• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.10.2022

14:59

OGLASIO SE MOK! Ruski sportisti će moći ponovo da se takmiče, ali samo ako urade OVO!

Ostali sportovi

OGLASIO SE MOK! Ruski sportisti će moći ponovo da se takmiče, ali samo ako urade OVO!

Podeli vest

Međunarodni olimpijski komitet mogao bi uskoro da ukine zabranu takmičenja ruskim sportistama

Tomas Bah, predsednik MOK-a, kaže da bi Rusima moglo da se vrati pravo na učestvovanje ukoliko jasno ne podržavaju rat u Ukrajini.

Iako je MOK je suspendovao sve ruske sportiste, postoji šansa da im se suspenzija ukine!

- Ne radi se nužno o povratku Rusije, već o tome da se sportisti sa ruskim pasošem koji ne podržavaju rat vrate. Tu dolazimo do naše dileme – rat nisu počeli ruski sportisti, ali smo videli da neke vlade nisu želele da poštuju autonomiju međunarodnog sporta- izjavio je Bah.

Foto: APphoto

 

On objašnjava da su zbog toga usledile suspenzije, odnosno kako bi se zaštitila autonomija i kako bi MOK ostao "za volanom".

- Zbog toga, sa druge strane, moramo i da motrimo na to kako možemo da kompletiramo našu misiju i vratimo sve sportiste u protokol, u kojem god formatu - dodao je proslavljeni Nemac.

Bah je dodao da se ništa još nije promenilo i zabrana ruskim sportistima je i dalje na snazi, ali je nagovestio da nije sve izgubljeno za naredne Olimpijske igre u Parizu 2024.

- Nema promena u našim preporukama, zahvalni smo svim međunarodnim federacijama koje ih poštuju. Olimpijski pokret ima misiju mira, tako da moramo da vidimo kako možemo da doprinesemo miru. Mislim da je naše najveće moguće dostignuće da Olimpijske igre i sport budu nešto što će nastaviti da ujedinjuje ljude i čovečanstvo- podvukao je Bah.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija