• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

23.09.2022

18:10

Mladi Užičanin Lazar Kostić evropski prvak u blijaru!

Privatna arhiva

Ostali sportovi

Mladi Užičanin Lazar Kostić evropski prvak u blijaru!

Podeli vest

Mladi Užičanin Lazar Kostić (16) polako ostvaruje svoj san. Nedavno je osvojio prvo mesto i titulu prvaka Evrope u bilijaru u discipline stejt-pul

Na ovaj način se direktno plasirao na svetsko juniorsko prvenstvo koje se u novembru održava u Portoriku. Ujedno je u istoriji srpskog bilijara najmlađi seniorski prvak države, a sada je prvi i na juniorskoj i na seniorskoj listi u Srbiji.

- San mi je svetska titula, a možda se ona uskoro i ostvari, ove godine u Protoriku. Tu ću se takmičiti u kategoriji juniora do 17 godina. Nas četvorica iz Evrope idemo na Svetsko prvenstvo i svi ćemo se takmičiti u istoj disciplini, a to je „devetka“ koja je i najpopularnija na svetu. Igra se sa devet kugli i bez obzira da li je igrač ubacio prethodne manje kugle, jedinicu, dvojku, trojku i ostale, pobednik je onaj ko ubaci devetku – kaže mladi Lazar, učenik drugog razreda Užičke gimnazije (matematički smer) i nosilac Vukove diplome u osnovnoj školi.

Foto: Privatna arhiva

Lazar je prvi put igrao bilijar sa sedam godina, kada je sa ocem svratio u “Bilijar pab” na piće, gde se nalazi i bilijarski klub “Masse”.

- Tada mi je tata pokazao kako se igra i počeo polako da učim. Sve svoje rođendane slavio sam u tom klubu i na jednom od tih slavlja video me je Ljubiša Vranešević, prepoznao je moj talenat i pitao me da li želim da treniram. To je bilo u oktobru 2016. godine. Pre toga sam trenirao fudbal, bio sam golman. Međutim, bilijar je prevagnuo, a roditelji su me od početka podržali. Prva medalja u bilijaru došla je naredne godine. Od tada sam tri godine zaredom juniorski prvak države –ž kaže Lazar.

On redovno trenira i kako kaže potrebno je mnogo odricanja. Trenira već šest godina skoro svakog dana u proseku tri sata. Kada ima pripreme, trenira i po sedam sati dnevno.

Foto: Privatna arhiva

- Bilijar zahteva i promišljanje i veliku koncentraciju tokom igre. Kada razbijem kugle, dođem za sto i pregledam celu partiju, uvek razmišljam o tri kugle, koju ću da ubacim, a koje da ostavim da budu sledeće – kaže Lazar.

Zahvaljujući Lazaru ovaj sport počeo je sve više da privlači Užičane, naročito najmlađe. Planira da uporedo nastavi školovanje, samo se još nije odlučio na kom fakultetu, ali svakako i da niže evropske i svetske titule. Lazar se zahvalio Gradu Užicu i gradonačelnici od kojih ima podršku, a zahvalnost su on i njegov trener Vranešević iskazali na prijemu u kabinetu gradonačelnice.

U znak sećanja na ovaj susret gradonačelnica je Lazaru uručila prigodan poklon, a on je uzvratio zahvalnicom za podršku i doprinos u dosadašnjim uspesima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija