (32:3), a naredni meč igraju sa Slovačkom sutra od 10.00. Pored pomenutih timova, u grupi su i Izrael i Italija.

 






Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija