• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

25.06.2019

07:10

PARTIZAN SE NADA ZARADI OD 15 MILIONA EVRA! Klub iz Humske pokušava da se izvuče iz finansijske krize!

Partizan

PARTIZAN SE NADA ZARADI OD 15 MILIONA EVRA! Klub iz Humske pokušava da se izvuče iz finansijske krize!

Podeli vest

Partizan planira da u letnjem prelaznom roku zaradi više od 15 miliona evra i očekuje da će ovaj novac dobiti prodajom Strahinje Pavlovića, Rikarda Gomeša, Svetozara Markovića, Gorana Zakarića, Nemanje Nikolića...

Najviše novca u Humsku doneće Pavlović, koji bi trebalo da pređe u Juventus za osam miliona evra. Rikardo Gomeš bi do kraja nedelje trebalo bi da bude prodat Al Šaržu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata za četiri miliona evra, a mladi štoper Svetozar Marković ide u Olimpijakos za 1,5 milion evra. Dakle, samo za njih trojicu klub ima plan da zaradi 13,5 miliona evra.

Hoće u Ligu Evrope

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura potvrdio je da je prodaja pomenutih igrača prioritet.

- Za njih trojicu postoji veliko interesovanje. Sredstva koja budemo dobili od tih transfera Partizanu će omogućiti lakši život i mirniju sezonu, ali deo ćemo morati da investiramo u dovođenje novih igrača. Cilj je da se probijemo u grupnu fazu Lige Evrope i zato moramo da se pojačamo. Što se tiče Markovića, razmenili smo mejlove s Grcima i dogovorili se za milion i po evra. Al Šarža je najozbiljnija za Rikarda, ali pojavila su se još dva kluba, pa ćemo još malo sačekati - kaže Vazura.

Blizu odlaska je i Goran Zakarić, za kojeg turski Konjaspor nudi 800.000 evra. Sve češće se pominje i da će napadač Nemanja Nikolić u Saudijsku Arabiju. Iako se ni nezvanično ne govori o iznosu obeštećenja, Arapima verovatno ne bi bio problem da izdvoje 700.000 za igrača na kojeg u Humskoj ne računaju. Na prodaju su još Armin Đerlek, Mark Valijente, Nemanja G. Miletić, Slobodan Urošević, a u slučaju dobre ponude mogu da idu i Aleksandar Šćekić i Đorđe Ivanović.

Pojačanja na čekanju

Deo novca biće uložen u dolazak novih fudbalera. Međutim, prema rečima našeg izvora upućenog u dešavanja u Humskoj, skuplja pojačanja doći će tek kad legne novac od prodaje igrača.

- Svi u klubu nestrpljivo čekaju da se realizuje neki transfer, jer je kasa prazna. Igrači koji su došli - Vujačić, Pešukić, Dinga i Lutovac su besplatni i nemaju velike plate, a kao slobodan dolazi i Rajko Brežančić. Tek kada se zaradi novac, može se očekivati realizacija pozajmice špica Umara Sadika iz Rome. Priča s ofanzivnim vezistom iz Argentine Huanom Ignasijom Kavaljarom je nešto komplikovanija, pošto on ima ponude iz rodne zemlje i pitanje je da li će Partizan imati vremena da reaguje - objašnjava naš izvor.

Fudbaleri Partizana trenutno su na pripremama na Zlatiboru, a 2. jula putuju na drugi deo priprema u Mariborsko Pohorje. Plan je da trener Savo Milošević većinu prvotimaca na raspolaganju ima pre prvog meča u kvalifikacijama za Ligu Evrope, koji je na programu 25. jula.


ODLAZE IZ PARTIZANA
Strahinja Pavlović Juventus 8.000.000
Rikardo Gomeš Al Šarža 4.000.000
Svetozar Marković Olimpijakos 1.500.000
Goran Zakarić Konjaspor 800.000
Nemanja Nikolić klubovi iz S. Arabije 700.000

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija