• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.12.2022

17:30

DERBI NA BANJICI! Partizan NAOŠTREN pred dolazak ŠAMPIONA!

Starsportphoto

Ostali sportovi

DERBI NA BANJICI! Partizan NAOŠTREN pred dolazak ŠAMPIONA!

Podeli vest

Partizan je veliki klub, sa bogatom istorijom, a bazen na Banjici jedan je od hramova vaterpola i mesto gde nikada nije lako igrati, izjavio je pomoćni trener Novog Beograda Đorđe Filipović uoči derbija devetog kola Superlige

Utakmica između Partizana i Novog Beograda igra se u subotu od 19.45 sati.

- Bez obzira u kakvom sastavu bio Partizan, duh tako velikog kluba se uvek oseća i sve to nas obavezuje na povećanu i pojačanu ozbiljnost i dodatni oprez - rekao je Filipović na konferenciji za medije.

Novobeograđani i crno-beli u dosadašnjem toku domaćeg šampionata imaju identičan skor, sedam pobeda i jedan poraz i nalaze se na deobi drugog i trećeg mesta.

- Pratili smo igre Partizana u dosadašnjem toku sezone. Mlada su ekipa, vrlo dopadljiva, vratili su se svom izvornom stilu pružanju šanse mladim igračima iz sopstvenog pogona i njihovoj afirmaciji. Imali su dosta dobrih partija i značajnih pobeda od početka sezone. To je brza i poletna ekipa koja se ne plaši nikoga, tako da nijednoj ekipi nije lako da igra protiv njih pogotovo na Banjici.

Filipović je sumirao utiske iz izuzetno uzbudljivog meča Lige šampiona koji su Novobeograđani igrali u sredu uveče protiv Juga i koji je završen nerešenim rezultatom 12:12.

- Bila je to odlična utakmica, puna preokreta. Postoji žal što smo izgubili dva boda kod kuće, ali s obzirom na tok utakmice moramo da budemo zadovoljni i nerešenim ishodom. Imali smo dosta oscilacija, vrlo dobre periode igre i momente u kojima nismo ličili na sebe. Jug je svakako odlična ekipa koja je to umela da kazni. Mi moramo da broj tih grešaka koja nama ne bi smele da budu svojstvene svedemo na minimum i u potpunosti ih uklonimo kako bismo bili na potrebnom nivou da utakmice privedemo kraju u našu korist - poručio je Filipović.

Foto: Starsportphoto

Đorđe Vučinić

Prvotimac Novog Beograda Đorđe Vučinić izjavio je da je njegova ekipa favorit na papiru, ali da je to potrebno opravdati u bazenu.

- Partizan je veoma mlada i vrlo borbena ekipa koja igra dosta dobro u poslednje vreme. Utakmica će sigurno biti iscrpljujuća i fizički i mentalno i zato ne smemo sebi da dozvolimo neke oscelicaije koje su nam desile u poslednjih nekoliko utakmica. Potrebno je da igramo strpljivo, jer će oni imati sigurno veliku želju i motiv da ostave što bolji utisak protiv nas, ali mi idemo na pobedu - istakao je Vučinić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija