• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vu.T.

10.07.2017

12:49

NERASKIDIVA VEZA PARTIZANA I BUDUĆNOSTI! Više od 30 fudbalera je nosilo dres oba kluba!

Partizan

NERASKIDIVA VEZA PARTIZANA I BUDUĆNOSTI! Više od 30 fudbalera je nosilo dres oba kluba!

Podeli vest

Navijači Partizana možda vide PAOK kao bratski klub, ali istorija fudbala na ovim prostorima kaže da crno-beli nemaju ni sa jednim drugim klubom takve istorijske spone kao sa - Budućnošću iz Podgorice

 

Pogled u arhive, u istoriju klubova, otkriva da je više od 30 fudbalera nosilo u karijeri dres oba ova kluba, a logično, velika većina je prvo stasala u ekipi Budućnosti, a onda ih je put, direktno ili zaobilazno, doveo pravo u Partizan!

Jedan od najvećih igrača u istoriji Partizana Branko Rašović, ponikao je u redovima podgoričkog velikana, koji iako nije najtrofejniji, svakako jeste najveći klub u Crnoj Gori. Posle dve sezone među plavo-belima, Rašović je 1964. stigao u Humsku i postao oslonac legendarnog sastava koji je dve godine kasnije igrao finale Kupa šampiona sa Realom u Briselu.

Nekoliko godina pre njega isti put je prešao i Lazar Radović, još jedno veliko ime u antologiji Partizana. Rođeni Podgoričanin je od 1955. do 1958. igrao za Budućnost, a onda otišao među crno-bele, čiji je igrač bio šest godina, a kasnije i dugogodišnji član uprave. 

Public
Predrag Mijatović

Možda najveće ime od svih je svakako - Predrag Mijatović. Osvajač Kupa šampiona sa Real Madridom je do "kraljevskog kluba" došao najpre od Budućnosti, preko Partizana, pa do Valensije.

Istoriju Budućnosti i Partizana pisali su i: braća Dragoljub i Branko Brnović, Milorad Bajović, Niša Saveljić, Rade Zalad, Goran Trobok, Damir Čakar, Zoran Batrović, Branislav Đukanović, Dimitrije Mitrović, Milutin Pajević, Božidar Belojević, Dragoslav Jovanović, Zoran Nikitović, Dejan Vukićević, Milorad Peković, Viktor Trenevski, Rahim Beširević, Dejan Ognjanović, Ivan Stanković, Mladen Božović, Risto Lakić, Srđan Radonjić, Ilija Stolica, Nikola Vujović, Tomislav Pajović, Nenad Brnović, Radenko Kamberović, Aleksandar Nedović.

Na trenerskoj klupi oba tima bili su Miodrag Ješić i Marko Valok.

Nekadašnji štoper Partizana i Budućnosti Dejan Ognjanović, koji je bio u timu crno-belih 2003. godine kada su igrali u Ligi šampiona, kaže da će u predstojećem dvomeču navijati za - Podgoričane.

Starsportphoto©
Dejan Ognjanović

Volim oba kluba, proveo sam lepe trenutke pod Goricom i u Humskoj, ali Budućnost je klub u kojem sam se afirmisao, iz njega prešao u Partizan. Beograđani su iskusili sve čari Evrope, a Budućnost nije. Zato bih voleo da „plavi” prođu dalje, a i Crnogorac sam - istakao je Ognjanović za CDM.

Njegov zemljak Srđan Radonjić kaže da mu je pred duel Partizana i Budućnosti srce podeljeno na pola.

- Navijaću da bude spektakl, pa neka pobedi bolji. Partizan je najveći klub za koga sam igrao u karijeri. Uvek se znalo da se najbolja deca iz Crne Gore najpre regrutuju u Partizanu ili Zvezdi, da bi kasnije karijere nastavljali po inostranstvu. Tako su se kalili Peđa Mijatović i Dejan Savićević, kao i mnogi drugi - rekao je Radonjić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Askurdjel

pre 6 godina

A Borisav Djurovic_Kajica- bek(ode posle u Spaniju).

Simke

pre 6 godina

Gajica Djurovic je igrao za Sutjesku pre Partizana.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija