• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.03.2020

20:30 >> 22:45

TRENTO JE RUTINSKI POBEĐEN! Crno-beli trijumfom OBEZBEDILI domaći teren do eventualnog finala Evrokupa

Partizan

TRENTO JE RUTINSKI POBEĐEN! Crno-beli trijumfom OBEZBEDILI domaći teren do eventualnog finala Evrokupa

Podeli vest

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Trenta sa 91:75 u šestom kolu TOP 16 faze Evrokupa

Partizan je i pored odlične igre Trenta tokom celog meča rutinski odradio posao i pobedom završio ovu fazu takmičenja. Crno-beli su predvođeni sjajnim Ognjenom Jaramazom uvećavali svoju prednost iz minuta u minut, a u poslednjoj deonici potpuno su slomili otpor italijanskog tima.

Ono što je važno za sve navijače Partizana jeste i činjenica da će Partizan u narednoj fazi biti domaćin, prvo protiv Uniksa u četvrtfinalu, a zatim i u eventualnom polufinalu odnosno finalu. Pred crno-belima je otvoren put, međutim, prvo trebati preskočiti ruski tim u pohodu na novi evropski trofej crno-belih.

Partizan - Trento 91:75 (21:22,24:17,18:14, 28:22)

Dvorana: Štark arena  Sudije: Karlos Kortes, Robert Vikliki, Amit Balak

Partizan: Volden 13, Pejdž 5, Gordić 4, Mekadu 7, Jaramaz 19, Veličković 5, Birčević 2, Janković 11, Tomas 13, Trifunović 10, Mozli 2

Trento:  Keli 9, Blekmon 19, Kraft 14, Paskolo 2, Mian 4, Forai 7, Noks 20, Mezanote, Ladurner, Pićareli

KRAJ MEČA!

Četvrta četvrtina:

U finmišu duela Grobari su skandiranjem "Birča, Birča" pozdravili krilo Partizana, Stefana Birčevića.

Iako je Trento konstantno pretio crno-belima i nije im dozvolio da odu do ubedljivijeg plusa, izabranicii andree Trinkijerija rutinski su čuvali stečenu prednost. Uspeo je Partizan da dođe i do maksimalnih plus 18 čime je došao na korak od nove pobede u Evrokupu! Mleli su crno-beli iz minuta u minut čime su publiku u dvorani dodatno podigli na noge!

 

Treća četvrtina:

Partizanova lokomotiva Ognjen Jaramaz ponovo je pokrenuo Parni Valjak i odveo crno-bele na plus 11! Odličan period igre izabranika Andree Trinkjerija u sjajnoj atmosferi beogradske "Štark arene". Prema poslednjim informacijama u dvorani se nalazi oko 10 hiljada navijača. Jaramaz je nastavio u svom stilu i trojkom zatvroio treću deonicu. Bek Partizana je do sada bez promašaja izvan linije 6.75 pošto je pogodio četiri trojke iz isto toliko pokušaja.

 

 

Po jedna trojke na startu drugog dela sa obe strane! Neugodni Italijani danas "dišu" crno-belima za vratom... Crno-beli su uspeli da posle nesportske lične Foraja ponovo dođu na plus osam. Tomas je u dobroj seriji.

 

Druga četvtina:

Mešao je Trinkijeri karte i došao do dobitne kombinacije koja je Partizan u finišu prvog poluvremena dovela na plus 13 - 45:32. Crno-beli su i pored dobre igre ponovo stali i dozvolili protivniku da na poluvreme ode sa pristojnim minusom od šest poena!

Foto: Starsportphoto

Polaganjem Jaramaza i trojkom Trifunovića Partizan ponovo vodi na startu druge deonice. Crno-beli na plus pet! Snažno zakucavanje Mekadua koje je podiglo publiku u Areni na noge. Uporni i borbeni igrača Trenta nisu dozvolili Partizanu da ode ponovo ode na dvocifrenu prednost, međutim, u finišu prvog dela do izražaja je došla duža klupa crno-belih.

 

Malo po malo Trento je u finišu prve deonice došao do prednosti od 22:21! Period loše igre crno-belih.

Jaramaz je nastavio da rešeta koš Trenta, pa je drugom trojkom na ovom meču ponovo Partizanu doneo plus 10. U nastavki igre Trento je došao do daha i šuta spolja. Međutim, to nije pokolebalo crno-bele koji su u ovaj duel ušli odlučni da trijumfuju. Jedan od ključnih igrača Partizana Nemanja Gordić vratio se na parket posle više od mesec dana i povrede zgloba.

 

Odličan početak crno-belih koji su zakucvanje Nikole Jankovića došli do početnog vođstva. Rastrčao se Partizan od samog starta... Jaramaz i Volden komanduju igrom Parnog Valjka. Dobar početak duel izabranika Andree Trinkijerija koji su već sredinom prve deonice došli do plus 10 - 14:4.

Prva četvrtina:

UTAKMICA JE POČELA!

19.55 - Partizan će u ovaj meč ući bez Radeta Zagorca

19.45 - Dan pre duela trener crno-belih Andrea Trinkijeri najavio je težak meč:

- Utakmica sa Trentom je specifična i na svoj način izuzetno teška. Oni imaju dobre igrače, u stanju su da odigraju dobro, ali to u ovoj Top 16 fazi nisu do sada pokazali. Sada nemaju šta da izgube i igraju da ostave što bolji utisak u svom poslednjem meču sezone u ovom takmičenju. Sa druge strane, nama pobeda dugoročno može puno da znači. Ali, moramo ići korak po korak. Za početak, želimo da pred našim navijačima odigramo dobru utakmicu i da se izborimo za pobedu- istakao je Trinkijeri.

 

19.31 - Dobrodšli na blog posvećen utakmici između Partizana i Trenta. Crno-beli su pobedom nad Virtusom u Bolonji obezbedili prvo mesto u grupi "E" TOP 16 faze Evrokupa, a danas će pokušati da trijumfom nad Trentom rezervišu i domaći u teren u narednim mečevima nokaut faze Evrokupa, što bi im u mnogome pomoglo da dođu do samog kraja...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija