• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.08.2019

20:51

MILETIĆ DONEO PARTIZANU LIGU EVROPE! Crno-beli remi radosti u Moldeu, Srbija će imati dva predstavnika u UEFA takmičenjima

Partizan

MILETIĆ DONEO PARTIZANU LIGU EVROPE! Crno-beli remi radosti u Moldeu, Srbija će imati dva predstavnika u UEFA takmičenjima

Podeli vest

Fudbaleri Partizana odigrali su protiv Moldea 1:1 u revanš meču plej-ofa i plasirali se u grupnu fazu Lige Evrope

Deveti put će crno-beli igrati na jesen u grupnoj fazi Lige Evrope, a za to najviše treba da zahvale Nemanji Miletiću koji su u jatu defanzivaca Moldea najbolje snašao i u 80. minutu glavom postigao gol vredan prolaza.

Crno-beli su odlično počeli meć i već na startu imali dve dobre prilike preko Zorana Tošića i Saše Zdjelara, ali se golman norveškog tima odlično postavio u oba trenutka.

Izabranici Sava Miloševića su u prvom poluvremenu neutralisali napade Moldea, koji je osim solidnog prodora Bolija i centaršuta Ejkrema u finišu prvog dela igre bio potpuno bezopasan.

Svesni da im vreme nije saveznik igrači Moldea su krenuli na sve ili ništa u nastavku i stvorili nekoliko prilika pred golom Stojkovića, a iskoristili su šansu tek u 72. minutu posle kiksa kompletne odbrane koji je na drugoj stativi dočekao Džejms i doveo domaće u vođstvo.

Crno-beli su bili na rubu eliminacije, ali je Miletić na deset minuta pre kraja doneo radost srpskom timu. Do kraja meča je pogodio i Asano, ali je gol poništen zbog ofsajda, dok je nešto kasnije Ožegović bio prilično sebičan propustivši priliku da donese pobedu crno-belima.

Partizan će se tako posle sezone pauze vrati u Ligu Evrope i igrati fudbal na međunarodnoj sceni 11. put od kada postoje grupne faze.

Crno-beli će rivale dobiti u petak nakon 13 časova, kada je planiran žreb.

MOLDE - PARTIZAN 1:1 (0:0)

Strelac: Miletić u 80. za Partizan i Džejms u 72. minutu za Molde.

Stadion: Aker. Sudija: Rudi Buke.

MOLDE: Kraniks - Gabrijelsen, Foren, Haugen, Haraldseid - Husein, Orsnes, Volf Ejkrem, E. Hestad - Boli (od 59. Omanijamfo), Džejms.

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Tošić (od 83. Lutovac), Suma (od 66. Natho), Asano - Sadik (od 68. Ožegović).

Kraj

95. minut - Ožegović je prokockao čist napad crno-belih.

90. minut - Igraće se još pet minuta u Moldeu.

87. minut - Asano je postigao gol za Partizan, ali je za nijansu bio u ofsajdu, pa je pogodak poništen.

84. minut - Hestad šutira, ali Stojković brani.

81. minut - Slab udarac Ožegovića. Nadmudrio je rivala špic crno-belih, ali je udarac bio suviše slabašan da bi moga da prevari vrlo dobrog Kroninksa.

80. minut - GOOL! Partizan vrlo brzo nakon primljenog gola dolazi do izjendačenja. Strelac je Nemanja Miletić posle centaršuta Tošića iz kornera. 

78. minut - Krenuli su crno-beli na sve ili ništa. Šutirao je Pavlović posle povratne Miletića, ali je jedan fudbaler Moldea izblokirao šut. 

72. minut - GOOL! Molde vodi 1:0. Prilično jeftino su domaći došli do vođstva. Nakon centaršuta iz slobodnog udarca lopta je zakačila Uroševića, a na drugoj stativi se Džejms najbolje snašao i zatresao mrežu crno-belih.

70. minut - Probao je Natho da ugrozi gol Moldea, ali je golman Kraninks bio na mestu.

68. minut - Solidan napad Partizana, ali Urošević je previše podigao loptu.

58. minut - Boli je opet bio opasan po odbranu Partizana. Fudbaler iz Obale Slonovače je šutirao, ali je Stojković bio dobro postavljen.

51. minut - Dobra prilika za Molde. Ejkrem je iskoristio loptu na tacni koju mu je ostavio Suma katastrofalnom reakcijom, pa udarac norveškog predstavnika je otišao pored gola.

47. minut - Invazija igrača Moldea na gol Partizana već na startu drugog poluvremena. Ejkrem je upustio opasan centaršut, lopta je išla paralelno sa gol linijom i Ostojić je u zadnji čas izbacio.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Poluvreme

45. minut - Kraj prvog poluvremena. Partizan odlazi zadovoljan na odmor!

40. minut - Solidan pokušaj Ostojića glavom posle kornera. Lopta je išla ka drugoj stativi, ali je niko nije okrznuo na putu ka golu.

32. minut - Suma je šutirao visoko preko gola, ali je prethodno sudija zaustavio igru zbog faula nad Sadikom.

27. minut - Boli, strelac jedinog gola za Molde u prvom meču, pretio je ponovo odbrani Partizana kombinujući sa Hestadom. Srećom, defanziva crno-belih je na mestu.

23. minut - Crno-beli za sada imaju više loptu u posedu, ali domaći na sve načine pokušavaju da ugroze ranjivu odbranu Partizana.

11. minut - Dobar prodor Umara Sadika i rezonski šut Zdjelara, koji je gađao donji desni ugao, međutim golman Moldea je ponovo bio odlično postavljen.

5. minut - Dobar napad Partizana posle početnog pritiska domaćih. Asano je odlično nadmudrio čuvara i uposlio Tošića, a ovaj je šutirao pravo u golmana Moldea.

2. minut - Saša Zdjelar je već na startu meča dobio žuti karton.

1. minut - Počeo je duel u Moldeu. Prvi napad imaju domaći.

18.48 - Utakmica samo što nije počela, a crno-beli obavljaju poslednje pripreme pre meč u Moldeu.

 

17.56 - Prvi meč u Beogradu pre sedam dana završen je rezultatom 2:1 za crno-bele, a u odnosu na duel u Humskoj trener Savo Milošević se odlučio da od starta u prvih 11 ubaci Takuma Asana, dok se posle povrede primicača u tim vraća Bojan Ostojić.

Foto: Starsportphoto

 

17.45 - Poštovani čitaoci, dobar dan i dobro došli na blog posvećen revanš meču plej-ofa za ulazak zu Ligu Evrope gde se sastaju Partizan i norveški Molde na stadionu u istoimenom gradu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija