• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.12.2022

14:01

SEBASTJAN NAĐ NAJBOLJI RVAČ SRBIJE U 2022: Sjajna godina, sledeći cilj Igre u Parizu!

Starsportphoto

Ostali sportovi

SEBASTJAN NAĐ NAJBOLJI RVAČ SRBIJE U 2022: Sjajna godina, sledeći cilj Igre u Parizu!

Podeli vest

Rvač Spartaka Sebastijan Nađ proglašen je za najboljeg u Srbiji za 2022. godinu u izboru Rvačkog saveza Srbije

Nađ je ove godine osvojio jednu od četiri zlatne medalje za Srbiju na Svetskom prvenstvu u Beogradu.

- Kada smo u januaru počeli sa pripremama i zaista vrlo napornim radom o svemu ovom nisam mogao ni da sanjam. Međutim, treneri sa kojima sarađujem su odradili fantastičan posao. Savez nam je pružio svu neophodnu logističku podršku i uradili smo ono što niko nije očekivao i što je delovalo kao nešto nemoguće. Osvojili smo četiri zlata na šampionatu sveta, a ja sam uz sve to proglašen za najboljeg rvača u Srbiji - rekao je Sebastijan Nađ.

On je sa svojim klubom poražen u finalu plej-ofa Superlige od Proletera iz Zrenjanina.

- Znao sam da ćemo se sresti u finalu. Bilo je zaista mnogo teško. Odlični smo drugari, ali kad je borba u pitanju obojica dajemo sve od sebe. Taj trijumf mi je mnogo značio, bio sam veoma srećan. Godinu sam tako okončao na najbolji mogući način i to mi je veliki podstrek da i dalje nastavim sa predanim radom. Najtezzi mi je bio period u kome sam morao da skidam kilograme ako bih se na Svetskom prvenstvu u Beogradu takmičio u kategoriji do 63 kilograma. To je bio mukotrpan proces, ali na kraju se sve isplatilo i sva ta odricanja kao i osmomesečne naporne pripreme dale su željeni rezultat.

Foto: Starsportphoto

 

Još jedna potvrda vrednosti srpskih rvača nedavno je stigla i proglašenjem Zurabija Datunašvilija za najboljeg sportistu u izboru Olimpijskog komiteta Srbije.

- Odmah sam ga zvao telefonom da mu čestitam. Svaka mu čast. Mislim da je zaslužio sve to jer je zaista imao neverovatnu godinu iza sebe, ako uostalom i svi mi. Mislim da je ta nagrada koju je dobio Zura mnogo važna za srpsko rvanje. Ona je pokazatelj i još jedna potvrda da smo uspešni, da imamo rezultat i da je Rvački savez ozbiljna organizacija - konstatovao je najbolji rvač u 2022.

Foto: Starsportphoto

 

Sebastijan je dodao da je od izuzetnog značaja što će Beograd i naredne godine biti domaćin Svetskog prvenstva.

- Već 9. januara počinjemo sa pripremama. Idemo na Divčibare gde ćemo trenirati do 2. februara. Tamo ćemo sprovesti bazične pripreme, akcenat će biti u radu na kondiciji sa tegovima i to će biti najteži ali i najvažniji period treninga. Ponovo ćemo biti u prilici da na Svetskom prvenstvu rvemo na našem terenu, pred domaćom publikom, a jedan od glavnih ciljeva biće da obezbedimo što veći broj normi za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu - zaključio je Nađ.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija