• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.09.2019

22:21

CRNO-BELI EKSPRES POČISTIO PROLETER! Natho delio lopte, Tošić, Sadik i Marković pogađali za ubedljivu pobedu Partizana!

Partizan

CRNO-BELI EKSPRES POČISTIO PROLETER! Natho delio lopte, Tošić, Sadik i Marković pogađali za ubedljivu pobedu Partizana!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana slavili su na gostovanju Proleteru u Novom Sadu 3:0 posle mnogo bolje igre u drugom poluvremenu

Sudeći na osnovu prvog poluvremena činilo se da će fudbaleri Proletera imati veće šanse za povoljniji ishod protiv crno-belih, ali su u nastavku pali i bodovi zasluženo idu za Beograd. 

Prvo poluvreme proteklo je u terenskoj inicijativi crno-belih, ali osim izgledne šanse Nemanje Miletića i sporne sitacije u kojoj se našao vezista Aleksandar Šćekić, Partizan je ostao nedorečen i na poluvreme je otišao sa nepovoljnim rezultatom.

Nastavak je doneo mnogo bolju igru koja je dala rezultat već u 56. minutu kada je u maniru iskusnog igrača matirao golmana Proletera za vođstvo crno-belih.

Nedugo zatim, napadač Partizana Umar Sadik je promašio izglednu priliku, ali se vrlo brzo iskupio. Igrao se 73. minut kada je mladi Nigerijac na asistenciju Bibrasa Natha odlično reagovao i duplirao prednost crno-belih.

Malo pre toga u igru je ušao Lazar Marković, koji je dobio ovacije navijača na "Karađorđu", a upravo je u 78. minutu bivši reprezentativac Srbije postigao gol na Nathovu asistenciju za konačnih 3:0.

Partizan je napravio odličnu uvertiru pred obaveze koje ga očekuju naredne nedelje, a to su meč protiv AZ Alkmara na startu Lige Evrope, odnosno dolazak Crvene zvezde tri dana kasnije.

PROLETER - PARTIZAN 0:3 (0:0)

Strelac: Tošić u 56, Sadik u 73. i Marković u 78. minutu za Partizan.

Stadion: Karađorđe. Sudija:  Bojan Nikolić.

PROLETER: Petrić - Tanasin, Andrejević, Lukašević, Kovačević - Pejić (od 57. Balabanović), B. Jovanović - Čolović, Marjanović, Novaković (od 65. Rušević) - Babić (od 61. Radinović).

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Vujačić, S. Pavlović, Brežančić - Šćekić, Zdjelar - Tošić (od 63. Marković), Natho, Stevanović (od 84. Ivanović) - Sadik.

Kraj

78. minut - GOOL! Partizan vodi sa 3:0 nakon još jedne izvrsne asistencije Natha i pogodtka Lazara Markovića, koji je postigao prvenac u crno-belom dresu.

73. minut - GOOL! Majstorija Sadika za 2:0 za Partizan. Natho je uposlio mladog Nigerijca, a ovaj je sebi namestio lepu poziciju iz koje je praktično obezbedio tri boda svom timu.

70. minut - Loš pokušaj Lazara Markovića obeležio je njegove prve minute u crno-belom dresu od povratka u Humsku. Očigledno da će bivšem reprezentativcu Srbije biti potrebno još vremena da uđe u formu.

67. minut - Skroman pokušaj rezerviste domaćih Balabanovića. Mreža Stojkovića je ostala netaknuta.

59. minut - Kakva šansa za Sadika i neverovatna indolencija i bezobrazluk Partizanovog Nigerijca. Umesto da šutirao u nebranjeni deo mreže, Sadik je oklevao i na kraju pogodio stativu.

Foto: Starsportphoto

 

56. minut - GOOL! Partizan konačno probija led i vodi protiv Proletera sa 1:0. Pogodak za crno-bele postigao je Zoran Tošić posle odlične akcije u kojoj je učestvovalo nekoliko igrača. Bivši reprezentativac je šutirao levom nogom i poslao loptu iza leđa raspoloženom Petriću.

53. minut - Prvi minuti nastavka protekli su u ofanzivi Partizana, ali novosadski tim se odlično brani.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Poluvreme

45+2. minut - Završeno je prvo poluvreme. Domaću mnogo zadovoljniji idu na odmor.

45. minut - Igraće se još dva minuta u prvom poluvremenu.

43. minut - Prvo poluvreme se bliži kraju. Crno-beli imaju inicijativu, ali već duže vreme čekaju na izglednu priliku.

38. minut - Činilo se da će domaći doći u gol šansu, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu i signalizirao ofsajd.

Foto: Starsportphoto

 

31. minut - Gužva u kaznenom prostoru Proletera. Strahinja Pavlović je bio u prilici, ali je defanzivac gostiju dovoljno omeo štopera crno-belih da postigne gol.

26. minut - Velika gužva u šesnaestercu. Partizan traži penal zbog igranja rukom, te i mogućeg faula. Ipak, sudija Bojan Nikolić odmahuje rukom i potom prekida utakmicu na kratko zbog pogrdnog skandiranja navijača Partizana.

23. minut - Solidan pokušaj Umara Sadika, a lopta je na putu ka golu pogodila igrača domaćih.

17. minut - Najbolja šansa za Partizan. Odličan ubačaj Bibrasa Natha, ali je udarac Nemanje Miletića prošao tik pored stative.

Foto: Starsportphoto

 

12. minut - Očajan pokušaj Saše Zdjelara. Lopta je jedva došla do gola.

8. minut - Partizan je bolji u uvodnim minutima meča na "Karađorđu", ali bez konkretne prilike po gol Petrića.

1. minut - Počeo je duel u Novom Sadu. Partizan nastupa u crno-beloj kombinaciji, dok će nominalno domaći tim igrati u tradicionalnoj crveno-beloj boji.

20.28 - Sve je spremno za početak utakmice u Novom Sadu. Igrači obe ekipe su na terenu.

19.45 - Poštovani čitaoci, dobro veče i dobro došli na naš blog povodom meča između Partizana i Proletera u Novom Sadu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija