• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.03.2018

16:30

VUČELIĆ: KAZNA FSS KRŠI USTAV! Partizan najavio borbu pred sudom za bodove!

Partizan

VUČELIĆ: KAZNA FSS KRŠI USTAV! Partizan najavio borbu pred sudom za bodove!

Podeli vest

Odluka Fudbalskog saveza Srbije da nam oduzme dva boda zbog verbalnog delikta je neodrživa i protivna je ustavu, tvrdi predsednik Partizana Milorad Vučelić

Prvi čovek crno-belih najavio je borbu pred sudom za vraćanje dva boda, koje im je oduzela Disciplinska komisija FSS zbog prepucavanja saopštenjima sa Crvenom zvezdom.

Odlukom Disciplinske komisije FSS ugroženo je zagarantovano ustavno pravo slobodne misli i govora. Gotovo pola veka o tome pišem, borim se protiv kriminalizacije verbalnog delitka, a nameravam da to radim i dalje. Uvođenjem vebalnog delikta u sistem fudbala izvršena je kriminalizacija slobode govora. A kao posledica su, na osnovu takve inkriminacije, Partizanu oduzeta dva boda zarađena na terenu. To se od Slavka Šajbera 1986. nije dogodilo u najelitnijm takmičenju - zagrmeo je na vanrednoj konferenciji za novinare Milorad Vučelić.

On je zatražio da se o svemu oglasi predsednik FSS Slaviša Kokeza.

Tražim da se oglasi FSS i predsednik Slaviša Kokeza i da Odbor za hitna pitanja FSS poništi i opovrgne odluku koja krši ustav i neodrživa je, jer ugrožava prava čoveka i građanina. Moraću da se raspitam kod Slaviše Kokeze i FSS da li je meni, ovim činom, oduzeto pravo da radim i pišem, jer sam između ostalog i novinar - poručio je Vučelić.

Predsednik Partizana je istakao da iza ovakve odluke FSS ne stoji Crvena zvezda, već neki drugi klub, kojem oduzimanje bodova crno-belima ide u korist.

- Skidanjem dva boda Partizanu došli smo u situaciju da se favorizuje neko drugi, treći, peti. Ne Crvena zvezda, jer je bodova razlika između nas ostala ista. Ne sumnjam da će zbog ove konferencije uslediti odmazda. Svestan sam da ona sledi, ako se ne uradi nešto da se zaustavi teško krđšenje ustavnog i pravnog sistema Srbije. Sa tom svešću očekujem da mi od FSS i Slaviše Kokeze stigne objašnjenje šta smem, a šta ne smem da pričam - rekao je Vučelić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zloba

pre 6 godina

Ustav je prekršen ,kad ste ti i Terzić dobili te funkcije.

Max

pre 6 godina

Mrs iz partizana odmah sada odmah bre upravo napolje odmah sada odmah

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija