• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.11.2022

08:49 >> 09:10

ŽIVOT PIŠE ROMANE! 18 meseci nakon MOŽDANOG UDARA Srbin brani u ŽIVOTNOJ FORMI! (VIDEO)

Starsportphoto©

Ostali sportovi

ŽIVOT PIŠE ROMANE! 18 meseci nakon MOŽDANOG UDARA Srbin brani u ŽIVOTNOJ FORMI! (VIDEO)

Podeli vest

Rukometaš Araua i bivši srpski reprezentativac Dragan Marjanac brani u životnoj formi i to 18 meseci nakon što je doživeo moždani udar

Godinu i po dana prošlo je od kako su iz Švajcarske stigle stravične vesti da je nekadašnji reprezentativac Srbije Dragan Marjanac doživeo moždani udar. I dok su svi strepeli nad sudbinom sjajnog golmana on se spremao za povratak na parket, a 18 meseci kasnije brani u životnoj formi u dresu Araua. 

Iako ima 37 godina Marjanac brani kao nikada u karijeri. On je tokom vikenda pogurao svoj Arau do velike pobede posle preokreta budući da je švajcarski tim na poluvremenu gubio sa 11:18. Tada je među stative stao srpski golman i za 19 minuta skupio je čak 11 odbrana uz samo četiri primljena gola. 

Foto: Starsportphoto©

Proglašen je Dragan Marjanac igračem utakmice, a podsećamo da je početkom godine još uvek bilo nejasno da li će uopšte moći da nastavi sa rukometom. On je u maju 2021. godine na treningu doživeo moždani udar, bio je prinuđen da uči osnovne stvari budući da njegove ruke nisu mogle da izvršavaju komande mozga. 

Marjanac u Arauu ima srpsko društvo budući da je trener golmana u švajcarskom velikanu Miloš Čučković. 

- Ja sam mu pre svega prijatelj, ali i trener i da budem iskren imao sam velike sumnje da li će on to moći. 318 dana nakon što je kolabirao na treningu i nekoliko dana kasnije imao operaciju srca, vratio se u aprilu, a danas igra bolje nego ikada - rekao je Čučković. 

 

 

Objasnio je Dragan Marjanac da je od starta znao da će se vratiti na parket budući da je to ono u čemu uživa kroz čitav život. 

- Igram sa radošću i uživam u svakom trenutku koji mogu da doživim kao igrač. Možda je zato i došlo moje vreme. Imao sam mnogo vremena za razmišljanje, dugo je trajao proces povratka sa terapijama i treninzima. Niko nije znao da li će to uspeti, ali sam dobio toliko pozitivne energije od svoje podrške i uspelo je - rekao je Marjanac. 

Nema nameru srpski golman da završava karijeru sada kada je u svom zenitu, a na pitanje "šta dalje" imao je jasan i kratak odgovor. 

- Šta dalje? Nadam se da ću moći još bolje - rekao je Marjanac. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija