• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.R.

17.04.2019

07:10

CRNO-BELA OFANZIVA! Partizanov juriš NA EVROLIGU!

Partizan

CRNO-BELA OFANZIVA! Partizanov juriš NA EVROLIGU!

Podeli vest

Već smo krenuli u borbu za Evroligu i verujemo da ćemo dobiti specijalnu pozivnicu, kaže predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović! On ističe da crno-beli zaslužuju mesto u eliti jer imaju bogatu košarkašku tradiciju i odlične navijače

Prvi čovek kluba iz Humske nedavno je u razgovoru za Informer, nakon što je njegov tim poražen u polufinalu ABA lige od Crvene zvezde (2:1), najavio da će se boriti za poziv u Evroligu ukoliko Valensija osvoji Evrokup. To se i dogodilo jer je španski klub rutinski savladao Albu u trećoj utakmici finala (89:63) i tako se vratio u elitno takmičenje.

Otvorilo se mesto

Maksimalan broj klubova iz jedne zemlje je četiri, a Valensija je osvajanjem Evrokupa ispunila tu kvotu za Španiju. Mesto u Evroligi koje je trebalo da pripadne četvrtoplasiranom timu španskog prvenstva tako je ostalo upražnjeno, što je odmah alarmiralo čelnike Partizana.

- Krenuli smo u borbu za Evroligu, ali ne zavisi samo od nas već i od čelnika prestižnog takmičenja. U prethodnih nekoliko godina ekipe koje su dobijale "vajld kard" bile su potpuni autsajderi kada je u pitanju poseta, finansije, rezultati... S druge strane, Partizan je dokazan, igrao je više puta na fajnal-foru, bio je i šampion Evrope, petnaest godina smo učestvovali u Evroligi... Za nas znaju, ne samo u Evropi već i u celom svetu. Mislim da bi bilo fer da nas razmatraju kao ozbiljnog kandidata - jasan je Mijailović u razgovoru za B92.

(VIDEO) "GROBARI" BESNI NA JAVNI SERVIS! Prilog o Saletovoj čuvenoj trojci iz Istanbula naljutio navijače Partizana!

Partizan, naravno, nije jedini koji se nada pozivu, ali Mijailović ima razloga da bude optimista.

- Mi smo se i prošle godine borili za Evrokup, svima je bilo nemoguće, ali je na kraju ispalo moguće. Velika je konkurencija, mnogo je velikih klubova širom Evrope. Evroligi je važno da klub ima istoriju, publiku i finansijsku stabilnost, a Partizan sve to ima. Jedan je od retkih koji je, od kada sam u klubu, primio sve plate, a neki koji se sada takmiče u Evroligi kasne sa isplatama - otkriva Mijailović.

Marketinški dobitak

Prvi čovek Partizana se potom osvrnuo i na ABA ligu uz komentar da naš region zaslužuje dva predstavnika, ali pod uslovom da se u javnosti ne istupa sa stvarima koje nisu košarkaške.

- Bilo bi fer da zemlje bivše Jugoslavije imaju dva predstavnika, s obzirom na to da je nama košarka najpopularniji sport. Mislim da Evroliga ništa ne bi izgubila, štaviše, dobila bi na marketingu. S druge strane, moramo neke stvari da rešimo između sebe, da ne dozvolimo da se istupa u javnosti sa stvarima koje nisu košarkaške. Dok god Evroliga može da kaže da kod nas postoje stvari koje nisu košarkaške, a vidimo šta se dešava u poslednjih mesec dana, šanse da imamo još jednog predstavnika u eliti biće nam umanjene - upozorava Mijailović.

Ražnatović: ABA zaslužuje još jedno mesto

Poznati košarkaški menadžer Miško Ražnatović takođe veruje da postoje dobre šanse da ABA liga naredne sezone dobije dva predstavnika u Evroligi.
- ABA liga definitivno zaslužuje još jedno mesto u Evroligi. Mnogo sam se bavio time jer je to od značaja za moj posao, i nema mnogo sredina koje više zaslužuju "vajld kard". Mislim da postoji ozbiljna šansa da neko iz ABA lige dobije poziv i da sledeće godine regionalna liga ima dva predstavnika - jasan je Ražnatović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija