• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.09.2022

14:34

NEVEROVATNO! Elijud Kipčoge postavio novi svetski rekord u maratonu!

Tanjug/AP

Ostali sportovi

NEVEROVATNO! Elijud Kipčoge postavio novi svetski rekord u maratonu!

Podeli vest

Atletičar iz Kenije Elijud Kipčoge postavio je novi svetski rekord u maratonu, pošto je u Berlinu 42,195 kilometara istrčao za dva sata, jedan minut i devet sekundi

Kipčoge je oborio svetski rekord za 30 sekundi, koji je takođe bio u njegovom vlasništvu.

Kenijac je 16. septembra 2018. godine pobedio na Berlinskom maratonu, pošto je tada ostvario rezultat od dva sata, minut i 39 sekundi.

Drugo mesto na ovogodišnjem Berlinskom maratonu osvojio je Kenijac Mark Korir (2:05.58), dok je treći bio Tadu Abate iz Etiopije (2:06.28).

Foto: Tanjug/AP

 



U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Tigist Asefa iz Etiopije, koja je ostvarila vreme od dva sata, 15 minuta i 37 sekundi.

Na ovogodišnjem Berlinskom maratonu učestvovalo je više od 45.000 atletičara.
 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija