• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.09.2022

23:36

AZURI NAJJAČI NA PLANETI! Italijani objedinili evropsko i svetsko zlato!

Beta

Ostali sportovi

AZURI NAJJAČI NA PLANETI! Italijani objedinili evropsko i svetsko zlato!

Podeli vest

Odbojkaši Italije novi su svetski prvaci.-

"Azuri" su u finalu u Katovicama savladali Poljsku rezultatom 3:1 (22:25, 25:21, 25:18, 25: i na taj način svrgli selekciju Nikole Grbića sa svetskog trona koji drže od 2014. godine. Time su objedinli evropsko i svetsko zlato.

Bilo je ovo i prvo finale nakon 24 godine u kom nije bilo Brazila, ali "Selesao" može da bude zadovoljan osvojenim bronzanim odličjem kada pogledamo sve probleme kroz koje su prošli sa povredama.

 

 

Najefikasniji je bio Danijele Levija sa 19 poena, ali duša ovog tima je kapiten Simone Đaneli koji je sa pozicije tehničara uspeo da osvoji čak sedam poena. Efikasniji od njega, pored Levije, bili su samo Alesandro Mikieleto sa 14 i Juri Romano sa 13 poena.

Na suprotnoj strani su se istakli Aleksander Šlivka sa 12 i Kamil Semenjuk sa 11 poena.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija