• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.01.2019

20:50

(VIDEO/FOTO) PARTIZAN DOBIO BITKU ZA PLEJ-OF! Mega se borila, ali kapitulirala u "Pioniru"!

Partizan

(VIDEO/FOTO) PARTIZAN DOBIO BITKU ZA PLEJ-OF! Mega se borila, ali kapitulirala u "Pioniru"!

Podeli vest

Partizan je u 17. kolu ABA lige u dvorani "Aleksandar Nikolić" pobedio Megu rezultatom 98:86

Crno-beli su upisali važnu pobedu u borbi za plasman u plej-of u duelu sa direktnim konkurentom. Nakon pete pobede u nizu imaju skor 11:6, a Mega 9:8. 

Partizan je predvodio Aleksej Nikolić sa 20 poena  uz 5 skokova, a po 17 su ubacli Aleks Renfro koji je imao i 7 asistencija te Bondža Si, dvocifren učinak imali su još Džok Lendejl sa 15 poena te Markus Pejdž sa 12 poena.  U timu Mege briljirao je Nikola Mišković koji je postigao 30 poena, od toga pet trojki.  

Crno-beli su vodili tokom celog meča, Mega je u nekoliko navrata uspela da istopi i dvocifreno vođstvo Partizana, ali snage za preokret nije imala, "parni valjak" je imao rešenje za svaki nalet gostiju.

Renfro je trojkama otvorio meč pa je Partizan poveo sa 8:0 , imao i prednost 15:5. Međutim, razigrao se Mišković. U finišu prve deonice uzvratio je serijom 8:0, istopio minus i na kraju prvih 10 minuta Mega je bila na minus jedan.

U nastavku su crno-beli čuvali vođstvo, gosti prilazili na "-1", ali nisu uspeli da preokrenu, da bi u finišu poluvremena parni valjak napravio seriju 12:3 i pred drugo poluvreme imao dvocifreno vođstvo (50:40). 

Atić je predvodio nalet Mege u trećoj četvrtini serijom 7:0, kojim je Mega prišla na tri poena. Ali trojkama su Lendejl i Si odbili napad pulena Dejana Milojevića. Međutim, nastavio je da briljira neverovatni Mišković, koji je režirao novu seriju svog tima 9:3. Mega je prišla opet na "-1", ali su crno-beli ipak pred poslednjih 10 minuta igre imali četiri poena više. 

Partizan je furiozno otvoro četvrtu četvrtinu. Serijom 11:2 crno-beli su stekli 13 poena prednosti (82:69). Iako je delovalo da bi finiš meča mogao da bude dramatičan, ali sprečili su to crno-beli. 

 

PARTIZAN - MEGA BEMAKS 98:86 (19:18, 31:12, 21:27, 27:19) 

 

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Sudije: Milolj Koljenljiž, Urolj Nikoliž, Branislav Mrdak

PARTIZAN: N. Janković 9, Pejdž 12, Si 17, Marinković 5, Gegić, Veličković, Pecarski, Renfro 17, S. Janković 3, Lendejl 15, Gagić, Nikolić 20.

MEGA BEMAKS: Janjić 2, Marjanović, Ratkovica 6, Ašćerić 2, Mišković 30, Čarapić 2, Atić 22, Cerovina 4, Nikolić 8, Koprivica, Langović, Fundić 6, Stanić 2.

TOK MEČA

Četvrta četvrtina

Kraj meča, pobeda Partizana 98:86.

Renfro definitivno stavlja tačku na pobedu, Atić promašuje polaganje -  93:81.

Dva strašna zakucavanja Lendejla, dok novu trojku za Megu ubacuje Atić. Crno-beli i dalje vode - 91:80. Do kraja meča minut i 52 sekunde.

Posle Fundića i poena Miškovića, Mega je na 87:77, a Trinkijeri traži tajm-aut.  Sada dve sjajne blokade za desetak sekundi, prvo Janjić, pa Lendejl uzvaraća istom merom.

Crno-beli su upropastili kontranapad, pa Renfro pravi faul, ali Atić postiže samo jedno - 85:72. 

Foto: Starsportphoto

Partizan ostaje bez  Alekseja Nikolića (20p, 3/6 trojke) dobio je petu ličnu.

Fundić smanjuje prednost Partizana, ali Nikolić odmah odgovara trojkom za ubeljivije vođstvo 85:71.

Atić ne smanjuje deficit Mege, ne pogađa ni Ašćerić , s druge strane prodor Nikolića, ima i dodatno bacanje. Crno-beli idu na 82:69.

Otvorena pozicija Pejdža, koji ne greši, tera Milojevića da traži tajm-aut. Partizan opet ima dvocifreno vođstvo - 79:69. 

Nikolić uzvraća na poene Lendejla, ali u narednom napadu Janković je kaznio neodlučnost igrača Mege, "2+1", Partizan vodi 76:69.

Foto: Starsportphoto

 

Treća ćetvrtina

Fundić promašuje oba bacanja, stiže kazna, Marinković beleži "2+1" u prodoru - 71:67.

Sam je Ratkovica, šut za tri poena i samo je jedan razlike za Partizan - 68:67.

Novo snažno zakucavanje Sija, ali Mišković četvrtom trojkom odgovara. Međutim, za sada imaju crno-beli odgovor na njegovu igru, čuvaju vođstvo - 68:62. Finiš treće deionice, Mišković ima 28 postignut poena, od toga četiri trojke. 

 

 

Mišković nastavlja da muči crno-bele, ali briljira i Renfro u crno-belom dresu. Opet Atić, njegova četvrta trojka. Mega je na 63:58. 

Posle nekoliko promašaja crno-belih, Lendejl trojkom odbija nalet Mege, pridružio mu se Si, Partizan vodi - 61:52.

Mega je sada na -3 zahvaljujući seriji  Atića 7:0, ljut je Trinkijeri, imali su njegovi puleni i 12 poena viška. Traži tajm-aut pri rezultatu 55:52. 

Dve vezane trojke za Megu, posle Miškovića i Antić pogađa, dva dodaje Atić, Gosti prilaze na 55:50.

Poeni Nikolića s jedne, i Sija s druge strane na startu treće deonice. Zakomplikovali su jedan napad crno-beli, a kaznio je to Mišković koji postiže 22 poen na meču.

 

 

Druga četvrtina

Mišković briljira, postigao je 20 poena za Megu u prvom poluvremenu.

Na kraju poluvremena Partizan vodi 50:40.

Poeni Nikolića sa penala, maksimalnih +9 za crno-bele. Posle tajm-auta Trinkijerija Pejdž trojkom vodi Partizan na +12 - 50:38, prva dvocifrena prednost za domaćina na meču.

Ne može Mega da zaustavi Sija, ali Ratkovica pogađa trojku. Na minut i po pre kraja poluvremena Partizan trojkom Nikolića drugom u meču vodi 45:38.

Mišković sa linije penala održava priljučan Mege, koja je na tri poena od egala - 38:35. Ali Bažda Si opet vodi Partizan na +5 -40:35.

 

 

Na poene Lendejla, Atić uzvraća trojkom , petom za Megu u dosadašnjem delu utakmice - 37:33.

Nema Partizan rešenje za Miškovića koji postiže 16 poen, treću trojku. S druge strane Si zakucavanjem podiže navijače na noge, a Mega traži tajm-aut pri rezultatu 35:30.

Mišković je primakao Megu na tri poena, ali nije to dugo trajalo, Lendejl je bio precizan i vodi parni valjak na 32:27.

Foto: Starsportphoto

 

Koševi iz reketa Lendejla zakucavanje i Ašćerića, Mega u međuvremenu pravi loše faulove za nove penale Partizana - 30:25.

Nikolić sa penala povećava prednost Partizana ali mu Mišković zagorčava život. Još jedna trojka, Mega je na minus 1 - 24:23.

Trojka Nikolića, pa Mega odmah uzvraća. Trinkijeri traži tajm-aut, loše su crno-beli počeli treću četvrtinu.

 

 

Prva četvrtina

Mini serija Mege 8:0 preko Miškovića, koji topi minus Mege - 19:18 na kraju prvih 10 minuta igre.

Prokockan napad Mege, kažnjava to Janković , crno-beli imaju +7 + 17:10. Nekoliko promašaja na obe strane što prekida Si, vodi Partizan na 19:10.

Renfrooo! Još jedna trojka treća, devet njegovih poena za 14:8. Cerovina ne uzvraća istom merom, ali Fundić poentira za dva poena - 15:10. Crno-beli čuvaju vođstvo.

Dvojka Stanića, pa tri poena Atića i Mega prolazi na 11:8.

Foto: Starsportphoto

 

Trojka Cerovine o tablu, Čarapić propušta šansu da istopi minus, a Lendejl to kažnjava za 10:3.

Dve trojke Refroa na startu, 6:0 vodi Partizan. Još dva poena dodaje Lendejl za 8:0, pa tera Milojevića da traži tajm-aut.

Partizan je četvrti na tabeli sa skorom 10-6, dok je Mega poziciju niže sa učinkom 9-7. U prethodnom susretu Partizan je slavio u Sremskoj Mitrovici 81:74.

Pre početka utakmice je minutom ćutanja odata počast preminulom treneru Bošku Đokiću.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Priština čini sve da protera Srbe: Petković sa Kvintom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji
Politika

Priština čini sve da protera Srbe: Petković sa Kvintom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu - SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, koje je upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom na KiM, sa posebnim osvrtom na poslednju rundu dijaloga u Briselu.

29.03.2024

15:23

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija