• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.10.2019

19:40 >> 19:37

(VIDEO) ZVEZDAŠI KOBNI PO PARTIZAN! Crno-beli poraženi u Ljubljani, Simonović i Cirbes sačuvali perfektan učinak!

Partizan

(VIDEO) ZVEZDAŠI KOBNI PO PARTIZAN! Crno-beli poraženi u Ljubljani, Simonović i Cirbes sačuvali perfektan učinak!

Podeli vest

Košarkaši Partizana poraženi su od Cedevite Olimpije sa 69:85 (21:24, 18:19, 18:15, 12:27) u četvrtom kolu ABA lige. Nekadašnji igrači Crvene zvezde Majk Cirbes i Marko Simonović napravili su velike probleme crno-belima i doneli ekipi iz Ljubljane četrvrti trijumf u isto toliko odigranih mečeva na Jadranu

 

Nakon velike pobede nad Lokomotivom, kao da su se crno-beli ispraznili protiv Rusa, a Cedevita Olimpija znala je to da iskoristi na najbolji mogući način. Neprepoznatljiva igra crno-belih uticala je na to da Slovenci vrlo lako dođu do zasluženog trijumfa.

OTKRIVENO JE! Evo zašto Trinkijeri u trenerci vodi Partizan protiv Cedevite!

Na krilima nekadašnjih igrača Crvene zvezde Marka Simonovića, Jake Blažiča i Majka Cirbesa ekipa Slavena Rimca nanela je drugi poraz Partizanu, a sebi obezbedila maksimalan učinak i vrh tabele ABA lige nakon četiri odigrana meča.

Egal meč trajao je sve do poslednje četvrtine. Stipanović je zadavao velike probleme gostima iz Beograda. Nikola Janković nije uspevao na pravi način da odgovori na njegovu snagu u reketu koju je Hrvat koristio na najbolji način. Lošu partiju gostiju pokušavali su da pokrenu Markus Pejdž i Nemanja Gordić, ali nije išlo.

Foto: Cedevita Olimpija/Jurij Kodrun

Rajan Boutrajt trudio se da na svaku seriju crno-belih ima spreman odgovor, a kada to nije činio on, njegovu ulogu je preuzimao Miler Mekentajer. Dobro su domaći rasporedili svoje poene jer su imali dosta raspoloženih igrača, za razliku od Partizana koji se oslanjao na pomenute Pejdža i Gordića.

Poslednja deonica najavljivala je dramu jer se u nju ušlo sa pola koša prednosti za Cedevitu, ali je ona rešena nakon serije Marka Simonovića od tri trojke na koju je pokušao da odgovori Mozli, ali je uspešniji bio reprezentativac Srbije. Loše veče Rašona Tomasa koji je bacao "cigle" sa 0/4 za tri poena, kao i promašena bacanja skupo su koštala Partizan.

Završnicu meča obeležio je Majk Cirbes svojim poenima i zakucavanjem. Na kraju su Marko Simonović i Mekentajer bili najefikasniji kod domaćih sa po 15 poena, dok se kod Partizana igralo samo Gordiću koji je dao 13, odnosno Pejdžu koji je ubacio 10 poena.

 

 

 

 

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

CEDEVITA - PARTIZAN 85:69 (24:21, 19:18, 15:18, 27:12) 

Arena: Stožice (Ljubljana), Sudije: lija Belošević, Miloš Koljenšić, Dragan Porobić

CEDEVITA: Krušlin, Boutrajt, Krampelj, Hopkins, Vujačić, Murić, Miler-Mekentajer, Blažič, Stipanović, S. Zagorac, Simonović, Cirbes

PARTIZAN: Volden, R.Zagorac, Pejdž, Gordić, Parahuski, Jaramaz, Veličković, Birčević, Janković, Tomas, Pejners, Mozli

KRAJ!

39. minut - Mozli polovičan sa penala, a na drugoj strani ponovo Cirbes poentira. Serija dobrih poteza Nemca.

38. minut - Cirbes pogađa u dva vezana napada i praktično rešava pitanje pobednika na ovom meču. Raste prednost domaćih.

37. minut - Loša igra Partizana u ovom delu. Boutrajt je poentirao za najveću prednost do sada, imaju domaći 77:65.

36. minut - Mozli maši oba bacanja, a na drugoj strani prvo Mekentajer lagano polaže, a onda posle brzopletosti Partizana Cirbes sjajno zakucava.

35. minut - Nova trojka Simonovića, treća u ovoj četvrtini. Domaći idu na "plus šest".

34. minut - Stipanović završava dobru akciju nakon asistencije Boutrajta i povećava prednost Cedevite Olimpije. 

33. minut - Volden! Serija trojki na obe strane!

32. minut - Ponovo Simonović ostavljen na šutu za tri i još jedan pogodak reprezentativca Srbije. Na drugoj strani Pejners maši zicer.

31. minut - Domaći dobro otvaraju poslednju četvrtinu trojkom Simonovića, ali odmah vraća Volden!

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Pejdž pogađa novu trojku za kraj treće deonice, crno-beli u poslednju četvrtinu ulaze sa minusom od jednog poena.

29. minut - Raspoložen je Gordić, novi poeni za Partizanovog igrača, a onda centar Cedevite Cirbes vraća na drugoj strani terena.

28. minut - Nakon serije promašaja, Boutrajt se sjajno snašao i došao do novih poena. Na drugoj strani Parahoski upisuje svoj prvi pogodak.

26. minut - Gordić je prvi dvocifreni igrač u Partizanu. Lako se reprezentativac Bosne i Hercegovine prošetao do obruča i poentirao.

25. minut - Simonović uspeva da se snađe i poentira preko Jankovića za održavanje vođstva svog tima. Na drugoj strani Tomas maši oba slobodna bacanja.

23. minut - Ponovo Blažič lako dolazi do poena.

22. minut - Stipanović siguran protiv Jankovića za nove poena, a odmah mu vraća centar Partizana na drugoj strani.

21. minut - Drugo poluvreme počinje poenima Blažiča koji pravi velike probleme Partizanu.

Foto: Cedevita Olimpija/Jurij Kodrun

POLUVREME, DRUGA ČETVRTINA!

20. minut - Gordić polovinač sa penala, a Boutrajt sa poludistance poenima završava prvo poluvreme.

19. minut - Prekida Tomas nalet domaćih sa oba pogođena bacanja. Na drugoj strani Murić se nekako snalazi i dolazi do svog sedmog poena, sve je ubacio u drugoj četvrtini.

18. minut - Murić pravi svoju mini seriju od pet poena i trojkom vraća Cedevitu na "minus jedan". Brzo su crno-beli izgubili loptu i to u dva navrata. Prvi put Hopkins kažnjava, a onda i Blažič i domaći idu na tri poena prednosti - 39:36.

16. minut - Sjajno! Alej-up Tomasa za Mozlija i sjajno zakucavanje Partizanovog košarkaša. Traži tajm-aut Rimac.

 

 

15. minut - Mekentajer dva puta lako dolazi do poena, ponovo je egal.

14. minut - Jedan dobar, pa loš potez Zagorca. Prvo blokada nad Blažičem, a onda faul u napadu. 

 

 

13. minut - Veličković! Trojka kapitena Partizana za povratak crno-belih u vođstvo!

12. minut - Stipanović postiže deseti poen, a klupa Cedevite traži faul i dobija tehničku. Pejdž pogaša bacanje i trojku! Partizan dolazi do četiri poena iz ovog napada.

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Serijom Godrića, crno-beli dolaze na "minus tri" za kraj prve četvrtine.

9. minut - Nastavlja se serija domaćih! Trojkom Blažića napravili su 12:2 momci u zelenim dresovima. Gordić uspeva da smanji preko penala.

8. minut - Mini serija domaćih i trojka Hopkinsa za "plus pet", a onda i nameran faul Pejnersa. Reaguje Trinkijeri tajm-autom.

6. minut - Pejdž za novu troku Partizana! Na drugoj strani Marko Simonović siguran sa poludistance.

5. minut - Prednost domaćima vraća Blažič odličnim prodorom.

4. minut - Stipanović raspoložen za igru, šesti poen od ukupno osam Cedevite za 8:8. Odmah odgovara Janković koji je uz Zagoraca jedini postizao poene za goste.

3. minut - Zagorac za tri! Dobar početak meča za Partizanovog igrača.

2. minut - Prvo vođstvo Partizana, ponovo poeni dolaze sa nije slobodnih bacanja. Siguran oba puta Rade Zagorac. Na drugoj strani uzvraća Jaka Blažič.

1. minut - Meč je počeo poenima Milera-Mekentajera koji donosi prednost domaćoj ekipi. Crno-beli do svojih prvih poena dolaze preko Nikole Jankovića koji je polovičan sa penala.

18.00 - Utakmica je upravo počela!

17.46 - Ovo je prvi međusobni duel Partizana i Cedevite Olimpije nakon fuzije hrvatskog i slovenačkog kluba.

17.40 - Nakon pobede protiv Lokomive, crno-beli žele da nanesu prvi poraz Cedeviti u regionalnom takmičenju. Težak zadatak čeka ekipu Andree Trinkijerija koja za sada ima skor 1:2 u ABA ligi.

17.30 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču četvrtog kola ABA lige između Cedevite Olimpije i Partizana. Crno-beli u Ljubljani žele da naprave dobar rezultat i nanesu prvi poraz u regionalnom takmičenju ekipi Slavena Rimca. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja iz "Stožica".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija