• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.01.2020

13:32

OVO NE RADE NI AMATERI! Milošević objasnio zašto je povukao ekipu sa terena tokom prijateljskog meča!

Partizan

OVO NE RADE NI AMATERI! Milošević objasnio zašto je povukao ekipu sa terena tokom prijateljskog meča!

Podeli vest

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević objasnio je nakon prve pripremne utakmice sa Vitorulom zašto je odlučio da povuče ekipu sa terena posle samo 15 minuta igre

 

Prema njegovim rečima, najviše zbog neujednačenog tretmana i puštene grube igre.

FRKA NA PRIPREMAMA PARTIZANA! Milošević povukao ekipu sa terena!

- Iznervirao me amaterski nivo suđenja. Izašli smo da igramo prijateljsku utakmicu, a posle 15 minuta smo shvatili da ne možemo, jer protivnik igra tako kako igra (grubo, op. au). To smo prihvatili. Da igramo takmičarski. Ako je tako, onda je profesionalna. Kad igrate takav susret, moraju svi akteri moraju da budu profesionalni, a ovaj nivo nije ni amaterski. Ne možemo ozbiljno da pristupimo meču, a da na terenu imamo aktere koji apsolutno nisu dorasli takvom takmičenju. Ne zbog rezultata – i dalje me ne zanima – nego ćemo doći u situaciju da imamo nervozu i da se igrači povređuju. Meni to nije potrebno. Ne znam kome je na profesionalnom nivou potrebno da povredi tri igrača na prijateljskoj utakmici - decidirano obrazlaže šef Partizanovog stručnog štaba sa priprema u Beleku razloge prekida meča sa Rumunima.

Mnogi su pomislili da je ponašanje protivničkog stručnog štaba kraj aut linije uticalo na Miloševića. Čak je i legendarni George Hadži konstatno vikao na svoje igrače.

Foto: FK Partizan

- Ne, oni rade svoj posao. To je apsolutno njihovo pravo. Imali smo i žešćih utakmica na pripremama na Zlatiboru i u Sloveniji od ove sa Vitorulom. Radi se o elementarnim stvarima. Ako hoćete da igrate profesionalno moraju svi akteri da budu na tom nivou. Ove sudije ne zadovoljavaju nijedan kriterijum da bismo mogli da igramo normalni duel. Da smo odgovorili agresijom verovatno bi došlo do tuče ili do startova rizičnih po povrede.

Konkretan povod da Milošević povuče ekipu sa terena je nedosuđen penala u finišu meča zbog starta golmana nad Slobodanom Stanojlovićem. Isti takav prekršaj u prvom delu okarakterisan je kao faul Nemanje Stevanovića, s tim da je golman Parnog valjka ukrotio udarac sa 11 metara.

- Probao sam da „pritiskom“ dovedem do toga da odigramo normalnu utakmicu. Znate da ne komentarišem suđenje, nebitno bi mi bilo da smo dobili 3:0 ili izgubili 0:3. Isto tako i popodne (sa Krakovijom, op, au). Za nas je ovo bio trening. Hteli smo da vidimo koliko smo pretrčali, u kom intenzitetu, šta smo radili u proteklih osam dana i šta nam preostaje, u kom smeru da se krećemo u narednih deset dana. Prezadovoljan sam kako su momci istrčali. Prezadovoljan sam i reakcijom kad smo videli da moramo da uđemo u borbu, trku, agresiju. Prihvatili smo to, u drugom poluvremenu smo dali i gol koji su nam, ne znam zašto, poništili. Ekipa je reagovala. Nije problem da igramo takmičarske utakmice, jer ćemo trku, agresiju i voljni momenat uvek imati. To nam je obaveza. Kao trener, razumem da može da se igra i loše. I da su igrali loše danas – potpuno je nebitno. Znamo da su im teške noge, jer smo juče i prekjuče imali po dva teška treninga.

Milošević ne može da bude zadovoljan suđenjem, ali može učinkom poletaraca. Naročito onih koji na pripremama traže mesto pod suncem, kao što su Knežević, Čolić, Arambašić, pomenuti Stanojlović, strelac Jović...

- Videli smo kroz treninge da svako od njih poseduje kvalitet, da nisu slučajno tu. Rekao sam im da je potpuno nebitno kako će odigrati, jer njihov kvalitet znamo, bitno je da vidimo koliko na kog od njih možemo da se oslonimo, da procenimo potencijal, da vidimo kad će biti spremni za prvi tim - dodao je trener Partizana.

Bonus video:

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka
Društvo

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka

Na prvoj deonici Dunavskog koridora završeni su radovi u levoj traci, u smeru od auto-puta E75 ka Požarevcu, na koju se prebacuje saobraćaj, kako bi se rekonstruisala i desna traka tako da će prvih 21 kilometar brze saobraćajnice od auto - puta do Požarevca biti završeno i pušteno u saobraćaj do kraja godine, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

23.04.2024

09:49

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija