• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beta

19.01.2019

19:55

ABA JE NAJTEŽA LIGA! Trinkijeri se preznojio u Zadru kao nikad do sada

Partizan

ABA JE NAJTEŽA LIGA! Trinkijeri se preznojio u Zadru kao nikad do sada

Podeli vest

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je poslepobede nad Zadrom (97:92) da je ABA liga jedna od najtežih liga u Evropi, jer svaka ekipa ima kvalitet, i da je upravo zato očekivao neizvestan i težak meč

- Bio sam u Italiji, Grčkoj, Rusiji i Nemačkoj pa mogu da kažem da je ovo najteža liga. Real bi sigurno osvojio ABA ligu, ali... Ovde svi znaju da igraju košarku i svi znaju sve. Igra je jako tvrda, svaka ekipa zna šta je košarka. U ostalim ligama nije da svaka ekipa zna igrati. Ovde je jako teško dobiti utakmicu u gostima. Komplikovana je liga i zato se mnogi stranci ovde ne snađu. Primera radi, u francuskoj ligi je igrao fantastično i dođe ovde, ali se ne snađe. Ovde je vrlo teško, mnogo kontakata i niko te ne pusti da uđeš u ritam - rekao je Trinkijeri novinarima posle utakmice.

Partizan je pobedio Zadar sa 97:92 posle produžetka, a Trinkijeri je ocenio da je "dovoljno pameti" i stabilnosti njegovom timu donelo pobedu.

- Dobili smo utakmicu 10 puta, a izgubili devet... I taj plus jedan je bio ključni. Očekivao sam takvu utakmicu, jer Zadar je čvrsta ekipa, sa mnogo srca. Mi smo loše krenuli, pa smo onda u trećoj četvrtini bili malo bolji i otišli na plus 12, ali smo onda imali neke greške, a i iskreno domaći igrači imali su nekoliko lepih poteza. Litl je imao par teških šuteva koje je pogodio. Ušli smo u produžetak, ali smo bili dovoljno mirni i pametni, znali smo šta da radmo sa loptom - rekao je Trinkijeri.

On je dodao da obožava da igra u Zadru, jer mu je hala "Krešimir Ćosić" najdraža posle "Pionira", odnosno dvorane "Aleksandar Nikolić".

(VIDEO/FOTO) PARTIZAN DOBIO DRAMU U DALMACIJI! Heroj Pejdž slomio Zadar u produžetku!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija