• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.11.2022

22:09

Jovana, hvala! JEDNA OD NAJBOLJIH SRPSKIH SPORTISKINJA SVIH VREMENA SE NAKON SPEKTAKLA ZVANIČNO POVUKLA! (FOTO)

Tanjug/AP

Ostali sportovi

Jovana, hvala! JEDNA OD NAJBOLJIH SRPSKIH SPORTISKINJA SVIH VREMENA SE NAKON SPEKTAKLA ZVANIČNO POVUKLA! (FOTO)

Podeli vest

Dvostruka evropska, dvostruka svetska i olimpijska šampionka iz Tokija Jovana Preković, odradila je svoj poslednji profesionalni meč i stavila tačku na nestvarnu karijeru

Prelepa manifestacija u SRC "Šumadija" u Aranđelovcu okupila je veliki broj sportista koji su ispratili završetak aktivnog bavljenja sportom Jovane Prekovića!

Vanserijska karatiskinja je zajedno sa Roksandom Atanasov i timom saradnika uz Karate kluba "Knjaz" prezentovala nekoliko borilačkih sportova.

Prisutni su imali priliku da pogledaju mečeve u džudou, rvanju, tekvondu i karateu.

Pored predsednika Olimpijskog komiteta Božidara Maljkovića i generalnog sekretara OKS, Đorđa Višackog, događaju su prisustvovali i Ministar sporta Zoran Gajić, potpredsednik Vlade Republike Srbije i Ministar odbrane Miloš Vučević, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i predsednik Opštine Aranđelovca Bojan Radović. Svečanu manifestaciju uveličali su i mnogi šampioni poput Milice Mandić, Zorane Arunović, Marice Perišić, Aleksandra Kukolja, Zuraba Datunašvilija, japanske karatistkinje Mjaumi Someje, Kajo Someje i mnogi drugi.

 

 

U sjajnom, poslednjem meču Jovane Preković, protivnica joj je bila olimpijska šampionka iz Tokija, Ivet Goranova. Dok su se borile, u pozadini na video-bimu su se mogli videti najbolji Jovanini potezi sa Olimpijskih igara u Tokiju 2020. Nakon meča Prekovićeva je na tatamiju izrecitovala svoju pesmu u kimonu i poslednji put se poklonila pred publikom.

Srpska šampionka se zahvalila prisutnima što su uveličali ovaj dan.

- Sada kako sam skinula svoju opremu, shvatila sam da je ovo najbitniji dan za jednog sportistu. Odluka da se sve ovo jednog dana završi, smatram da je morala da ima ovakav završetak. Ceo moj rad i trud zaslužuju ovaj jedan minut, hvala Vam što ste deo toga. Hvala mojoj porodici, trenerima i prijateljima -  rekla je Prekovićeva, a Božidar Maljković je izrekao niz lepih reči na Jovanin račun.

-Smatram da je činjenica da karatea neće biti ni u Parizu 2024, ali ni u Los Anđelesu 2028, motivisala Jovanu Preković da prestane da se bavi karateom, i smatram da je sport time mnogo izgubio. U Tokiju je briljirala i bila je veliki šampion. Ispratio sam sve njene mečeve, dok ni na jedan meč moje ćerke Marine u košarci nisam išao. Od početka sam bio siguran da je dobrom pripremom najboljeg trenera, Prekovićeva siguran šampion. Ako bi postojao izbor za junaka trenera Olimpijskih igara, onda bi tu titulu ponela Roksanda Atanasov, jer joj je bila više od trenera. Pokazala je veliku posvećenost i požrtvovanost. Očekujem da Jovana Preković ostane u sportu u Srbiji na nekoj drugoj funkciji i mislim da bi srpski sport mnogo dobio. To što sam došao na njen oproštaj od profesionalne karijere je najmanje što mogu da učinim i da joj se zahvalim u ime Olimpijskog komiteta Srbije na svemu što je dominantno osvajala-  rekao je Maljković.

Foto: Tanjug/AP

 

Jovana Preković je 2021. godine proglašena za najboljeg sportistu u izboru Olimpijskog komiteta Srbije, gde u 2021. godini nije imala ni jedan poraz u borbama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija