• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.08.2019

23:15

PARTIZAN VEĆ SADA ZARADIO KAO ZA CELU PROŠLU SEZONU! Crno-beli profitirali od transfera i pobeda u Evropi!

Partizan

PARTIZAN VEĆ SADA ZARADIO KAO ZA CELU PROŠLU SEZONU! Crno-beli profitirali od transfera i pobeda u Evropi!

Podeli vest

Fudbalski klub Partizan u prethodnih mesec dana zaradio je isto novca kao čitave prethodne sezone!

Crno-beli su ovog leta od transfera igrača i nagrada u Ligi Evrope već ostvarili profit od 3,7 miliona evra, a upravo toliko klub iz Humske zaradio je u sezoni 2018/19.

Partizan je od prodaje Rikarda Gomeša u Al Šaržu i Svetozara Markovića u Olimpijakos zaradio 4,5 miliona evra, a na nove igrače potrošio je 1,34 miliona. To znači da je ostvario zaradu od 3,16 miliona, a ako se na to doda i 540.000 evra zarađenih od prolaska u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, dolazi se do pomenute cifre od 3,7 miliona evra.

Nadaju se milionu i od otpisanih

 

Partizan će probati da zaradi i od fudbalera na koje trener Savo Milošević više ne računa. Nedavno je Armin Đerlek otišao u turski Sivaspor bez obeštećenja, ali će crno-belima pripasti 50 odsto od naredne prodaje. Klub će pre svega probati da proda Nemanju Nikolića, Gorana Zakarića i Nemanju G. Miletića, koje je trener Savo Milošević otpisao, ali koji i dalje imaju ugovor s klubom. U Humskoj veruju da za njih trojicu mogu da dobiju obeštećenje od oko milion evra

Lakši život

Prošle sezone crno-beli su u Evropi zaradili 1,1 miliona, a upravo toliko uložili su u pojačanja. Iako su planirali mnogo veću zaradu od odlazaka, uzeli su svega 3,7 miliona, i to u dva prelazna roka - letnjem i zimskom u prošloj sezoni.

Jasno je da crno-beli planiraju da zarade još novca, pre svega od prodaje štopera Strahinje Pavlovića, koji bi mogao u Benfiku za 5,5 miliona evra. Generalni direktor Miloš Vazura rekao je da će klub pokušati i da profitira, ali da uz to napravi i vrlo jaku ekipu.

- Sredstva koja budemo dobili od transfera omogućiće Partizanu lakši život, mirniju sezonu. Naravno, plan je da deo investiramo u dolaske novih igrača, pošto želimo da se probijemo u grupnu fazu Lige Evrope. To bi klubu značilo na takmičarskom i finansijskom planu - pričao je nedavno Vazura.

Partizan je ove sezone za 1,34 miliona evra doveo Takumu Asana, Petra Gigića, Umara Sadika i Perišu Pešukića, a ostali su došli bez obeštećenja. Naravno, najviše novca otišlo je na Japanca Asana, čak milion evra. U prethodnoj takmičarskoj godini u Humsku su dolazili mahom besplatni fudbaleri ili oni za koje je plaćeno sitno obeštećenje, pošto klub nije uspevao da ostvari značajnu prodaju.

(VIDEO) "GROBARI" ĆE BITI BAŠ BESNI! Veliki lapsus na RTS-u - Partizan nije pobedio Malatiju!

(FOTO) POBEGAO IZ LOŽE! Pognuta glava i palčevi - Partizanov čelnik nije mogao da gleda Sumin penal!

Foto: informer

 

Zadovoljstvo i briga

Predsednik Partizana Milorad Vučelić priznao je da je prošla sezona bila za zaborav. Takođe, otkrio je da klub ima problem s dugom od 20 miliona evra, ali da će bez obzira na to pokušati da treneru Savi Miloševiću dovede sve igrače koje bude želeo.

- Partizan je prošlu sezonu završio slabije od očekivanog. U ovom trenutku imamo razlog za zadovoljstvo, ali i za brigu i samokritiku. Dug iznosi nešto više od 20 miliona evra. Ali biće novca za pojačanja. Pojačali smo se, a radi se i na dovođenju još nekih igrača - otkrio je Vučelić.

NE PAMTIM KAD JE PARTIZAN OVAKO IGRAO! Tošić oduševljen posle pobede nad Malatijom!

(VIDEO) SAMURAJSKI DEBI! Novi napadač Partizana pogodio na prvom meču za erupciju "grobara"!

Partizan je u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope savladao Malatiju sa 3:1. Ako eliminišu tim iz Turske, crno-beli će imati zagarantovanih 300.000 evra kao učesnici plej-ofa Lige Evrope. Ukoliko uđu u grupnu fazu, sledi im dodatnih 2,92 miliona evra kao nagrada od UEFA.

.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija