• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.08.2019

22:57

(VIDEO/FOTO) OVO JE EVROPSKI PARTIZAN! Crno-beli stranci razbili Malatiju, Asano pogodio na debiju

Partizan

(VIDEO/FOTO) OVO JE EVROPSKI PARTIZAN! Crno-beli stranci razbili Malatiju, Asano pogodio na debiju

Podeli vest

Kakvo veče u Humskoj! Fudbaleri Partizana ubedljivo su slavili protiv Malatije 3:1 u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope i došli na korak do plasmana u plej-of, pre svega zahvaljujući odličnoj partiji inostranih igrača

Partizan igra sve bolje i bolje, a prvi ozbiljniji rival ove sezone je pobeđen kao od šale. Da su crno-beli iskoristili bar veći deo šansi koji su stvorili pobeda bi mogla biti i ubedljivija, ali je i ovaj rezultat velika zaliha pred revanš u Turskoj.

Igrao se četvrti minut kada su matom u tri poteza crno-beli stigli do vođstva. Sejduba Suma je nadmudrio čuvara, uposlio neometanog Umara Sadika koji je doveo Partizan u vođstvo.

Zatim je usledila prava ofanziva domaćeg tima, a sredinom prvog poluvremena Suma je propustio priliku da udvostuči prednost, baš kao i na početku nastavka kada mu je večeras izvrsni golman gostiju skinuo zicer.

Taman kada se činilo da će Malatija kazniti greške rivala Gokan Tore je pogodio stativu, a na suprotnoj strani novajlija Takuma Asano u 67. minutu udvostučio prednost rivala. Samo napad ranije Japanac je propustio izglednu šansu da stigne do prvenca, ali je tek 20 minuta od ulaska u igru razgalio srca "grobara".

Izgledalo je da je sve palo u vodu kada je štoper gostiju Čebaka smanjio rezultat na 2:1 u 83. minutu nakon što je posle kornera nadvisio Strahinju Pavlovića, ali je Suma u 90. minut vratio dva gola razlike i probudio novu radost Partizanove publike.

Crno-beli će tako ići na revanš za sedam dana sa zalihom od dva gola, a ukoliko ne bude iznenađenja naredni protivnik Partizanu biće norveški Molde koji je nešto ranije slavio protiv Arisa sa 3:0.

PARTIZAN - MALATIJA 3:1 (1:0)

Strelac: Sadik u 4. i Asano u 67, Suma u 90. sa penala za Partizan i Čebake u 83. minutu za Malatiju.

Stadion: Partizana. Sudija: Sergej Ivanov.

PARTIZAN: Stojković - N. R. Miletić, Ostojić (od 78. minuta Vujačić), Pavlović, Urošević - Šćekić, Zdjelar - F. Stevanović (od 45. minuta Asano), Suma, Z. Tošić - Sadik (od 84. minuta Ožegović).

MALATIJA: Farnol - Čebake, Mina, Akbaš, Kaš - Jalčin - Bifuma (od 46. Tore), Kagiran, Čalali, Fofana - Jahović.

Kraj!

90. minut - GOOL! Partizan vodi sa 3:1. Strelac je Sejduba Suma sa penala. Meč će biti produžen za još pet minuta.

 

 

89. minut - Penal za Partizan. Čebake je rukom zaustavio loptu posle udarca Asana. Ivanov nije imao dilemu da pokaže na belu tačku.

83. minut - GOOL! Malatija smanjuje prednost Partizana na 2:1. Strelac je Čebake glavom nakon dobrog skoka posle kornera. Strahinja Pavlović je ostao kratak.

79. minut - Nova šansa za Asana. Japanac je pokazao da ima razoran udarac, ali Farnol po ko zna koji put odlično interveniše.

67. minut - GOOL! Partizan vodi sa 2:0. Strelac novajlija Takuma Asano, koji je iskoristio asistenciju Zdjelara i udvostučio prednost crno-belih.

 

 

65. minut - Nova šansa za Partizan. Urošević je centrirao, ali su bili kratki Sadik i Tošić, dok je Suma uspeo samo da zakači loptu, ali lopta je bila neprecizna.

64. minut - Odlična šansa za Asana! Japanac je bio oči u oči sa Farnolom, ali golman Malatije ponovo brani. Šteta!

Foto: Starsportphoto

 

58. minut - Najbolja šansa za Malatiju. Tore je raspalio po lopti, a ona je završila na stativi Stojkovićevog gola.

54. minut - Kakva šansa za Sumu i opet golman Farnol brani. Partizanov fudbaler je opet izašao sam pred golmana Malatije nakon pasa Sadika, ali opet ništa od gola.

51. minut - Sadik se našao na travi u kaznenom prostoru gostiju, ali je sudija Ivanov odmahnuo rukom. 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Savo Milošević je rešio da da šansu Asanu umesto Filipa Stevanovića, dok je dobro poznato lice Gokan Tore ušao u igru u dresu Malatije.

Poluvreme

45+4 minut - Sudija Ivanov je označio kraj prvog poluvremena. Partizan odlazi na odmor sa minimalnim vođstvom, gosti su se u nekom trenutku otrgli početnog pritiska, ali su crno-beli bili bliži dupliranju prednosti nego primanju gola.

45+3. minut - Odličan centaršut Tošića, ali je Mina intervenisao ispred Sadika, koji se našao u odličnoj poziciji za gol.

45. minut - Solidan pokušaj Tošića levom nogom sa ivice šesnaesterca, ali je lopta otišla pored gola. Ivanov je produžio igru za četiri minuta.

35. minut - Odličan šut Jalčina, ali je Stojković bio na mestu jer je lopta išla po sred gola. Inače, velika kiša je večeras zahvatila Beograd, iako nije bilo naznaka.

 

 

27. minut - Najbolja šansa za Partizan još posle gola. Zoran Tošić je maestralno uposlio Sumu spojivši ga sa golom, ali je golman Malatije sjajno odbranio čist gol.

23. minut - Gosti su se oslobodili početnog pritiska crno-belih. Šćekić je pogrešio na polovini Partizana i namestio čistu šansu Turcima, ali je napadač Malatije bio u malom ofsajdu.

Foto: Starsportphoto

 

21. minut - Aleksandar Šćekić je pokazao da poseduje solidno fudbalsko umeće, predriblao je jednog igrača Malatije, ali njegov pas nije stigao do željenog cilja.

20. minut - Opet je Sadik napravio probleme odbrani Malatije i izborio korner. Akcija je mogla da se završi i mnogo povoljnije po crno-bele, kako se činilo u prvi mah.

Foto: Starsportphoto

 

17. minut - Suma je odlično predriblao gostujućeg igrača, ali mu je udarac bio previše mekan, tako da je lopta jedva stigla do golmana.

12. minut - Nezgodan sudar Nemanje Miletića i Bojana Ostojića posle kornera za Malatiju. Obojica su prošla dobro, meč je nastavljen.

7. minut - Turci suz pokušali brzo da odgovore. Čaleli je bio nešto sporiji od Vladimira Stojkovića, koji je ovom prilikom dobio udarac od napadača Malatije.

4. minut - GOOL! Partizan vodi 1:0. Nigerijski napadač Sadik rutinski je sproveo u mrežu loptu koju mu je dao Sejduba Suma nakon što su pre toga gosti neshvatljivo lako ispali na svojoj polovini. Bravo crno-beli!

 

Foto: Starsportphoto

 

1. minut - Počeo je meč. Prvi napad ima Malatija.

20.57 - Meč samo što nije počeo. Na tribinama Partizanovog stadiona više je od 20.000 navijača, koji su fudbalere dočekali sa pesmom: "Da volim crno-bele".

19.52 - Partizanov novajlija Takumo Asano počeće meč sa klupe za rezervne igrače i nije nemoguće očekivati da dobije šansu u nastavku duela.

Foto: Starsportphoto

 

19.48 - Igrački gostujućeg tima izašli su na teren i zagrevaju se pred početak meča. U centru pažnje je bivši kapiten Crvene zvezde Mičel Donald, koji se posle 16 meseci vraća u Humsku gde odigrao svoj poslednji večiti derbi u aprilu 2018. godine.

Foto: Starsportphoto

 

19.41 - Dobro veče i dobro došli na naš blog povodom meča Partizana i Malatije. Crno-beli su u prethodnoj rundi rutisnki prošli velški Konahs Ki, a sada ih čeka prva ozbiljnija prepreka na putu do Lige Evrope, na čiji plasman čekaju dve godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sory Dje

pre 4 godine

Koliko je bilo teško novinaru, novinskog lista "Informer" da napiše i objavi ovu vest o Partizanovoj dobroj igri i pobedi. Koliko je tu malo prostora za naklonost prvorodjenog, kada se sve što on ne voli ne može naći na udarnoj stranici. Draga braćo i sestre INOFORMERKE, pišite o nečem drugom i krucijalnijem za preživljavanje i opstanak nacije, fokusirajte se na ekološku svest kod naroda, na stimulisanje obnovljivih izvora energije, na unapređenju školstva i zdravstva, na preporuku neke knjige ili bar na kriticki osvrt bar jedanog KULTURNOG događaja. A za AV-a ne brinite i ne pišite o njemu. Vladaće svakako bar još 20.godina i bez naših dijarejičnih grčeva i spazama koje izaziva čitanje vašeg toksičnog sadržaja.Ne trošite papir, zbog koga stradaju naše šume. Volim vas.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija