• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.12.2019

16:05

CRNO-BELI SE OPRAŠTAJU OD EVROPE! Partizan igra za čast i 570.000 evra!

Partizan

CRNO-BELI SE OPRAŠTAJU OD EVROPE! Partizan igra za čast i 570.000 evra!

Podeli vest

Partizan od Evrope želi da se oprosti pobedom i zaradom od 570.000 evra! Fudbaleri crno-belih večeras u poslednjem kolu L grupe Lige Evrope dočekuju kazahstanskog šampiona Astanu, a taj meč neće imati rezultatski značaj, pošto su obe ekipe izgubile šansu da se plasiraju dalje

Nakon pet odigranih kola poznato je da su plasman u šesnaestinu finala ovog takmičenja izborili Mančester junajted i AZ Alkmar, koji će na "Old Trafordu" večeras igrati za prvo mesto.

Uprkos tome što večeras završavaju takmičenje, fudbaleri Partizana imaće motiva da savladaju Astanu. Trijumf im donosi sigurno treće mesto na tabeli, bodove koji će značiti i na UEFA rang listi, ali i značajnu novčanu nagradu od 570.000 evra. Toliko maltene iznosi cela godišnja plata Bibrasa Natha, pa je jasno zbog čega će crno-beli ići na trijumf.

Dobar učinak

Trener Partizana Savo Milošević kaže da za njegovu ekipu nema nebitnih utakmica, pa će tako pristupiti i večerašnjem duelu protiv prvaka Kazahstana.


- Nećemo imati problem motivacije. Momci su svesni važnosti meča po pitanju UEFA koeficijenta, a ni novčana nagrada nije zanemarljiva. Bilo bi lepo da takmičenje završimo s osam osvojenih bodova, što se može okarakterisati kao dobar učinak. Mnogo ekipa će proći dalje s isto toliko bodova. Mi, nažalost, nećemo - poručuje Milošević.

BIĆE GUŽVA U HUMSKOJ! Dolaze Juventus, Napoli, Inter, Monako...


Trener crno-belih priznaje da su njegovi igrači umorni i da jedva čekaju kraj polusezone. Osim toga, Milošević će se susresti i s kadrovskim problemima, pošto zbog povreda neće moći da računa na Nemanju Miletića i Aleksandra Šćekića, Lazar Marković se oporavio, ali je van takmičarskog ritma, a zbog suspenzije na terenu neće biti Bibrasa Natha.


- Ekipa je već na izmaku energije. Natho ima kartone, Šćekić i Miletić su povređeni. Ne znamo u kom sastavu će igrati Astana. Oni su pre četiri nedelje okončali prvenstvo, zato ne možemo da predvidimo dešavanja. Ipak, znamo da moramo da dostignemo maksimum u ovom trenutku ako želimo povoljan rezultat - naglašava Milošević.

Slaba koncentracija

Crno-beli su evropski put okončali pre dve nedelje u Hagu, kada su remizirali s AZ Alkmarom 2:2. Taj remi značio je da je holandski tim obezbedio plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope, a da će Partizan morati da se oprosti od ovog takmičenja. Taj duel pokazao je da ekipa iz Beograda ima velikih problema da održi koncentraciju u odbrani u završnicama utakmica. Levi bek Slobodan Urošević poručuje da večeras neće biti takav slučaj.


- Razgovarali smo, uvideli gde smo grešili i učinićemo sve da nam se to ne ponovi. Nadam se da ćemo uspeti, ako budemo blizu pobede, da meč privedemo kraju kako se od nas i očekuje. Pri kraju snage smo, imamo mnogo umornih igrača, ali imamo obavezu da odigramo valjano i pobedimo - zaključuje Urošević.

Rukavina: Hoćemo da budemo treći

Desni bek Astane i nekadašnji fudbaler Partizana Antonio Rukavina kaže da mu je žao što večerašnji meč nema rezultatski značaj. On smatra da će to uticati i na posetu na tribinama, ali najavljuje trijumf svog tima.

- Žao mi je što utakmica u takmičarskom smislu neće značiti ni nama, ni Partizanu. Najviše mi je žao zbog atmosfere na stadionu, jer sam zamišljao da ovaj meč odlučuje o prolazu dalje. Pretpostavljam da, s obzirom na situaciju na tabeli, na stadionu neće biti mnogo gledalaca. Međutim, imamo za šta da se borimo, za prestiž, bodove, za novac i klub - kaže Rukavina za "Mocartsport".

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija