• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.10.2019

21:58 >> 21:02

PARTIZAN SE IGRAO S NERVIMA NAVIJAČA! Crno-beli posle drame pobedili Veneciju na startu Evrokupa!

Partizan

PARTIZAN SE IGRAO S NERVIMA NAVIJAČA! Crno-beli posle drame pobedili Veneciju na startu Evrokupa!

Podeli vest

Košarkaši Partizana su na startu takmičenja u Evrokupu savladali kao gosti Veneciju rezultatom 66:63

Vodili su crno-beli konstantno tokom meča, ali nisu uspeli da prelome duel u svoju korist, pa smo gledali dramatičan finiš. Imao je Partizan i osam poena više u poslednjoj deonice, domaćin je ipak uspeo da istopi minus, pa smo gledali neizvesnu zatvršnicu.  Ipak, triler je pripao pulenima Andree Trinkijerijam uspeli su crno-beli da slome žilave domaćine i takmičenje u Evrokupu otvore trijmfom.  

Nakon tvrđeg početka utakmice crno-beli su uspeli da se odvoje i dođu do nešto značajnije prednosti. Mnogo bolje su crno-beli odigrali finiš četvrtine, a potom nastavili u istom ritmu. 

Sjajno je igrao Partizan na početku drugih 20 minuta meča. Serijom 5:0 je poveo sa "+12" (24:12) i dugo bez problema čuvao prednost. Međutim, krizu u igru crno-belih koji su imali prazan hod od skoro tri minuta iskoristio je domaćin. Napravila je Venecija seriju od 8:0 i prepolovila minus, pa su Beograđani pred drugo poluvreme imali samo četiri poena prednosti  (30:26).

Crno-beli su drugo poluvreme otvorili serijom 7:0 i preko Pejdža, Molzija i Tomasa pobegli na 37:28. Međutim, opet su uzvratili domaćini i pred poslednjih 10 minuta bili na četiri poena minusa, mada su Beograđani tokom treće deonice imali i dvocifreno vođstvo.

Tokom poslednih 10 minuta utakmice Partizan se igrao s živcima navijača. Bili su Beograđani konstantno u prednosti, ali im je domaćin disao za vratom.Italijani su uveli meč u vrlo dramatičan finiš, međutim, uspeli su crno-beli ipak da slome žileave domaćine i upišu prvi trijumf.

TRINKIJERI POSTAO PARTIZANOV DIZAJNER: Košulja i kravata perfektni, ali obuća potpuno pogrešna!

ITALIJAN NIJE ZADOVOLJAN! Trinkijeri: Sramotno!

 

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

 

 

VENECIJA - PARTIZAN 63:66 (11:19, 15:11, 18:18, 19:18)

Dvorana: Palasport Đuzepe Taljerćo. Sudije: Karlos Kortes, Marčin Kovalski, Reno Želer.

VENECIJA: Udano, Kasarin, Dž.R. Stoun, Bramos, Tonut, Berdini, Daje, A. De Nikolao, Filoj,  Vidmar, Čepl, Macola, Pelegrino, Ćerela, Posamaj, Vot.

PARTIZAN: Volden, Zagorac, Pejdž, Gordić, Parahovski, Jaramaz, Miletić, Veličković, Birčević, Janković, Tomas, Pejners, Mozli.

TOK MEČA

Četvrta četvrtina

Pobeda Partizana 66:63.

40. minut - Dva bacanja dobio je Mozli, bio je polovičan, Partizan vodi 65:61. Bramos ubacuje dva poena. Venecija prilazi na 65:63. Zatim je fauliran Gordić, koji ima dva slobodna bacanja.

40. minut- Drama u finišu! Na samo tri poena su domaćini na 20 sekundi do kraja utakmice.  Trinkijeri traži tajm-aut.

39. minut - Na liniji za slobodna bacanja je Rašon Tomas. Crno-beli vode 62:56.Međutim, Bramos vraća nadu domaćinu pred poslednji minut. Venecija je na 62:58.

38.minut - Gordić vodi Partizan na 61:53, pa Daje smanjuje sa penala. 

37. minut - Opet Daje vraća nadu domaćim navijačima. 

36. minut - Sada dva poena Tomasa i Partizan ide na solidnih osam poena prednosti - 59:51.Domaćin traži tajm-aut.

35. minut - Jaramaz maksimalan sa linije za slobodna bacanja, crno-beli vode 57:51. Partizan nervira navijače, ne kažnjava greške domaćina, nikako da prelomi meč.

34. minut - Daje postiže četiri vezana poena i vraća opet Veneciju u igru. Domaćin je na 55:51.

32. minut - Gordić ubacuje vrlo bitnu trojku za Partizan koji vodi 51:47. Sada i Pejdž pogađa trojku i crno-beli vraćaju osetniju prednost, vode 54:47.

31. minut - Venecija je na minus jedan pred početak poslednje četvrtine.
 

 

 

Treća četvrtina

30.minut - De Nikolao ubacuje trojku iz teške pozicije i Venecija je na "-4" - 48:44 pred poslednjih 10 minuta utakmice.

29. minut - Venecija je sada samo na "minus 5" poena - 46:41.

28. minut - Poeni Voldena, ipak,Venecija momentalno uzvraća. Crno-beli na "+7" - 46:39.

27. minut - Birčević vraća Partizanu dvocifreno vođstvo. Domaćin je uzvratio trojkom, ali poentira i Janković za prednost Partizana od 44:35.

26. minut - Trinkijeri traži taj-aut posle poena Venecije koja je smanjila rezultat na 39:32.

25. minut - Gordić vodi goste na "+9". Domaći imaju velike probleme u realizaciji, pa pet minuta imaju samo četiri postignuta poena.

24. minut - Domaćin i dalje na dva poena u trećoj četvrtini, Jaramaz ne ubacuje za tri. Prekinula je Valensija ipak seriju crno-belih koji ipak vide 37:30.  

23. minut - Mozli donosi Beograđanima vođstvo od devet poena 37:28 i domaćin traži tajm-aut. Sjajno otvaranje drugog poluvremena, crno-beli su napravili seriju od 7:0.

22. minut - Serija crno-belih od 5:0, Tomas je poentirao i vodi Partizan na 35:28.

21. minut - Venecija je na "-2" nakon poena De Nikolaoa.Ali, odmah Pejdž uzvraća trojkom i vodi goste na 33:28.

 

 

Foto: Starsportphoto

 

Druga četvrtina

20. minut - Promašaj Pejdža za tri, Filoj pogađa za Valensiju. Poslednji napad imao je Partizan ali Parahovski ne pogađa i crno-beli posle prvog poluvremena vodi 30:26.

19. minut - Kriza u igri Partizana, Venecija je serijom 6:0 prepolovila minus - 30:24. Tajm-aut traži Trinkijeri. 

18. minut - Parahovski propušta šansu da poveća vođstvo crno-belih, a domaćin iz drugog pokušaja poentira i Venecija prilazi na 30:20.

17. minut - Opet Tomas, novi poeni, ubacuje levom rukom i crno-beli opet imaju +12 - 30:18.

16. minut - Tomas vraća dvocifrenu prednost crno-belima - 28:18.

15. minut - Posle nekoliko promašaja i tri minuta prazbog hoda Volden poentira za Partizan ali domaćin odmah uzvraća. Partizan ipak vodi 26.28.

14. minut - Vot smanjuje prednost gostiju, potom ne pogađa Gordić, pa lakim poenima Venecija prilazi na 24:16. Mini serija domaćina od 4:0. Trinkijeri traži tajm-aut.

13. minut - Parahovski ne propušta ovaj zicer i crno-beli imaju 12 poena predosti - 24:12.

12. minut - Nastavlja Partizan gde je stao u prvoj četvrtini, pogađa Pejdž za +10 - 22:12.

 

 

Foto: Starsportphoto

 

Prva četvrtina

10. minut - Odlična odbrana Partizana, a Jaramaz trojkom u poslednjoj sekundi vodi svoj tim na 19:11.

9. minut - Filpoj ne ubacuje za tri poena, pa ni Tonut. Borbeni su Italijani, ginu za svaku loptu.  S druge strane Pejdž trojkom vodi Partizan na 16:11.Najveće vođstvo crno-belih u dosadašnjem delu utakmice.

7. minut - Promašaj Italijana, pa crno-belih, a onda Jaramaz ipak ubacuje za dva, nagazio je liniju. Partizan vodi 13:11.

6. minut - Rezultatska klackalica, ali crno-beli poenima Jaramaza i Tomasa sa linije za slobodna bacanja idu na 11:8.

5. minut - Tomas sada ne ubacuje trojku, još nije namestio šut, ali gosti imaju minimalnu prednost 7:6.

4. minut - Nikolao ne pogađa za tri poena, a Jaramaz to kažnjava i gosti opet dolaze do vođstva 6:4. 

3. minut - Posle nekoliko promašaja s obe strane, Mozli zakucava i Partizan vodi 4:2. Šteta, dobar prodor Nikolaoa i domaćin stiže do iznenačenja - 4:4.

1. minut - Ddve dobre odbrane crno-belih, pošto je Tomas pogodio za 2:2.

 

 

19.38 - Košarkaši su sitgli u halu.

 

 

19.35 - Crno-beli u pobedničkoj atmosferi čeka ovaj duel, nakon što su osovjili trofej ABA Superkupa.

19.30 - Dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču prvog kola Evrokupa između Partizana i Venecije. Uz informer.rs pratite dešavanja na utakmici.

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija