• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Z.

13.12.2018

07:10

MIJAILOVIĆ ZA INFORMER: Partizan ide u Top16! Biće i pojačanja!

Partizan

MIJAILOVIĆ ZA INFORMER: Partizan ide u Top16! Biće i pojačanja!

Podeli vest

Košarkaši Partizana oživeli su nadu za plasman u top 16 Evrokupa! Crno-beli su u utorak veče pobedili u gostima favorizovani Asvel (78:75) u 9. kolu grupe C, pa će se u sredu protiv Turk telekoma (20.00) boriti za prolaz u narednu fazu takmičenja

Izabranici Andree Trinkijerija moraće u poslednjoj rundi da gledaju i u tuđe dvorište, bez obzira na ishod sinoć odigranog duela između Turk telekoma i Trenta. Pored neophodnog trijumfa nad Turcima, ekipi iz Humske bi u 10. kolu najviše odgovaralo da Zenit na svom parketu izgubi od Asvela.

Tada bi crno-beli i Rusi imali skor 4-6, ali bi dalje prošao srpski tim zbog bolje koš-razlike u međusobnim duelima (prvi meč 89:82, drugi 71:75).

Sad najvažniji FMP

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović srećan je zbog uspeha u Francuskoj, ali ističe i važnost ABA lige.

Pohvale

Vidi se pečat trenera Trinkijerija, izgledamo mnogo bolje i očigledan je napredak u igri
Ostoja Mijailović

- Momci su u pravom trenutku pokazali ogromnu energiju i nagrađeni su za takav pristup. Mnogo nam znači što smo se vratili u igru za top 16 i učinićemo sve da prođemo dalje. Moramo da pobedimo Turk telekom u poslednjem kolu, ali pre toga nas čeka meč protiv FMP-a u subotu. Jako nam je bitna ABA liga, a protiv ekipe iz Železnika neće biti lako. To je prva prepreka koju treba da preskočimo - kaže Mijailović za Informer.

Prvi čovek crno-belih ne krije da ga je oduševila borbenost koju je ekipa pokazala na teškom gostovanju u Lionu.

- Igrači nijednog trenutka nisu odustajali protiv Asvela, koji ima evroligaški sastav. Od onih koji nose dres Partizana takav pristup se i očekuje, da pobeđuju bolje i skuplje ekipe. Neke utakmice smo nesrećno izgubili, pre svega, u gostima protiv Trenta i Zenita. Sada nam se to vratilo, ali posao još nije završen. Čeka nas još jedan težak meč, a ovaj trijumf značiće i za samopouzdanje.

Biće i pojačanja

Mijailović priznaje da je zadovoljan radom trenera Andree Trinkijerija, kao i da se radi na dovođenju pojačanja.

- Andreu je sačekalo mnogo posla, ali radi odlično. Mislim da sada izgledamo drugačije u odnosu na period od pre mesec ili dva. Vidi se trenerov pečat, očigledan je napredak i pomak u igri. Verujem da naše vreme tek dolazi. Siguran sam da ćemo zajedno ispisati nove stranice u istoriji Partizana. Što se tiče pojačanja, radimo na tome. U pitanju su pozicije beka, odnosno krilnog ili klasičnog centra. Ne bih sad o imenima, nezgodan je trenutak. Nemamo nameru da trošimo novac koji nam je preko potreban dok ne budemo sigurni da je taj igrač provereni izbor i da može da nam pomogne u ostvarenju ambicija - zaključuje Mijailović.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija