• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.07.2016

14:36

PREMINUO VLADICA KOVAČEVIĆ! Otišao kapiten legendarnih crno-belih "beba"!

Partizan

PREMINUO VLADICA KOVAČEVIĆ! Otišao kapiten legendarnih crno-belih "beba"!

Podeli vest

Legendarni fudbaler Partizana Vladica Kovačević preminuo je danas u Beogradu u 76. godini

 

 

Kapiten čuvenih crno-belih "beba", sa kojima je igrao finale Kupa šampiona 1966. godine u Briselu, odigrao je 487 utakmica za Partizan i postigao 319 golova.

Vladica Kovačević je za reprezentaciju Jugoslavije odigrao 13 utakmica i postigao dva gola.

Posle sedam sezona u Partizanu, Kovačević je odigrao godinu dana za Nant, pa se vratio u Partizan, za koji je igrao još tri godine. Karijeru je završio u Francuskoj, u Anžeu.

Po završetku igračke i trenerske karijere (vodio Lion dve sezone), godinama je radio u Partizanu. 

Uoči poslednje skupštine kluba, koja je bila čist skandal, Vladica Kovačević je, došavši maltene pravo iz bolnice, pokušao da pomiri dve zaraćene struje, ali nije uspeo.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mare

pre 7 godina

Nas zemoo, najbolji igrac Ivanjiceeeee, pocivaj u miru legendooo!!!

Boban

pre 7 godina

Zbog ovog čoveka zamalo nisam postao partizanovac. Legenndo počivaj u miru. Zvezdš.

pesnik

pre 7 godina

Odlaze u tišini sve legende nekadašnjeg paretizana od Bruna belina,mancea.Hasanagića,Jusufia i još ostalih,mislim da za to danas Partizan nemože da izađe iz moralnog i duhovnog pakla.U njega su došli kojekakvi skorojevići da unište nekadašnji moćni klub,Partizan se vrlo brzo odrekao svojih "BEBA"Vladice kovačevića se sećam kao krhkog tela ali luciznosti u igri nažalost nije imao svog naslednika.Gde im je Galić,Vladica,Golac i još mnogi drugi.Vladice nek ti je mir duše koja je otišla, a ja ću moliti gospoda da ti da svaki oprost ako si ga imao,nek ti je večna slava i hvala za sve one koje si nedeljama na terenu uveseljavao.Rekoh ako ste pratili da današnji fudbal nije ni kopija onoga fudbala kao što su igrele generacije Vladice Kovačević,odlaskom njihovom fudbal kao igra je umro.

mosa

pre 7 godina

Laka vam zemlja Covece.p.s.dolaskom druga Miljanica i njegovih pomagaca iz cele ex drzave jos 74g videlo se kako se vode igraci da se prodaju uz licni postotak a vi se danas cudite zvezdinoj i partizanovoj upravi kako su se celni ljudi obogatili podajom igraca jer to bese od 90 te pa nadalje gde se vrte veliki novci gospodo.

Marinela

pre 7 godina

Neka mu je laka srpska zemlja! Retko pošten i skroman čovek, a veličina bio... Treba oterati lopine iz Partizana: Zeku, Bjeku, Ćureta, Vazuru, Vučelu pa i Savu i dovesti potpuno nove, ali ne njihove ljude! Dok su oni u upravi biće to njihova firma za izmizavanje para.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija