• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

12.11.2018

09:25

ZAHAVI SE OBOGATIO PREKO PARTIZANA,  a Dragan Đurić tvrdi: Transfer Markovića bio najbolji u Jugoslaviji!

Partizan

ZAHAVI SE OBOGATIO PREKO PARTIZANA, a Dragan Đurić tvrdi: Transfer Markovića bio najbolji u Jugoslaviji!

Podeli vest

Poznati izraelski menadžer Pini Zahavi zaradio je skoro 12 miliona evra na nekadašnjem fudbaleru Partizana Lazaru Markoviću, otkrio je nemački list "Špigl"

Zahavi je 2012. godine otkupio Markovića od crno-belih za sedam miliona evra, a potom od njegovih transfera u Benfiku i Liverpul zaradio 18,75 miliona!

Moćni agent je Markovića Partizanu platio preko investicionog fonda "Lejston holdings" sa Devičanskih ostrva. Svetska fudbalska federacija (FIFA) tada još nije branila da se ugovori igrača prodaju trećim licima, pa je Zahavi praktično postao vlasnik prava na mladog napadača.

Odličan posao

Godinu dana kasnije, Marković je prešao u Benfiku. Portugalci su Zahaviju dali 6,25 miliona evra za polovinu Lazarevog ugovora. Već 2014. Marković je prodat Liverpulu za 25 miliona evra, a polovina tog novca otišla je Zahaviju. Tako je izraelski menadžer za samo dve godine dva puta prodao našeg fudbalera za ukupno 18,75 miliona evra. Kad se oduzme onih sedam miliona koje je dao Partizanu, Zahaviju je od ovih transfera ostalo skoro 12 miliona.

Predsednik Partizana u vreme prodaje Markovića Zahaviju bio je Dragan Đurić. On uprkos svemu tvrdi da nikakvih mutnih radnji nije bilo u tom transferu i da je klub iz Humske odlično prošao!?

Ojadio crno-bele i za Živkovića

Foto: Starsportphoto

Pini Zahavi opario se i na transferu Andrije Živkovića, pošto je od Partizana naplatio penale zbog neverovatnog ugovora. Naime, Zahavi je otkupio deo prava na Andriju Živkovića za 1,25 miliona evra. Po ugovoru je stajalo da, ako stigne ponuda od pet miliona ili jača, a crno-beli je odbiju, klub je dužan da Zahaviju plaća penale u iznosu od polovine ponuđenog novca. Partizan je u jednom momentu dobio ponudu od pet miliona, a pošto su je odbili, Zahavi je podigao tužbu protiv crno-belih i dobio odštetu od 2,5 miliona evra.

- Prodaja Markovića je bila jedan od najboljih poslova koje smo napravili. To je bio najbolji transfer u Jugoslaviji. Šteta za tog dečka što je ostao u kandžama menadžera. Dokumenti o tom transferu prošli su kontrolu svih državnih organa. Verovatno ti Nemci što pišu imaju nešto protiv Zahavija, ali nema tu ničeg spornog - tvrdi Đurić.

Marković nije jedini bivši fudbaler Partizana kog je Zahavi otkupio. On je preko svoje kompanije uzeo i Danila Pantića. Iako se ne navodi koliko je novca dobio na račun karijere sadašnjeg igrača crno-belih, "Špigl" piše da je Zahavi Pantića otkupio za 1,7 miliona evra 2012. godine, ali da novac nije stigao u Partizan, već na ostrvo Nevis na Karibima!? Deo novca od te transakcije završio je u Belizeu i na Malti.

Đurić, ipak, nije dao precizan odgovor ko je prodao Pantića i zašto te pare nije dobio Partizan.

- Samo mi je ostalo u sećanju da je porodica Danila Pantića, konkretno njegov otac, bila vrlo nekorektna prema Partizanu. Tada nisu hteli da produže ugovor. Ja ga nikad ne bih vraćao u klub. Ne sećam se tačno šta je bilo, prošlo je šest, sedam godina - kaže Đurić.

Deo i Ramadaniju

"Špigl" piše i da je Zahavi određenu sumu novca koju je zaradio na fudbalerima Partizana prosledio poslovnim partnerima koji su učestvovali u transferima i brinuli o karijerama pomenutih igrača. Konkretno, spominje se agencija "LIAN sports", čiji je vlasnik poznati albanski menadžer Fali Ramadani. Deo kolača najverovatnije je dobio i bivši golman Partizana Nikola Damjanac, koji godinama sarađuje sa Ramadanijem.

Zahavi je 2012. godine, nakon što je otkupio Markovića od Partizana, u istom danu uplatio 250.000 evra Damjančevoj kompaniji "Sport end mor", registrovanoj u Njujorku, i dva miliona evra firmi "Goldlajn" iz Švajcarske, iza koje takođe stoji Damjanac. Nekadašnji čuvar mreže je sav taj novac prebacio Ramadanijevoj agenciji "LIAN sports".

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 5 godina

NIKO NIJE GLUP DA PARE KOJE SE ZAVRTE PAR PUTA USTVARI SE PERU DA BI SE IZGUBIO TRAG KADA SU U PITANJU MALVERZACIJE.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija