• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

14.11.2019

11:09

PARTIZAN PROPUSTIO TRANSFER DECENIJE! Džejmi Vardi bio nuđen crno-belima!

Partizan

PARTIZAN PROPUSTIO TRANSFER DECENIJE! Džejmi Vardi bio nuđen crno-belima!

Podeli vest

Partizan je pre sedam godina propustio priliku da za svega milion evra dovede trenutno najboljeg strelca Premijer lige Džejmija Vardija (32)! Odlični napadač Lestera početkom 2012. godine bio je velika želja tadašnjeg trenera crno-belih Avrama Granta, koji je od uprave kluba tražio da ga dovedu kako znaju i umeju

Tada dvadesetpetogodišnji Vardi igrao je za petoligaša Flitvud i bio je najbolji igrač te ekipe. Zbog toga je taj klub tražio obeštećenje od čak milion evra, što je bilo previše za tadašnju upravu kluba iz Humske koju je predvodio Dragan Đurić. Iskusni napadač je tog leta za 1,24 miliona evra prešao u Lester, gde je postao kultna ličnost i jedna od najvećih klupskih legendi. Pre tri godine Vardi je predvodio "lisice" do titule u Premijer ligi, a trenutno je s 11 golova prvi strelac engleskog šampionata.

DOBRE VESTI ZA PARTIZAN! Šćekić nije teže povređen, uskoro ponovo na terenu!

Bili švorc

Čim je došao, Grant nam je rekao da dovedemo Vardija. Nažalost, mi nismo imali ni dinara

Dragan Đurić, bivši predsednik Partizana

11 GOLOVA NA 13 UTAKMICA OVE SEZONE ZA LESTER POSTIGAO JE VARDI

20 MILIONA EVRA VREDI DŽEJMI VARDI PO PROCENI "TRANSFERMARKTA"

Imao spisak

Grant je u Humsku stigao u zimu 2012. godine nasledivši Aleksandra Stanojevića. Tadašnji predsednik crno-belih Dragan Đurić za Informer potvrđuje da je izraelski trener odmah po dolasku predložio da klub kupi Vardija.

- Čim je došao, Grant nam je rekao da dovedemo Vardija i tvrdio je da će nam se višestruko isplatiti. Nažalost, mi nismo imali ni dinara, a kamoli milion evra da ga kupimo. Nismo imali čak ni generalnog sponzora... Nije bilo para kao što ih sad ima u Partizanu. Nemojte da vas zavara to što nam je petoligaš tražio milion evra. I tad je Vardi bio paklen igrač, iako ne toliko poznat. Grant je poznavao sve te klince po Engleskoj, bio je majstor da otkrije talentovano dete, ali, eto, mi smo bili u velikoj krizi i nismo mogli to da platimo - kaže Đurić.

VEĆI OD PORAZA I FUDBALA! Stojković posle Junajteda poslao poruku bolesnom dečaku!

ZDJELAR BRANI ODBRANU! Svih 11 igrača krivo za golove!

 

Vardi je tada iz pete lige direktno otišao u drugoligaša Lester, gde je i dan-danas. Za taj klub dao je čak 118 golova i postao je simbol fudbalera koji je maltene iz amaterskog nivoa postao svetska zvezda. Zanimljivo, on nije bio jedini kojeg je Grant tada želeo, podseća Đurić.

- Izraelac je imao spisak nekoliko imena, takođe iz engleskih niželigaša, ali to danas nisu poznati fudbaleri. U pauzi između polusezona hteo je da dovede i Francuza Frederika Pikiona, koji je bio slobodan. Sećam se samo šta je govorio za naše talente. Crvenim markerom je podvukao imena Lazara i Saše Markovića i rekao da su ti igrači suvo zlato Partizana - kaže Đurić.

(FOTO) SLAMA SRCA! "Grobari" posvetili grafit malom Isaiji: Kad svetlost prekije tama...

(VIDEO) ZAVRTELO IM SE U GLAVI! Junajtedov klinac "uništio" dva igrača Partizana!

 

Ispušene lule

Mnogi kontinentalno popularni igrači bili su nuđeni, na meti ili čak članovi Partizana, a među njima su bili Taribo Vest, Rivaldo, Đovane Elber, Adrijan Mutu, Ćiprijan Marika, Valeri Božinov, Erik Đemba-Đemba, Niklas Bentner, Sejdu Dumbija... Međutim, svi oni su bili na zalasku karijera, za razliku od Vardija, koji je tek počinjao, ali ga šira javnost nije poznavala.

- Da smo imali milion evra i doveli Vardija, sigurno bi nas svi kritikovali što smo dali toliki novac za nepoznatog igrača. Danas Partizan i Zvezda dovode raznorazne strance, daju tolike pare i nikom ništa. Bolje da šansu daju našoj deci poput Strahinje Pavlovića, nego da njihova mesta zauzimaju kojekakve ispušene lule - zaključuje Đurić.
 

Zvezda odbila Levandovskog

Partizan nije jedini klub sa ovih prostora koji je propustio priliku da angažuje igrača koji je kasnije postao svetski poznat. Crvenoj zvezdi je 2006. godine ponuđen tada osamnaestogodišnji Robert Levandovski. Njega je crveno-belima preporučio Mirko Poledica, tada saigrač Levandovskog u Legiji iz Varšave. Međutim, sa "Marakane" su poručili da im nije potreban igrač koji je otpisan u Legiji. Nakon toga, Poljak je preko Zniča Pruškova i Leha Poznanja stigao do Borusije Dortmund, a zatim i Bajerna, gde je trenutno prvi strelac.


ONI SU NUĐENI PARTIZANU

Rivaldo
Đovane Elber
Adrijan Mutu
Ćiprijan Marika
Niklas Bentner
Sejdu Dumbija
Džejmi Vardi

Napomena: Sa izuzetkom Vardija, svi ovi igrači nuđeni su Partizanu kad su već bili pri kraju karijere


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija