• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.05.2020

12:23

RAZUMEM FRUSTRACIJU, ALI... Bertomeu još jednom progovorio o Partizanu!

Partizan

RAZUMEM FRUSTRACIJU, ALI... Bertomeu još jednom progovorio o Partizanu!

Podeli vest

KK Partizan naredne sezone neće igrati u Evroligi... Prvi čovek ovog takmičenja Đordi Bertomu još jednom je govorio o crno-belima

- Valensija je mogla sebi da obezbedi učešće i naredne sezone. Okolnosti to nisu dozvolili. Nepravedno je da se kaže da Valensija ne može sada da igra Evroligu. Nisu klubovi krivi za okolnosti koje su se dogodile i samim tim im ne možemo uskraćivati prava. Ko bi mogao da garantuje da bi Partizan ili Virtus izborili plasman u Evroligu. Nema kriterijuma po kojim bi izabrali Partizan da igra Evroligu naredne sezone jer je bio udnostavno nije bilo mogućnosti da biramo nekoga ko ne bi bio šampion na terenu. Ne postoji tim u Evrokupu koji ima većih p krugu od osam timova, svi oni su imali podjednake šanse da se bore za titulu. Kada se sezona završila, oduzeta im je ta prilika da se bore i jerava od bilo kog drugog tima.

Nastavio je u istom ritmu.

- Verujem da je veoma jasno da je Partizan u poslednje dve godine radio ozbiljan posao. Novi predsednik Partizana mi je objasnio da je njegov plan ispunjava i razumem frustraciju koju mogu da imaju, kako klub, tako i navijači jer je sezona bila odlična, ali zbog već pomenutih okolnosti ne mogu da ostvare zacrtane ciljeve. Ipak, mislim da taj isti osećaj imaju i navijači Anadolu Efesa. Ako se Partizan ne odvoji od zacrtanog puta Evrolige, siguran sam da će doći do nagrade - rekao je Bertomeu za "Maxbet sport".

On je dodao da ABA liga ima sigurno mesto u EL.

- Oduvek smo bili jasni. Ne možemo biti bez predstavnika regiona koji je proizveo toliko talenata. To je za naš fundamentalni region. Svaki region ima svoje karakteristike, a ovaj region poseduje veliku strast prema košarci i zato ćemo uvek imati jednog predstavnika ovog regiona.

Bertomeu je objasnio da li će šampion ABA lige igrati u Ervroligi.

To je problem koji se ne dešava samo u Jadranskoj ligi. Slično je i u Nemačkoj. Uslovi učešća u Evroligi su sve strožili, jer želimo takmičenje na najvišem nivou. To je prirodni proces. Neki klubovi u Grčkoj, Španiji i Italiji vide da ne mogu da ispune naše uslove. Moramo da budemo selektivni. Kvalitet nije igrati dobru košarku samo jedne sezone. Kvalitet je dobro organizovani klub koji ima kontinuitet. Koji ima strategiju na duže staze. Pričaću na primeru Španije. Tu postoje klubovi koji znaju da Evroliga nije za njih jer nisu u stanju da dostignu potrebne uslove. Ipak, ono što želim da još jednom naglasim, ABA liga će uvek imati predsavnika. Nikada neću dozvoliti da ABA liga ostane bez predstavnika - zaključio je Betromeu.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge
Društvo

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge

Međunarodni dani razgovora s Austrijom, na kojima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije pružiti pravnu pomoć ljudima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije, biće održani sledeće nedelje.

20.04.2024

13:36

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija