• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.04.2019

19:13

(VIDEO/FOTO) MATIĆ ŠOKIRAO PARTIZAN! Poraz crno-belih u Novom Sadu, "grobari" vređali "lale"

Partizan

(VIDEO/FOTO) MATIĆ ŠOKIRAO PARTIZAN! Poraz crno-belih u Novom Sadu, "grobari" vređali "lale"

Podeli vest

U jednom od najdužih mečeva u istoriji srpskog fudbala, Vojvodina je na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu slavila protiv Partizana 3:2 i obezbedila plasman u plej-of

Neverovatna utakmica, gotovo istorijska, odigrana je ovog nedeljnog popodneva u Novom Sadu.

U meču koji je crno-belima osigurao treće mesto, a Vojvodini obezbedio plasman u plej-of viđeno je čak pet golova, ali i 15-minutni prekid zbog uvredljivog skandiranja navijača Partizana prema domaćoj publici.

Do tog trenutka viđena je prilično dinamična utakmica na "Karađorđu". Junak pobede Bojan Matić doneo je prednost "lalama" već u trećem minutu, ali je neposredno pred odlazak na odmor Zoran Tošić majstorijom iz slobodnog udarca poravnao rezulat.

Prvih 15 minuta nastavka protekli su u uobičajenom ritmu, a onda su "grobari" počeli da pevaju "Pola Mađar, pola ustaša" što je automatski signaliziralo glavnom sudiji Milošu Đorđiću da prekine meč.

Posle preklinjanja Stojkovića i Tošića "grobari" su konačno prekinuli sa povicima, a igrači su se vratili na teren.

Tenzije su nastavljene na samom terenu, gde su obe ekipe tražile po penal, a promena rezulata je u 16-minutnoj nadoknadi vremena usledila u 99. minutu kada je Matić po drugi put matirao Stojkovića.

Isti igrač je u 107. minutu uposlio rezervistu Gajića koji je otvorio vrata plej-ofa domaćima, a gosti su uspeli da u završnom minutu preko Ivanovića samo ublaže poraž, koji im nije ugrozio treće mesto.

Vojvodina je ovom pobedom došla do osmog mesta i plasmana u plej-of potisnuvši Radnik i subotički Spartak.

Vojvodina - Partizan 3:2 (1:1)

Strelac: Matić u 3. i 99 i Gajić u 107. za Vojvodinu i Tošić u 45+2 i Ivanović u 108. za Partizan.

Stadion: "Karađorđe" u Novom Sadu. Sudija: Miloš Đorđić.

VOJVODINA: Rockov - Stojković, Veselinović, Saničanin, Devetak - Đurić, Zlomislić - Milojević (od 57. Nešković), Gojkov (od 94. Gajić), Mitošević - Matić.

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, Valijente, Pavlović, Urošević - Tošić (od 99. Smiljanić), Zdjelar, Pantić (od 88. Ilić), Šćekić, Zakarić (od 55. Ivanović) - Rikardo.  

Kraj

108' GOOL! Partizan preko Ivanovića stiže do 3:2 kojim je i okončan meč.

107' GOOL! Vojvodina dolazi do novog gola i zahzvaljujući Gajiću vodi protiv Partizana sa 3:1. Matić je u ovom kontranapadu asistirao rezervisti.

99' GOOL! Matić postiže novi gol za Vojvodinu koja vodi sa 2:1 i nalazi se na pragu pobede i plasmana u plej-of.

98' Ponovo je Matić bio u prvom planu i za malo je zakasnio da savlada Stojkovića. Milošević sprema Smiljanića na teren.

96' Loš centaršut Ivanovića i obećavajući napad Partizana je završen.

92' Meč je ušao u debelu nadoknadu vremena. Saša Ilić je razmrdao ekipu ulaskom i izborio korner za crno-bele.

87' Frka i na drugoj strani. Crno-beli traže penal, ali sudija odmahuje rukom. 

85' Skočila je cela klupa Vojvodine posle starta nad Matićem u kaznenom prostoru Partizana. Pavlović je zaustavio strelca gola za Novosađane, ali je sudija procenio da nema prekršaja.

83' Urošević dobija žuti karton nakon starta naf Gojkovim. Još malo je ostalo do kraja meča, ali se očekuje najmanje 15 minuta nadoknade.

79' Dobar napad Vojvodine. Valijente je pokušao da interveniše, ali je poslao loptu u pravcu svog gola i Stojković je krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

Foto: Starsportphoto

 

77' Meč je nastavljen. Partizan ima novi napad.

- Čini se da će se meč ipak nastaviti, ali sa upozorenjem da ukoliko se još jednom čuje pogrdna pesma "grobara" na račun navijača Vojvodine sledi definitivan prekid.

- Golman Partizana Vladimir Stojković i vezista Zoran Tošić umiruju razuzdane "grobare".

Foto: Starsportphoto

 

61' Prekid u Novom Sadu zbog pogrdnog skandiranja navijača Partizana na račun Vojvodine. Glavni sudija je izveo igrače sa terena i meč je prekinut do daljnjeg.  Još je neizvesno da li će se meč uopšte nastaviti. 

60' Zanimljiv pokušaj Matića, Stojković je intervenisao, po proceni sudije iza gol-aut linije, pa nije bilo kornera za domaće.

58' Novi duel Valijentea i Matića posle kojeg je strelac gola za Vojvodinu osetio bol u ruci, što je prouzrokovalo novi kraći prekid na "Karađorđu".

54' Dobra blokada mladog Pavlovića posle šuta Đurića.

52' Novi prekid na meču. Pala su čak dvojica igrača u kaznenom prostoru Partizana. Reč je o strelcu Matiću i mladom Nemanji Milojeviću. Sa druge strane, Milošević sprema da ubaci u igru Đorđa Ivanovića.

46' Počelo je drugo poluvreme na stadionu "Karađorđe".

Poluvreme

45+2' GOOL! Partizan izjednačuje rezultat na 1:1. Nova majstorija Tošića iz slobodnog udarca. Popularni Bambi je iz slobodnog udarca prebacio živi zid i savladao nemoćnog Rockova za treći gol u poslednje dve utakmice za crno-bele.

 

45+2' Slobodan udarac za Partizan nakon starta Zlomislića nad Pantićem.

45' Zakarić se izneneda našao u dobroj poziciji da savlada Rockova, ali se ispostavilo da je bio u ofsajdu. Ujedno, dodatni sudija je pokazao da će se igrati još dva minuta nadoknade.

42' Gužva u kazenenom prostoru Vojvodine. Pavlović se spetljao, a zatim se pokušao Zakarić, ali posle kornera je usledila intervencija domaćih defanzivaca.

38' Ozbiljan vazdušni duel Lazarevića i Zakarića posle kojeg su obojica završila na travi, što je prouzrokovalo ulazak lekarske ekipe na teren. U pitanju su udarci u arkadu, ali prema poslednjim informacijama obijica igrača su dobro.

37' Bliži se finiš poluvremena. Igra se na sredini terena, bez ozbiljnijih prilika na obe strane.

Foto: Starsportphoto

 

31' Lako posao za Stojkovića posle blagod udarca Zlomislića, međutim domaći brzo dolaze do lopte, a Zdjelar im kvari napad faulom.

29' Mark Valijente dobija žuti karton posle udaranja protivnika prilikom skoka.

25' Tošić ponovo pokušava, ali lopta ide preko gola. U ovom trenutku definitivno najbolji pojedinac Partizana.

23' Zakarić je prvi od igrača koji su na ovom meču dobili žuti karton. Reprezentativac BIH je nepropisno zaustavio protivničkog igrača u kontranapadu.

21' Korner za Partizan, nakon što je lopta posle udarca Zakarića iz okreta pogodila nekog od protivničkih igrača.

Foto: Starsportphoto

 

17' Partizan pokušava da dođe do gola Rockova, ali se domaći dobro brane. Vojvodina dolazi do lopte i ima priliku da organizuje novi napad.

11' Iza nas je uzbudljivih 10 minuta na stadionu "Karađorđe". "Grobari" sa tribina prozivaju upravu crno-belih.

6' Odličan udarac Zorana Tošića iz slobodnjaka na drugoj strani, ali Emil Rockov se nije dao prevariti. Na drugoj strani Vulićević jedva izbacuje loptu u aut pored Gojkova.

3' GOOL! Vojvodina već u ranoj fazi meča dolazi do vođstva. Miroslav Vulićević je očajno pokušao da uposli saigrača, što je pročitao iskusni Vuk Mitošević uposlivši Bojana Matića, koji je rutinski savldao Vladimira Stojkovića.

Foto: Starsportphoto

 

1'  Meč je upravo počeo, prvi napad imaju fudbaleri Partizana.

- U Novom Sadu je sunčano vreme i velika je šteta što stadion nije ispunjen do poslednjeg mesta zbog bojkota domaćih navijača.

- Pre meča je upriličen minut ćutanja za nedavno preminulog bivšeg igrača Vojvodine Dragana Bošnjaka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija