• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

12.03.2019

18:08

(VIDEO) NISMO MI KRIVI NEGO IGRAČI! Uprava Partizana skida krivicu sa sebe: O ostavkama nismo razmišljali, dug manji od 22 miliona evra!

Partizan

(VIDEO) NISMO MI KRIVI NEGO IGRAČI! Uprava Partizana skida krivicu sa sebe: O ostavkama nismo razmišljali, dug manji od 22 miliona evra!

Podeli vest

Predsednik Partizana Milorad Vučelić kaže da niko iz uprave kluba nema nameru da podnese ostavku, nakon odlazaka trenera Zorana Mirkovića i sportskog direktora Ivice Ilieva


- O ostavkama nismo razmišljali. Imamo goruća pitanja koja bismo trebali da rešimo, kao što je monitoring UEFA koji nas čeka krajem marta, zatim sponzorski ugovori. Dug kluba je manji od 22 miliona evra. Za ovo što se dešava odgovorni su igrači, ne mi iz uprave. Otišli su trener i sportski direktor, zahvalni smo im na svemu što su uradili - kazao je predsednik kluba Milorad Vučelić.

Iliev je rekao da preuzima odgovornost za igrače koje je on doveo, ali i one koje on nije želeo, nego je neko drugi insistirao. Vučelić kaže da se nijednog trenutka čelnici kluba nisu mešali sportskom sektoru u posao. 

- Nijednom se nismo mešali u sportska pitanja. Nijednog trenutka, ni u sastav tima, niti da smo doveli nekog igrača, bez znanja trenera, stručnog štaba ili direktora.         

Pitanje novog trenera trebalo bi da bude rešeno tokom reprezentativne pauze.

Nismo se mešali

Nijednom se nismo mešali u sportska pitanja. Nijednog trenutka. Ni u sastav tima, niti da smo doveli nekog igrača, bez znanja trenera, stručnog štaba ili direktora
Milorad Vučelić        

- Ni zvanično, ni nezvanično nismo pričali ni s jednim trenerom. Pričaćemo nakon utakmice sa Spartakom.

Uprava crno-belih prihvatila je ostavke trenera Zorana Mirkovića i sportskog direktora Ivice Ilieva.

- Prihvaćena je ostavka Bate Mirkovića. Razgovarali smo, ali ostao je pri svojoj odluci. Odali smo mu veliko priznanje. Žao nam je, smatramo da je njegova odluka pogrešna, da je trebalo da ostane. Uvažavamo njegovo obrazloženje, a zato smo odlučili da Lazetić vodi naredne dve utakmice. Prihvatili smo i ostavku Ilieva, uz veliko žaljenje i zadužili ga da nastavi sve do primopredaje dužnosti. Hvala mu na  osvojenoj duploj kruni i uspešnom dovođenju igrača u nadi da će i on Bata nastaviti da budu partizanovci i da će biti spremni da se odazovu klubu kad to bude potrebno.

MIRKOVIĆ PODNEO OSTAVKU! Partizan ostao bez trenera posle poraza na Voždovcu

Prvi čovek crno-belih kaže nije istina da se igračima duguju plate.

- Flargantne laži kolaju medijima. Jedna je da se štrajkuje i da kasne plate. Izmirene su plate svim igračima, decembarske i januarske. Što se tiče zaposlenih u klubu, plate se daju mesec za mesec. Mi smo došli u trenutku kad je kašnjenje bilo četiri mesec. Laž je da vlada neki haos u Partizanu. Imamo krizu rezultata, sve nas boli. Nije haos ni u omladinskoj školi, dovoljno je baciti pogled na sastav Partizana. Ima šest igrača koji su kandidati za prvi tim, neki su na pozajmici ili u Teleoptiku.

Vučelić je potom osuo paljbu, kaže da je neumesno govoriti kako Partizan ima nekvalitetne igrače.

- Nama u Upravnom odboru neprihvatljive su ocene da Partizan ima nekvalitetne igrače. To nije istina. Imamo kvalitetne igrače. Ne bi trebalo tamo gde ih napušta sportska sreća, a utakmice gube iz jednog napada, kriviti igrače i govoriti da su ispod kvaliteta Partizana. Imamo toliko reprezentativaca, imamo i poverenje u ovaj tim. Zadatak uprave je bio da posle niza godina rešimo pitanje stadiona, što smo i uspeli, stadion je prvi put u Partizanove ruke.

Potom je prešao na finansije i dug crno-belih.

- Partizan četiri godine pre 2015. godine nije uopšte imao sponzora. Danas ih ima nekoliko. U međuvremenu je uložio oko 1.500.000 evra u kupovinu autobusa, izgradnju Blatuše, terana u SC Zemunelo, raznim investicijama. Platli smo 10.600.000 evra starih dugova, za transfere obavljene 2010. i 2011. godine, Savića i Jovetića...Kad smo preuzimali Partizan, izvršena je revizija od respektabilne revizorske kuće, jedne strane, jedne domaće, ustanovljen je presek dugova, a ustanovili smo da ih ima još 7.000.000 evra osim onih 15.000.000. Pre dodatnog preseka ne mogu reći, ali sigurno je dug manji od 22.000.000 evra. Govorio sam, ali uzalud. I sad je uzalud za većinu vas. Ja govorim o faktima.

Prvi čovek crno-belih kaže da i pored teške situacije Partizan prošao sve inspekcije UEFA.

- Može svako od vas da misli šta hoće o igri Partizana, ali nema pravo da laže. A ja sam rekao istinu. Da bismo zbog UEFA rešili pitanje monitoringa, jedna revizorska kuća i sad radi presek. Prošli smo sve inspekcije, to su stroga pravila.  

Nakon što je svalio krivicu na igrače, Vučelić je ipak poručio da se takve stvari u sportu dešavaju.

- Rezultatima nismo zadovoljni, smatramo se odgovornima, ali ne smatramo da su za to krivi ni igrači, ni stručni štab. Jednostavno, takve stvari se u sportu dešavaju. Nismo bili naročito slavljeni ni posle duple krune, napadani smo, to je opšti stav dela javnosti. Samo vas molim da o činjenicama vodite računa.
                   

JAKA EMOCIJA POSLE OSTAVKE! Bata: Odluka čoveka koji beskonačno voli Partizan!

FRKA U HUMSKOJ! Uprava oči u oči sa igračima Partizana!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ivan

pre 5 godina

Pa niste vi krivi nego igrači!!!! A ko je dovodio te igrače? Moja baba Persa?

Nesa

pre 5 godina

Fudbal se igra zbog rezultata. Ako toga nema nema ni opravdanja. Očito je da je atmosvera u klubu loša i da treba ozbiljna revizija tima. Ja sam partizanovac ali objektivan. Zaostatak za Zvezdom ogroman da boli. Treba u ovom trenutku biti vizionar a mislim da to ova uprava nije. Partizan iznad svakog pojedinca pa makar on bio i u upravi. Srecno Partizanu.

goran

pre 5 godina

izgleda da jedino igrači ne primaju plate mesec za mesec, jer po tvojim rečima igrači su dobili za decembar i januar a režijsko osoblje sve osim marta. Gde su plate igračima za februar. Pogrešni su ljudi otišli. Svi koji nose odela treba da napuste partizan.

moma52

pre 5 godina

Nikako ne razumem ovu matematiku Vučelića i Vazure.Kaže dug bio 15 mil.eura(kad su preuzeli klub bio manji od deset),vratili stari dug 10 miliona,a sada iznosi 22 miliona eura.Prodajom Leonarda,Milenkovića i Đurđevića uz zaradu u Ligi Evrope od oko 8 miliona,bez sponzorstava ,prihodovali te godine 20 mil.eura.Što ne govori o Sumi koji ih je koštao sa bonusima skoro tri miliona,zbog njihove krivice ,jer nisu ispoštovali ugovor Živkovića (za koga su uzeli avans od 1,5 mil.eura),a onda ga zadržali i morali da plate penale od 2,5 miliona.Preskupo plaćali domaće prosečne igrače itd... Ne, oni su nedodirljivi i nepogrešivi u svojim glavama i zašto bi se Vazura odrekao 5000 eura mesečno,kad on to nigde na svetu ne bi mogao da dobije(dobija,ne zarađuje,jer finansijski rezultati govore da ne zna da radi).

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija