• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.01.2023

15:30 >> 17:05

NADA TINJA - SRBIJA ZGAZILA ARGENTINU! Orlovi večeras navijaju za HOLANDIJU!

Tanjug/AP

Ostali sportovi

NADA TINJA - SRBIJA ZGAZILA ARGENTINU! Orlovi večeras navijaju za HOLANDIJU!

Podeli vest

Rukometaši Srbije savladali su Argentinu u drugom kolu Svetskog prvenstva sa 28:22 (12:10)

Iako se u prvi mah činilo da nas poraz od Norveške eliminiše sa Svetskog prvenstva, Orlovi još uvek imaju šanse da se domognu četvrtfinala. Srbija je danas obavila prvi od četiri koraka ka plasmanu među osam najboljih pošto su sa 28:22 savladali Argentinu! 

Mučila se Srbija, bilo je evidentno tokom prvih 30 minuta da je poraz od Norveške uzdrmao izabranike Tonija Đerone, ali je u nastavku suvi kvalitet doneo prevagu. Orlovi su bili daleko bolji rival u drugom delu igre i nošeni Dejanom Milosavljevim uspeli da slome otor Argentinaca. 

Ponovo je Banda briljirao među stativama, a napadom je komandovao Miloš Orbović koji do samog kraja nije imao promašaj iz igre. Ipak, utisak dobre utakmice pokvarile su brojne sudijske greške Alžiraca koji su danas delili pravdu u Katovicama. 

Foto: Tanjug/AP

Najefikasniji na meču bio je Bogdan Radivojević sa šest golova, četiri je postigao Miloš Orbović koliko je dodao i Marko Milosavljević. Sa druge strane Federiko Lombardi je devet puta tresao mrežu naše reprezentacije. 

Vredi istaći da našoj reprezentaciji večeras treba pobeda Holandije nad Nemačkom. Srbija bi tako ostala u trci za plasman u četvrtfinale, a taj meč je na programu od 20:30. 

SRBIJA-ARGENTINA  28:21 (12:10)

Dvorana: Spodek (Katovice); Sudije: Belhiri Jusef, Hamidi Sid (obojica iz Alžira)

Srbija: Milosavljev, Cupara, Vorkapić, Borzaš, Abutović, Radivojević, N. Ilić, Pešmalbeh, V. Ilić, Kukić, Popović, Marsenić, Orbović, Milosavljević, Dodić, Đorđić; Trener: Toni Đerona

Argentina: Pizaro, Vainštajn, Somenet D., Simonet P., Moskarielo, Lombardi, Kastro, Martinez P., Martinez R., Kanjani, Parker, Kazanova, Barselo, Masijel, Bonanino, Bar: Trener: Giljermo Milano

UŽIVO: 

Drugo poluvreme: 

28:21 - Srbija će imati poslednji napad, a Đerona je zvao tajm-aut kako bi Orlovi dodatno povećali gol-razliku!

26:19 - Novi golovi za naš tandem krila! Vanja Ilić i Bogdan Radivojević još jednom su matirali Argentince i rešili pitanje pobednika

24:18 - RADIVOJEVIIIIIIIIIĆ! Iz minimalnog ugla šutirao je Bogdan Radivojević, ali golman Argentine nije imao nikakvu šansu!

Foto: Tanjug/AP

23:17 - Izuzetna intevencija Dejana Milosavljeva koji zaustavlja udarac Dijega Simoneta, a Srbija sada odlazi na šest golova vođstva nakon sjajnog pogotka Marka MIlosavljevića!

22:17 - Vrhunska asistencija Miloša Dodića koji je savršeno proigrao Mijajla Marsenića, a našem pivotu nije bilo teško da postigne novi gol. 

21:16 - Raspucao se sada Miloš Orbović i ponovo pogodio mrežu Argentine. Četvrti gol za desnog beka reprezentacije Srbije. 

20:15 - Probijanje Uroša Borzaša koje je otvorilo prostora Argentincima za kontru, pogađa Martinez iz velikog ugla! Uzvraća odmah Miloš Orbović...

19:14 - Golčina Dijega Simoneta, pokušala je Srbija odmah da odgovori preko Dragana Pešmalbeka, ali je njegov udarac otišao pored gola. 

19:13 - Razleteli su se izabranici Tonija Đerone i naterali Giljerama Milana da zatraži tajm-aut! U strelce se sada upisao Vanja Ilić!

18:13 - Već četiri odbrane ima Dejan Milosavljev, a na drugoj strani vrhunski posao Dragana Pešmalbeka koji matira Bara i donosi Orlovima ponovo pet gola prednosti. 

17:13 - Ispala je lopta našim rukometašima i stigla do golmana Bara koji pogađa praznu mrežu Srbije i smanjuje zaostatak Argentinaca. 

Foto: Tanjug/AP

 

17:12 - Isključen je Popović nakon što je nespretno zaustavio Simoneta, Martinez je pogodio penal, a potom su se Orlovi sjajno odbranili. 

16:11 - Prekidaju Argentinci seriju Srbije, ali uzvraćaju Orlovi odmah na drugoj strani preko Dragana Pešmalbeka!

15:10 - Čini se da Srbija polako lomi otpor Argentinaca! Na golu Orlova je Dejan Milosavljev, a napadom komanduje raspoloženi Lazar Kukić!

14:10 - RADIVOJEVIIIIIIIĆ! Još jedan pogodak iz penala za neše desno krilo! 

Prvo oluvreme:

Uspela je Srbija da se odbrani pa će na odmor sa golom prednosti! Orlovi su odigrali ispod očekivanja, ali se čini da selekcija Tonija Đerone drži sve pod kontrolom.

12:10 - Imamo prednost. To je u ovom momentu najbitnije, ali je evidentno da smo se mučili u napadu.

Foto: Tanjug/AP

11:10 - BORZAAAAAAŠ! Sjajan prodor sprskog šutera i naša reprezentacija ponovo vodi! 

10:10 - Još jedan gol Radivojevića iz sedmerca, Argentinci sada napadaju sa dva igrača manje. 

9:10 - Umalo da dođe do masovne tuče među rukomešta dve ekpe. Pablo Simonet je prljavo zapeo Uroša Borzaša nakon čega je došlo do koškanja. Na kraju su isključen Dijego Simonet, a na mini odmor mora i Mijajlo Marsenić. 

9:9 - Siguran iz penala bio je Bogdan Radivojević nakon što je Moskarelo nepropisno zaustavio Mijajla Marsenića. 

8:9 - Vode Argentinci prvi put od početka utakmice, ali će Srbija u naredna dva minuta imati igrača više budući da je Nikolas Bonano isključen posle prodora Stefana Dodića!

8:8 - Uzbudljivo je i tesno! Postižemo gol, ali već u narednom napadu isto rade i Argentinci! Tri i po minuta je naša selekcija bila bez gola pre nego što je Kukić proigrao Pešmalbeka, a ovaj bio precizan...

7:7 -  Kažnjavaju nas Argentinici! Ponovo Lombardi...

- Imaće sada Srbija igrača manje! Marsenić ide na klupu na dva minuta...

7:6 - Sada uzvraća Argentina sa sedam metara. Lombardi je bio na visini zadatka!

7:5 -Sjajno, sjajno...Bogdan Radivojević precizan sa sedam metara.

6:5 - Au, kakva bomba Vorkapića za novu prednost.

Nekoliko sudijskih odluka protiv dovele su do porasta tenzija na terenu.Deluje da bi sukob među igračima mogao da izbije svakog časa... Nadamo se da neće doći do toga!

Foto: Tanjug

 

5:5 - Nažalost, novo izjednačenje.

 - Ponovo nam sreća nije saveznik! Promašaj Nemanje Ilića sa sedam metara!

5:4 - Sada Parker pogađa i smanjuje prednost.  Sedmerac i Srbija ima priliku da ponovo dođe do plus dva.

5:3 - Tako je, bre! Vooorkapić. Sjajna kontra naše selekcije...

Foto: Tanjug

 

4:3 - Fenomenalno se snalazimo i dolazimo do prednosti.

3:3 - Sjajan odgovor naših momaka! Odmah uzvraćamo i izjednačujemo...

2:3 - Ponovo Argentinci vode...

2:2 - Evo gola! Kapiten Srbije Ilić postiže pogodak.

-  Nije nas sada pogledala sreća ...Sjajan šut Đorđića, ali ne ulazi u gol.

1:2 - Šteta! Kontra Argentinaca i novi gol, a  pivot pogađa. Iskoristili su promašaj naše ekipe.

1:1 - Argentinci uzvraćaju

1:0 - Gol za našu ekipu. Orbović je strelac.

15:30 - Dobrodošli na uživo prenos meča 2. kola druge faze na Svetskom prvenstvu između Srbije i Argentine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija