• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

27.09.2019

08:05

SAVO OŽIVEO I MARKOVIĆA! Trener Partizana dobro uticao na bivšeg fudbalera Liverpula

Partizan

SAVO OŽIVEO I MARKOVIĆA! Trener Partizana dobro uticao na bivšeg fudbalera Liverpula

Podeli vest

Lazar Marković postigao dva gola Javoru u Ivanjici i nagovestio da se vraća u nekadašnju formu * Pre njega, Savo Milošević u fudbalski život vratio Bojana Ostojića, Sejdubu Sumu, Zorana Tošića i Slobodana Uroševića

Savo Milošević (46) oživeo je i Lazara Markovića (25)! Nekadašnji fudbaler Liverpula još jedan je u nizu fudbalera Partizana kojima je karijera ozbiljno bila ugrožena, ali se pod vođstvom aktuelnog trenera crno-belih vratio u fudbalski život!

Biće još bolji

Vežbam šut i realizaciju, nadam se da će to izgledati sve bolje i bolje kako vreme bude odmicalo
Lazar Marković, fudbaler Partizana


Pre njega, Milošević je oživeo karijere Bojanu Ostojiću, Zoranu Tošiću, Sejdubi Sumi i Slobodanu Uroševiću. Oni su kod prethodnih trenera ili bili na potpunim marginama ili skroz otpisani, ali nekadašnji golgeter od njih je napravio nosioce igre.

Menjao klubove

Popularni Markec u sredu uveče postigao je dva gola za tim iz Humske u pobedi nad Javorom (2:0) u zaostaloj utakmici 2. kola Superlige i već je došao do tri pogotka u crno-belom dresu na isto toliko odigranih mečeva. Iako još nije na nivou partija iz prvog mandata u Partizanu i Benfiki, Marković kaže da se polako vraća u staru formu.

IGRAČI KOJE JE MILOŠEVIĆ VRATIO U ŽIVOT


Lazar Marković 3 utakmice, 144 minuta, 3 gola
Bojan Ostojić 11 utakmica, 979 minuta
Sejduba Suma 14 utakmica, 963 miunuta, 5 golova, šest asistencija
Zoran Tošić 13 utakmica, 883 minuta, 5 golova, tri asistencije
Slobodan Urošević 11 utakmica, 917 minuta, 2 asistencije
* učinak ove sezone

- Vraća mi se samopouzdanje. Bilo mi je teško nakon što sam promašio šansu u finišu meča protiv AZ Alkmara, ali nisam dozvolio da me to demorališe. Naprotiv, još više se trudim. Na treninzima vežbam šut i realizaciju, nadam se da će to izgledati sve bolje i bolje kako vreme bude odmicalo - poručuje Marković.

Nekadašnji reprezentativac Srbije u prethodnih nekoliko godina ozbiljno se mučio da pronađe formu. Bio je pod ugovorom s Liverpulom, koji apsolutno nije računao na njega, a u međuvremenu išao je od pozajmice do pozajmice u Fenerbahče, Sporting, Hal i Anderleht. Nigde nije ostavio gotovo nikakav trag, a prošle zime raskinuo je ugovor s "crvenima" i potpisao za Fulam.

Foto: Starsportphoto

 

 

 


HRVATI PLAČU ZA MARKECOM: Au šta taj momak radi!

(VIDEO) RUSA OPČINILE ČAROLIJE BEOGRADSKOG DERBIJA! Poznati jutjuber snimio dokumentarac o Zvezdi i Partizanu!

 

Ni tamo se nije proslavio, muku je mučio s različitim povredama, a kada već nigde nije uspeo da se vrati u formu, izabrao je da se vrati u Partizan. Prvi gol po povratku u Humsku dao je protiv Proletera, a preksinoć protiv Javora bio je jedan od najboljih na terenu. Posebno će ostati upamćen drugi gol s oko 25 metara, koji je podsetio na vremena kada je Markec bio jedan od najvećih talenata u Evropi.

PROMAŠAJ PROTIV AZ ALKMARA ME NIJE DEMORALISAO! Marković zablistao u Ivanjici i obećao "grobarima" još bolje dane!

 

MARKOVIĆ U PRETHODNIM SEZONAMA


2019/20. Partizan 3 utakmice/3 gola
2018/19. Fulam 1 utakmica/0 golova
2018/19. Liverpul (rezerve) 2 utakmice/1 gol
2017/18. Anderleht 8 utakmica/1 gol
2017/18. Liverpul (rezerve) 1 utakmica/0 golova
2016/17. Vulverhempton 14 utakmica/2 gola
2016/17. Sporting 14 utakmica/2 gola
2015/16. Fenerbahče 21 utakmica/2 gola
2014/15. Liverpul 34 utakmice/3 gola
2013/14. Benfika 49 utakmica/8 golova

- Svi su me pohvalili za gol za špice. Važnije od toga je da smo odneli tri boda kući. Kod drugog gola video sam da se situacija otvorila, šutirao sam i pogodio. Ne volim mnogo da pričam o sebi, draže mi je da se napredak vidi na terenu i da on govori u moje ime - napominje Marković.
Slabo pogađao

On je sa tri pogotka već nadmašio učinak iz prethodnih nekoliko sezona. Minule takmičarske godine nije dao gol, u pretprošloj dao je jedan. U sezoni 2016/17. bio je strelac ukupno četiri gola, a u godini pre toga svega dva.

Milošević je svestan kakvog igrača ima u ekipi, a uslov je da se dodatno spremi jer nije prošao pripreme s ekipom.

- Lazar je u rangu pojačanja kakva su Natho i Asano, a možda i više od toga. Marković je igrao na najvišem nivou, u ozbiljnim klubovima i transferi koje je imao pokazuju kakav kvalitet ima - pričao je Milošević.

Bonus video








Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mix

pre 4 godine

Markec je vrhunski fudbaler, izuzetnog talenta, brzine i driblinga, ali kao da nije mnogo radio na realizaciji! Zato mi je drago da je to shvatio ili je Savo to potkacio da radi! A samo koliko puta smo gledali scenu kako Markec izlazi sam pred golmane i onda kvrc Milojka! Nije umeo cak da potkaci loptu kasikom i prebaci golmana u trku...! Istina, nije to tako jednostavno,ali on to mora da izvezba. To je svim brzim forverdima veoma bitno, pa i Asanu, Sadiku,Markecu i u tome odlicnom Bambiju! Ako MArkec nastavi ovako igrati, nema zime za njega a ni nacionalni tim mu nije daleko!Partizan je napravio ogromnu stvar sto je Markeca vratio. Ogromnu!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija