• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.01.2023

08:20

SRPSKI RUKOMETAŠI IGRAJU NAJVAŽNIJI MEČ PRVE FAZE! Svim silama na Nemačku!

Starsportphoto©

Ostali sportovi

SRPSKI RUKOMETAŠI IGRAJU NAJVAŽNIJI MEČ PRVE FAZE! Svim silama na Nemačku!

Podeli vest

Muška rukometna reprezentacija Srbije u nedelju igra meč 2. kola prve faze Svetskog prvenstva u poljskim Katovicama protiv Nemačke (RTS 1, Arena 2 premijum, 18.00)

U prvom kolu rukometaši Srbije bili su bolji od Alžira rezultatom 36:27. Nemačka ima igrače koji su puni samopouzdanja, biće teška borba, ali mi smo spremni i spremno dočekujemo sutrašnju utakmicu, izjavio je selektor muške rukometne repezetnacije Toni Đerona.

Našim momcima je evropska ekipa najjači protivnik u ovoj fazi takmičenja i pobeda bi donela višestruke benefite u pohodu na četvrtfinale.

Naime, rukometaši Srbije bi tako preneli više bodova u novoformiranu grupu i imali daleko veće šanse za nokaut fazu. Toga je svestan i srednji bek "orlova" Lazar Kukić.

E grupa

Petak, 1. kolo
Srbija - Alžir  36:27

Nedelja, 2. kolo
Srbija - Nemačka 18.00

Utorak, 3. kolo
Srbija - Katar 20.30

- Trijumf protiv Nemačke bio bi ključ za uspeh. Mnogo će nam doneti ta pobeda. Otvorila bi nam vrata za četvrtfinale i ulila dodatno samopouzdanje i vetar u leđa ako bismo bili prvi u grupi. Naravno, ne potcenjujemo ni ostale protivnike - kaže član Dinama iz Bukurešta.

I ovog puta nadaju se srpski rukometaši da konačno mogu da naprave rezultat vredan pažnje.

- Prošle godine na Evropskom prvenstvu nismo se pokazali u najboljem svetlu. Svi znamo zbog čega je to tako bilo (povrede i korona, prim. nov.). To je sada iza nas. Imamo kvalitet, verujemo jedni u druge i da možemo sve ciljeve da ostvarimo. Atmosfera je sjajna, funkcionišemo kao porodica i mislim da iz toga crpimo energiju. Rastemo kao tim, to je evidentno - zaključio je Kukić.

SVETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE

2. kolo 

Nedelja

GRUPA E

18.00 Nemačka - Srbija

20.30 Katar- Alžir 

 

Standings provided by Sofascore

 

GRUPA F

18.00 Makedonija - Holandija

20.30 Norveška - Argentina 

 

Standings provided by Sofascore

 

GRUPA G

18.00 Egipat - Maroko 

20.30 Hrvatska - SAD

 

 

Standings provided by Sofascore

 

GRUPA H

18.00 Belgija - Tunis 

20.30 Danska - Bahrein 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija