• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.03.2023

09:55 >> 13:55

BIJU ZA MEDALJU! Srpska kjokušin reprezentacija nastavlja sa uspesima

Kjokušinkai savez Srbije

Ostali sportovi

BIJU ZA MEDALJU! Srpska kjokušin reprezentacija nastavlja sa uspesima

Podeli vest

Reprezentacija Srbije u Kjokušinkaiju imala je bogat i veoma uspešan vikend ovenčan medaljama.

Naši najbolji borci u ovoj disciplini, koja je mešavina karatea i tekvondoa, nadmetali su se prvo na Balkanijadi u bugarskoj Varni, a zatim su dobili poziv da učestvuju i na tradicionalnom turniru u španskoj Targoni. Ovaj borilački sport potiče iz Azije i naravno da tamo ima najveću bazu, ali veliku tradiciju ima i u Poljskoj i u Španiji, gde se održava jedan od najprestižnijih evropskih turnira. 


Predsednik Kjokušinkai saveza Srbije Žarko Petković, poznatiji pod nadimkom Irac, sa svojim mladim timom zabeležio je odlične rezultate i dobip pohvale.


- Osvoji smo čak osam medalja na Balkanijadi u Varni. Najbolji utisak ostavila je Lenka Obradović, koja je osvojila srebrnu medalju, ali po prikazanim borbama njena medalja je za nas kao zlatna. Srebro je osvojio i Stefan Nestorović, dok su Selena Stanimirović, Filip Bukelić,  Luka Andrejić, Radomir Patrnogić, Mihajlo Tešić i Damjan Stojković uzeli bronzane medalje. Ako vam kažem da je na Balkanijadi za seniorski i juniorski uzrast učestvovalo je 350 sportista iz šest zemalja, onda vam je jasno kakav smo rezultat napravili. Sve to ne bi bilo moguće bez pomoćni ministarstva sporta Srbije i gradskog sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda - kazao je Petković.

Foto: Kjokušinkai savez Srbije

 


Kad je reč o turniru u Taragoni, nadmetalo se dvoje reprezentativaca Srbije i ostvarena je po jedna pobeda i poraz. Naš kjokušinkai tim ostao je bez medalje, ali samo učešće na ovom prestižnom događaju predstavlja veliku stvar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija