• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Espreso

07.09.2019

14:30

MORAMO DA NAĐEMO NAČIN DA SE VRATIMO U EVROLIGU! Mijailović potkačio bivšu upravu i najavio bolje dane za Partizan!

Partizan

MORAMO DA NAĐEMO NAČIN DA SE VRATIMO U EVROLIGU! Mijailović potkačio bivšu upravu i najavio bolje dane za Partizan!

Podeli vest

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović izjavio je da crno-beli u predstojećoj sezoni moraju da nađu način kako da se vrate u Evroligu

Partizana već izvesno vreme nema među kremom evropske košarke, a Mijailović u intervjuu za Espreso, sumirajući dvogodišnji boravak u trofejnom klubu, ističe da su repovi iz prošlosti znatno usporile crno-bele ka povratku u elitu.

Ne bih da previše govorim o tome, da ne stavljam igračima i stručnom štabu preveliki teret za vrat. Mi smo u protekle dve godine radili na plaćanju nekih trofeja kojima smo se radovali pre sedam-osam godina. Ali, da bismo stekli mogućnost i uslove da se radujemo novim stvarima, morali smo da ispeglamo mnogo toga iz prošlosti. Jako sam srećan što smo konačno došli u situaciju da većinu svojih sredstava možemo da unosimo u klub. Želimo da imamo i jedan period u kome ćemo da uzmemo trofeje, titule, da vratimo našu ekipu u Evroligu, tamo gde Partizan pripada i koju zapravo nikada nije trebalo ni da napusti - rekao je Mijailović u intervjuu za portal Espreso.

Planulo već 3.000 sezonskih karata

Partizan će ove godine igrati u Beogradskoj Areni, a interesovanje je prema Mijailovićevim rečima već ogromno.

- Kada je Partizan igrao u Evroligi, u tim najjačim godinama, imao je oko 400.000 evra prihoda od karata i to kada je Pionir bio stalno pun. Mi smo u ovom trenutku prodali oko 3.000 sezonskih ulaznica i došli smo na oko 400.000 evra. A, cilj nam je da prihod bude 8000.000 evra, a sigurno ćemo i preko 1.000.000 evra uzeti za karte - rekao je Mijailović.

On je naveo da povratak u Evroligu nije pitanje života ili smrti, ali da bi crno-beli morali da nađu da u jednom od načina pronađu put do Evrolige.

Mi ove godine moramo da pronađemo način da se vratimo u Evroligu. Postoji više puteva - preko Evrokupa, ABA lige. Nije uslov svih uslova, pa da sad kažem - život je ako igramo Evroligu, a smrt je ako ne igramo. Naravno da je to plan. I kad sam pričao o planovima pre dve godine prioritet je bio klupska stabilizacija, da klub nastavi da živi s jedne strane, a s druge strane da se vrati u Evroligu. Realno, mislim da smo sad zreli za to. Kako organizaciono, tako i igrački, mislim da smo zreli za povratak u Evroligu, i to jeste naš cilj. Za to radimo - rekao je prvi čovek crno-belih.

Prema njegov rečima, trener Andrea Trinkijeri rekao je da može da pomogne Partizanu u ispunjavanju najviših ciljeva, ali da su mu za to potrebni uslovi.

Andrea je posvećen poslu i Partizan zaslužuje trenera kao što je on. Videćemo kakvi će biti rezultati, kao što smo napravili sastanak prošle sezone i doneli smo odluku da ostaje, da nastavimo zajedno da radimo. Ja sam mu preneo koji su naši ciljevi, on je shvatio koji su prioriteti kluba. Rekao je: ja mogu da ispunim te ciljeve, meni su potrebni ti i ti uslovi. Ono što je tražio, i mesto za treniranje i budžet za igrače i budžet za stručni štab i neke druge stvari, od strane kluba sve je maksimalno ispoštovano. Sad je trenutak da naprave nešto najkvalitetnije - rekao je Mijailović.

Dug nastavlja da se topi

Mijailović je otkrio koliko je dug kluba umanjen od njegovog dolaska,

Dug je tada bio 7.136.000 evra. U ovom trenutku imamo zaostala potraživanja u visini od oko 1.000.000 evra, a imamo i poreski dug koji je nešto manji od 2.000.000 evra. Podelio bih to na dve vrste duga, zato što smo mi taj poreski nasledili i vuče se od 2006/07 godine. Tu smo u razgovorima sa Poreskom upravom - rekao je Mijailović.

Kako ističe, bez obzira na dva trofeja u Kupu Radivoja Koraća, rezultatski saldo je morao da bude za Partizan u protekle dve sezone. Ipak, slikovito je objasnio opterećenje koji su imali svi u klub.

Jako je teško napraviti balans da „peglate" levu ruku, koja vam pravi teret, a da desnu podižete i da ti trofeji na neki način dolaze lakše. Uzeli smo dva Kupa Koraća posle nekih pet-šest goidna i nama u klubu je to značajno, ali me boli nepravda, koja je očigledna - rekao je Mijailović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija