• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.01.2019

19:06

(VIDEO/FOTO) PARTIZAN DOBIO DRAMU U DALMACIJI! Heroj Pejdž slomio Zadar u produžetku!

Partizan

(VIDEO/FOTO) PARTIZAN DOBIO DRAMU U DALMACIJI! Heroj Pejdž slomio Zadar u produžetku!

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili su Zadar u 16. kolu regionalne ABA lige tek nakon produžetka rezultatom 97:92

 

Izabranici Andree Trinkijerija doživeli su iznenađujući poraz u prvom delu šampionata kada ih je hrvatski klub pobedio u Areni (99:85). Zbog toga su crno-beli imali motiv više na gostovanju u Dalmaciji, imali su 14 poena viška, vodili celo drugo poluvreme, ipak zakomplikovali sebi život u finišu meča, ali su ipak upisali deseti trijumf u sezoni nakon dodatnih pet minuta igre.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je sjajni Pejdž sa 28 poena, Marinković je dodao 13, jedan poen manje Nikola Janković, dok su po deset dodali Renfro i  Stefan Janković. U ekipi Zadra sa 20 poena istakao se Litl, dok je 17 ubacio Dašić. 

Prvih 10 minuta utakmice totalno je bio iseckan faulovima, greškama i slobodnim bacanjima, a crno-beli su bili u zaostatku tri poena (23:20). Međutim, tokom druge četvrtine jedni i drugi su pružili bolju igru.

Smenjivale su se ekipe u vođstvu, bili su crno-beli u minusu pet poena, ali su preokrenuli serijom 7:0 (36:34). Zadrani su potom uzvratili serijom trojki, ali je parni valjak  trojkom Jankovića i poenima Marinkovića u poslednjoj sekundi na kraju poluvremena vodio 50:46. 

Sjajno su crno-beli otvorili drugo poluvreme, serijom 12:2 pobegli Zadranima na 62:48. Ali, usledio je pad u igru, tri prokockana napada, Zadrani su odgovorili serijom 10:3 i prepolovili minus - 67:61, pa su crno-beli pred poslednjih 10 minuta igre imali samo četiri poena prednosti - 69:65.

Vodili su crno-beli i tokom poslednje deonice, ali su Zadrani uveli meč u dramatičan finiš,a Litl pogodio da izjednačenje 82:82 i dodatnih pet minuta igre. Heroj crno-belih tokom produžetka bio je Pejdž koji je sa tri trojke predvodio crno-bele do trijumfa.

ZADAR - PARTIZAN 92:97 

(23:20, 23:30, 19:19, 17:13, 10:15)

Dvorana: "Krešimir Ćosić".  Sudije: Damir Javor, Josip Radojković, Milan Nedović.

ZADAR: Bašić 5, Marić, Žorić 16, Magarit, Krajina, Dašić 17, Vuković 4, Brzoja 2, Špralja 5, Litl 20, Božić 13, Planinić.

PARTIZAN: N. Janković 12, Pejdž 28, Si 9, Aranitović, Marinković 13, Gegić, Veličković 4, Pecarski, Zagorac, Renfro 10, S.Janković 10, Lendejl 6, Gagić 5.

TOK MEČA

Produžetak

Trojka Marinkovića za 97:92 i kraj. Pobeda Partizana.

janković vodi Partizan na 94:90, ali Bašić smanjuje - 94:92. 

Peeeejdž! Još jedna trojka, Partizan zahvaljujući Amerikancu vodi 92:88. Do kraja minut i 53 sekunde do kraja!

Opet Pejdž, šesta trojka, druga u produžetku, čuva prednost crno-belima - 89:86. Nikola Janković propušta šansu da poveća prednost Partizana sa penela, ne pogađa nijedno slobodno bacanje.

Trojka Pejdža na startu produžetka, a Lendejl pravi faul, Božić ide na liniju penala - 84:85. 

Foto: aba-liga.com

 

 

 

Četvrta četvrtina

Gledaćemo produžetak!

Četiri vezana poena Zadrana, egal je 82:82.  Bandža Si promašio je trojku, a Mario Litl na drugoj strani pogađa za izjednačenje 82:82. Trinkijeri traži tajm-aut. Potom Pejdž promašuje za tri, pa i Renfro promašuje pobedu.

Renfro ubacuje jedno slobodno bacanje, drugo nije priznato zbog prestupa.  Crno-beli vode 82:77. Do kraja utakmice minut i 20 sekundi.

Opet je samo Zadar na sva razlike, ali Renfro iz teške situacije preko Žorića poentira - 77:81.

Promašio je Božić za Zadar, pa Zadrani prave faul, ali istekao je napad crno-belih nema promene rezultata - 75:59 i dalje.

Četvrta trojka Pejdža, Partizan ide na 77:71.  Četiri vezana poena Zadra, ali odgovara Pejdž, čuvaju vođstvo crno-beli - 75:79. Do kraja meča četiri minuta!

Novi poeni Dašića, trojka, Zadar je opet na dva poena, ali ne zadugo jer poentira i Lendejl - 70:74.

Dašić vodi Zadar samo na dva poena minusa, ali izuzetno važni poeni Marinkovića za 67:72. 

 

 

 

Treća četvrtina

Pejdž poentira za crno-bele, ali Bašić ubacuje trojku i Zadar je na 65:69 pred poslednjih 10 minuta utakmice. Ljut je trener Trinkijeri na svoje pulene. 

Dve vezane trojke Zadrana koji prilaze na 61:67. Trinkijeri traži tajm-aut. Sad Renfro pravi faul u napadu. 

Trojkaaa Renfroa! Svaka čast Nikoli Jankoviću koji je pored četiri igrača uspeo da se izbori za loptu, vodi Partizan 67:55.

Janković ubacuje deseti poen, ali težak šut pogađa Litl na drugoj strani terena. Pejdž ne ubacuje trojku, pa se Partizan odlično odbranio, ali još jedna izgubljena lopta. Ako ovako nastave crno-beli, prokockaće ono što su stekli.  Zadar je prišao na 55:64.

Prekidaju Zadrani seriju crno-belih uz slobodno bacanje. Smanjuju zaostatak. Ipak Partizan vodi 62:51 na polovini treće četvrtine.

Raste prednost Partizana - 62:48, sjajan početak treće deonice za pulene trenera Trinkijerija. 

 

 

Pejdž trećom trojkom donosi Partizanu "+10" - 58:48. Serija crno-belih 10:2, vode 60:48.

Lendejl pogađa za crno-bele na startu drugog poluvremena, a Bandža Si novim zakucavanjem vodi Partizan na 55:46. Najveća prednost za crno-bele - devet poena.

 

 

Druga četvrtina

Trojka Jankovića, pa poeni Marinkovića u poslednjoj sekundi, Partizan vodi 50:46 na poluvremenu.

Smenjuju se ekipe u vođstvu! Janković i Gagić poentiraju za crno-bele, s druge strane Žorić i Bašić. 

Odlično su se odbranili crno-beli, a Vuković pravi faul za dva slobodna bacanja. Gagić je bio polovičan. Domaćin vodi 42:42.

Sada serija trojki Zadra, Špralja preokreće na 40:39. Pejdž sa penala izjednačuje rezultat, ali Žorić poentira za zadar - 42:40. 

Vuković trojkom vraća prednost na stranu domaćih, ali Marinković uzvraća istom merom - 37:39 za crno-bele. Šteta, Si ovog puta nije bio precizan za tri poena.

Crno-beli na minus jedan posle poena Jankovića, pa greši domaćin, a Pejdž novom trojkom donosi Partizanu vođstvo - 36:34. Serija Partizana 7:0, Nazor traži tajm-aut.

Foto: aba-liga.com

Pejdž trojkom smanjuje zaostatak Partizana, ipak Zadar opet ide na plus 5 poenima Litla i Brzoje - 34:29.

Faul crno-belih u napadu, a Žorić vodi Zadar na 28:24. S druge strane lako poeni Novice, ali na drugoj strani poentira Dašić - 30:26. 

Veličković je dobio udarac, nesportska za Litla i dva slobodna bacanja za Partizan i lopta sa strane. Novica pogađa oba za 26:24. 

Renfo je uspolio Jankovića i Partizan je na "-1" - 23:22, ali Litl odgovara sa linije 6, 75 za 26:22. Tajm-aut traži Trinkijeri.

Već tri faula na startu druge četvrtine, nema poena. Zadar vodi 23:20.

Foto: aba-liga.com

Žarko Paspalj

Prva četvrtina

Utakmica iseckana faulovima i slobodnim bacanjima. Na kraju prvih 10 minuta 23:20 za Zadar.

I trener Partizana Trinkijeri u verbalnom sukobu sa sudijom Javorom. Nakon što je Janković bio precizan sa penala, Renfro je bio samo polovičan - 23:20. 

Novica traži faul, ali sudije ne reaguju, s druge strane Žorić je na liniji penala, Zadar ima +6- 23:17.

Faul Gagića i domaćin sa penala ide na 22:17. Najveće vođstvo domaćina u dosadašnjem delu utakmice.

Renfro ne postiže trojku, ali s druge strane Litl ne greši i domaćin vodi 20:17. Dve vezane trojke Zadrana i opet vode.

 

 

Mini serija Zadrana 3:0 i prilaze na 12:13.  Janković vodi goste na 15:12, ali Žorić ubacuje s druge strane, dok Bašić novom trojkom donosi egal domaćinu - 17:17.

Igra se sada poen za poen. Crno-beli povedu, Zadrani stignu, Bandža Si ponovo zakucava za vođstvo gostiju 12:9. Janković sa linije za slobodna bacanja donosi crno-belima "+4" - 13:9.

Renfro uzvraća istom merom i smanjuje zaostatak,Marinković poravnava rezultat, a Si zakucava i preokreće na 7:5. Serija Partizana 7:0.

Božić postiže prve poene za Zadar, dok Marinković i Renfro promašuju, a Drašić povećava vođstvo domaćina na 5:0. 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija