• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Inforem/RT

23.11.2017

23:15

(VIDEO) ŽURKA U HUMSKOJ, STIGLO PROLEĆE! Tavamba i Ožegović doneli Partizanu šesnaestinu finala Lige Evrope!

Partizan

(VIDEO) ŽURKA U HUMSKOJ, STIGLO PROLEĆE! Tavamba i Ožegović doneli Partizanu šesnaestinu finala Lige Evrope!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana igraće u šesnaestini finala Lige Evrope! Crno-beli su savladali pred "grobarima" Jang Bojs sa 2:1 u 5. kolu i obezbedili proleće u Evropi

Partizan je ovom pobedom obezbedio proleće u Evropi posle 13 godina, prvi put posle 2005. godine i generacije koja je ispala u osmini finala Kupa UEFA od moskovskog CSKA. Crno-beli su kolo pre kraja grupne faze stekli pet bodova prednosti u odnosnu na Švajcarce, a tri više imaju od Skenderbega. Dinamo iz Kijeva koji je poražen od Skenderbega 3:1 je prvi sa 10 bodova, Partizan ima osam, tim uz Elbasana pet, dok je Jang Bojs ostao na tri 

Pred više od 20.000 navijača u Humskoj Partizan je poveo preko Leandrea Tavambe u 12. minutu, već u 25. je izjednačio Mumi Ngmaleu, ali je pobedu u 53. posle kontranapada doneo  Ognjen Ožegović.

Delirijum na stadionu u Humskoj nastao je posle 12 minuta igre, kada su crno-beli poveli sa 1:0. Marko Janković je majstorski centrirao iz slobodnog udarca, a Leandre Tavamba nadvisio sve čuvare i sproveo loptu glavom u donji levi ugao. Nastala je ludnica na tribinama, jer je ovaj rezultat crno-bele vodio u šesnaestinu finala.

Ali kratko je radost trajala. Gosti su poravnali u 25. nakon greške u odbrani. Sulejmani je izveo korner, Tavamba nije uspeo da izbije loptu, koja je došla do usamljenog Mumija Ngamaleua, koji je samo sproveo u nebranjeni deo mreže za 1:1.

Opasniji je Jang Bojs bio od izjednačenja rezultata, crno-beli su do kraja poluvremena čekali šansu iz kontre ali promene rezultata nije bilo. Ali, brzo su navijači ponovo poskakali. Crno-beli su već u 53. minutu ponovo vodili nakon lepe akcije.

Janković je dao loptu u prostor Tavambi, ovaj je prosledio Pantiću, koji je takođe sjajno odigrao povratnu Ognjenu Ožegoviću a on stavio tačku, udarcem glavom je prevario golmana Von Balmosa i Partizan je ponovo poveo 2:1.

Srpski šampion je bio mnogo bolji, znatno agresivniji u veznom redu nego tokom prvih 45 minuta. U nastavku je Tavamba mogao da reši sve dileme, ali je promašio zicer. Usledila je dramatična završnica, jurišali su kao osice gosti, Stojković je imao mnogo poslao, ali su crno-beli sačuvali mreži, pobedu i sada je vreme za slavlje. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija