• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.11.2019

20:01

U SVOM ELEMENTU PRED DERBI! Trinkijeri jedva čeka duel sa Gavrilovićem, derbi uporedio sa atletikom i formulom!

Partizan

U SVOM ELEMENTU PRED DERBI! Trinkijeri jedva čeka duel sa Gavrilovićem, derbi uporedio sa atletikom i formulom!

Podeli vest

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri, pred večiti derbi protiv Crvene zvezde u 7. kolu ABA lige, rekao je da bi voleo da njegov tim dobije taj meč

- Evo čekamo Filipidesa da dođe sa maratona i da nam kaže kako izgleda velika Arena, jer ne znamo kako izgleda. Nemamo šansu da tamo treniramo. Šalim se, to su male stvari koje ne pomažu, ali u osam sati ćemo igramo. Derbi je uvek nešto posebno. Stvar je da zaboraviš umor, povrede, uvek nešto više imaš da daš. Oni su dobra ekipa, važna je utakmica. Veoma bih voleo da je dobijemo, ali možda bih više voleo da dobijemo one derbije koji su na kraju sezone. Ovo je kao atletika ili Formula 1, koje vreme imaš u prvom krugu. Nekad imaš najbolje vreme u prvom krugu i dobiješ trku, a nekad nemaš najbolje vreme u prvom krugu i ne dobiješ trku - rekao ja Trinkijeri novinarima na treningu ekipe u Maloj areni, koja zbog prvog Komtrejd maratona nije trenirala u "Štark areni".

(VIDEO) UDARIO NA SVOG IGRAČA! Navijač Zvezde vređao Gista, posle promašaja mu poručio da je "pi*ka grobarska"!


Trener crno-beli istakao je da mu je drago što će sa Andrijom Gavrilovićem ukrstiti košarkaške filozofije.

- Drago mi je igram protiv Andrije Gavrilovića. On je bio u mom gradu, družili smo se. Sad sam ja u njegovom gradu. Drago mi je da je dobio šansu, želim mu najveći uspeh u svim utakmicama sem sa Partizanom - rekao je Trinkijeri i osvrnuo se na zdravstveno stanje pred debri.

- Povreda Voldena.... Derbi je derbi, uopšte nije važno, pet igrača koji će se boriti ćemo sigurno naći. Trifunović ne može, žao mi je. Videćemo da li će se Volden igrati, ne znamo još, nije teška povreda, ali je jako dosadna povreda i moramo biti oprezni. Ali, ne brine me to.

Košarakši Partizana i Crvene zvezde u beogradskoj areni podigraće drugi večiti derbi u istoriji, a pre 10 godina u polufinalu završnog turnira regionalne lige, crno-beli su slavi 64:58.

- Ja bih voleo da ako imamo šansu da napunimo Arenu. Voleo bih da bude novi rekord gledalaca za derbi, voleo bih da to pirpadne Partizanu, ako već ne pripada", rekao je italijanski stručnjak koji je upitan i da li je razgovarao sa kapitenom Novicem Veličkovićem, koji je bio akter tog derbija od pre deceniju.

I Partizan i Zvezda večiti derbi dočekuju posle dva poraza u evropskim takmičenjima, a Trinkijeri ističe da ta utakmcia ne može da se veže za druge mečeve.

Derbi je na programu od 20.00 a Partizan je domaćin.

Bonus video:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59