• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

12.04.2018

11:41

CRNO-BELI SPREMNI DA OSVOJE "MARAKANU": Prošle sezone smo videli da je sve moguće!

Partizan

CRNO-BELI SPREMNI DA OSVOJE "MARAKANU": Prošle sezone smo videli da je sve moguće!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana igraju u subotu od 18.30 na stadionu "Rajko Mitić" protiv Crvene zvezde, utakmicu prvog kola plej-ofa Super lige Srbije. Crveno-beli imaju šest bodova više na prvom mestu na tabeli, ali crno-beli ne odustaju od titule

Fudbaler Partizana Nemanja Miletić rekao je da njegova ekipa treba mirne glave da udje u 157. "večiti" derbi sa Crvenom zvezdom i nastavi niz dobrih rezultata.

- To je velika utakmica za nas, moramo ući mirne glave, znamo šta nam treba, znamo bodovnu razliku i ako svi odigramo kako treba, utakmica će otići u našu korist. Odigrao sam četiri derbija, bile su dve pobede i dva remija, a one što nisam igrao nismo izgubili. Dugo nismo izgubili derbi, nadamo se najboljem - rekao je Miletić za klupsku televiziju.

Levi bek srpskog šampiona rekao je da ekipi mnogo znači niz od šest pobeda u svim takmičenjima i da u dobrom raspoloženju dočekuje derbi.

Prema tabeli vidi se da smo mi pod većim pritiskom, ali to može za tri dana da se okrene i da uđemo u neizvesnu završnicu sezoneNemanja G. Miletić, fudbaler Partizana

- Ćutimo i radimo do derbija, tako je najbolje za nas. Verujemo u ono što radimo, dajemo maksimum na svakom treningu, a to najbolje pokazujemo na utakmicama - dodao je on.

Miletić je ocenio da njegovoj ekipi u derbiju preti najveća opasnost od Aleksandra Pešića.

- Videli ste koliko je golova postigao, mislim da su i ostali dobri, ali da ćemo mi to zatvoriti. Prema tabeli vidi se da smo mi pod većim pritiskom, ali to može za tri dana da se okrene i da uđemo u neizvesnu završnicu sezone - istakao je defanzivac Partizana.

Miletić je rekao i da misli da derbi neće biti probem mladim igračima Partizana Arminu Đerleku i Svetozaru Markoviću. 

- Sveta je sjajan igrač, pokazao je to u prethodnim utakmicama, Đerlek takođe. Dobro će se snaći, pet, šest utakmica su u prvom timu, to će za njih biti dobro - naveo je on.

Napadač Partizana Lenadre Tavamba rekao je da u svaku utakmicu ulazi sa istim motivom i da će ekipa dati sve od sebe da pobedi u subotu.

- Kada sam došao u Partizan mnogo se pričalo o derbiju, jedva sam čekao da vidim atmosferu. Navijači su nas nosili, utakmica je završena 1:1 i bio sam srećan što sam igrao. Imam dobre asocijacije na to, nadam se da će ovaj derbi biti bolji. U svaku utakmicu ulazim motivisan, a ova je važnija jer je derbi. Moramo da pobeđujemo da bismo ih stigli na tabeli - rekao je Tavamba.

Strah od žene i Đukića

Tavambi se u Beogradu priključila supruga Melodi, koja ga, kako je rekao, uvek pita da li je postigao gol. Upitan koga se više plaši ako ne postigne gol, supruge ili trenera Miroslava Đukića, Tavamba je rekao da su mu oboje motivacija. 
Svakoga dana želim da ih usrećim. Ako dam najbolje od sebe uvećavam šanse ekipe za pobedu. Ako su trener i Melodi srećni, onda sam i ja srećan - rekao je Tavamba.

Partizan je prošlog proleća pobedio Zvezdu sa 3:1, a Tavmba je postigao gol. 

- Ovo je jedna od najvažnijih utakmica, pošto igramo protiv direktnog protivnika, sve ćemo dati da pobedimo. U prošlom kolu nisam bio strelac, a želeo sam, nadam se da ću u narednoj dati gol. Imamo kvalitet da sve pobedimo, sve je moguće, to smo videli prošle godine, a nadam se da ćemo i ove usrećiti navijače - dodao je kamerunski napadač.

Navijači Partizana su smislili pesmu o Tavambi, a on je rekao da je svaki put peva na terenu i da mu je to jedan od najvećih motiva. 

- Uvek dajem sve od sebe da pobedimo i da navijači odu kući srećni. Jasno je da je Zvezda ozbiljan protivnik, ne znam mnogo o njenim igračima, ali najvažnije je šta mi možemo da uradimo kao tim. Ako motivacija bude kao u prethodnim utakmicama, biće u redu - zaključio je Tavamba.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
baradja

pre 6 godina

Došlo je dakle vreme da se uozbiljimo,nema više puštanja,napunimo domaćicu u subotu,

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!
Politika

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savet Evrope i rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome deo opozicije vidi "šansu i sreću" samo zato što misle da će time oslabiti predsednika Aleksandra Vučića.

24.04.2024

12:17

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozivaju sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji Generalne skupštine kojom bi se, kako se navodi, "11. juli proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

24.04.2024

12:11

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija