• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.09.2022

09:44

TUGUJE SVETSKI SPORT! Preminuo legendarni šampion! Svet ga pamti i po bizarnom razvodu!

Printscreen You Tube

Ostali sportovi

TUGUJE SVETSKI SPORT! Preminuo legendarni šampion! Svet ga pamti i po bizarnom razvodu!

Podeli vest

Proslavljeni atletičar Brajan Heson preminuo je u 89. godini, saopštili su engleski mediji

Heson je postao peti atletičar u istoriji koji je jednu milju (1.6 kilometara) pretrčao za manje od četiri minuta.

Brajan je, ujedno, prvi atletičar u istoriji kome nije pošlo za rukom da sa tim rezultatom završi u dva prvoplasirana, s obzirom na to da je 28. maja 1955. godine bio na trećem mestu, iza Rodžera Banistera i Džona Lendija.

Na Olimpijskim igrama u Melburnu 1956. godine bio je nadomak šampionske titule na 1.500 metara, ali je očajnom završnicom dopustio čak četvrorici trkača da ga preteknu.

Njegovo ime je, ipak, ispisano zlatnim slovima u istoriji "kraljice sportova", jer je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Švedskoj 1958. godine u trci na 1.500 metara.

Izuzimajući mnoga sportska dostignuća, Heson će ostati upamćen i po bizarnom razvodu.

Naime, Brajan je 1957. godine oženio Robertu "Bobi" Basford, ali je nedugo potom usledio razvod jer je “ona odbijala da konzumira brak”.

 

Posle šest godina, oženio se po drugi put i postao otac troje dece.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

LEGENDARNI SRBIN PORUČIO HRVATIMA: Luka je već sada nadmašio Dražena!
Košarka

LEGENDARNI SRBIN PORUČIO HRVATIMA: Luka je već sada nadmašio Dražena!

Još uvek nacija nije prebolela ispadanje Srbije od Italije u osmini finala Evrobasketa, a ni košarkaški stručnjaci ne prestaju da analiziraju najveće iznenađenje na Evropskom prvenstvu, pa je i Vlade Đurović upitan za mišljenje. On je za hrvatske medije komentaerisao dešavanja vezana za našu selekciju, ali se dotakao i Luke Dončića i pokojnog Dražena Petrovića

18.09.2022

07:44

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija