• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.10.2022

17:05

PUTIN ODGOVARA NA SANKCIJE ZAPADA! Sportski spektakl u Rusiji! STIŽE 4000 STRANIH SPORTISTA!

Ostali sportovi

PUTIN ODGOVARA NA SANKCIJE ZAPADA! Sportski spektakl u Rusiji! STIŽE 4000 STRANIH SPORTISTA!

Podeli vest

Vladimir Putin, predsednik Ruske Federacije, potpisao je, u sklopu rusko-kineske saradnje u sportu tokom ove i sledeće godine, jedno nesvakidašnje naređenje.

Kako je objavilo Odeljenje za informisanje Sverdlovske oblasti (čiji je najveći grad Jekaterinburg), Putin je naredio sprovođenje u delo "Međunarodnog univerzitetskog sportskog festivala", koji će se u Jekerinburgu organizovati 2023. godine, umesto Univerzijade koja je tom ruskom gradu oduzeta zbog rata u Ukrajini.

U pomenutoj odluci se navodi da će učestvovati pojedinci i ekipe iz država koje su članice BRIKS-a, Šangajske organizacija za saradnju (ŠOS) i Zajednice nezavisnih država.

Zemlje BRIKS-a su, podsetimo, Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika, s tim da su kandidati za članstvo Iran i Argentina, dok su u ŠOS-u Indija, Iran, Kazahstan, Kirgizija, Kina, Paksitan, Rusija, Tadžekistan i Uzbekistan. Zajednicu nezavisnih država čine pojedine države nastale raspadom SSSR-a, a to su Azerbejdžan, Jermenija, Belorusija, Kazahstan, Kirgizija, Moldavija, Tadžekistan, Uzbekistan i Rusija.

Foto: Tanjug

Tekst potpisa

Pa opet, u pomenutom saopštenju Sverdlovske oblasti, ističe se da se na preliminarnoj listi institucija visokog obrazovanja koje će učestvovati na ovom međunarodnmom festivalu nalazi 246 univerziteta "iz 94 države", a taj broj zemalja premašuje broj članova BRIKS-a, ŠOS-a i ZND-a. 

- Takmičari moraju da imaju bar 17 godina i da nisu stariji od 26. Očekuje se 4.100 učesnika, oko 700 sudija i oko 250.000 gledalaca. Najmanje 6.000 volontera će raditi na festivalu - navodi se u saopštenju Ministarstva za fizičku kulturu i sport pomenute Sverdlovske oblasti.

Preliminarni termin za održavanje ovog velikog sportskog nadmetanja je od 19. do 31. avgusta 2023. a takmičari će učestvovati u 15 sportova: badminutonu, basketu 3 na 3, boksu, odbojci, džudou, futsalu, stonom tenisu, plivanju, odbojci na pesku, fudbalu na pesku, skokovima u vodu, sambu, rvanju, tenisku i tekvondu.

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija