• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.06.2020

16:46

NISAM VIŠE IGRAČ PARTIZANA! Stranac potvrdio da je napustio crno-bele!

Partizan

NISAM VIŠE IGRAČ PARTIZANA! Stranac potvrdio da je napustio crno-bele!

Podeli vest

Košarkaški klub Partizan i zvanično se rastao sa igračem koji nije ispunio očekivanja crno-belih prethodne sezone. Žastin Pejners potvrdio je da je saradnja sa ekipom iz Humske okončana

Letonac je u Partizan stigao iz Darušafake, a kako je vreme odmicalo provodio je sve manje vremena na parketu. Pejners je izjavio da se ne ljuti na trenera Andreu Trinkijerija i detaljnije opisao kako je pao u drugi plan.

PARTIZAN DOBIJA JOŠ JEDNOG PLEJA! Povratak Slovenca među crno-bele, da li je zaslužio još jednu šansu?

 Iskren da budem, oko 70 odsto je kriva moja loša forma u svakom trenutku, a preostalih 30 posto je prepona koju sam povredio. Doduše kako je vreme prolazilo povreda se pogoršavala da na kraju nisam mogao da izdržim trening, bolovi su bili veliki. Prvi bol u preponi sam osetio već posle nekoliko treninga. Nisam tada ni previše razmišljao o tome, trenirao sam uprkos bolu jer sam hteo da se na neki način odužim Trinkijeriju koji je insistirao na mom dovođenju. Kako je vreme prolazilo tako sam ja sve slabije igrao što možda i nije toliko strašno, svakome dođe loš period, međutim sve sam lošije trenirao da bi sve kulminiralo na jednom trenigu kada nisam mogao da potrčim. To je bilo baš pred reprezentativnu pauzu, sredinom februara ako se ne varam. Odmah sam otišao na snimanje i situacija je bila baš loša. Rečeno mi je tada da mi predstoji minimum tri meseca mirovanja. U dogovoru sa ljudima iz kluba odlazim u Letoniju na lečenje, a onda se dogodila i pandemija, čime se moja epizoda u Partizanu nažalost završava - izjavio je Letonac za "Maxbetsport".

Foto: Starsportphoto

Pejnersov ugovor sa Partizanom je istekao.

– Nisam više igrač Partizana. Potpisao sam ugovor samo na jednu sezonu, niko u klubu me nije zvao sa bilo kakvim predlogom o novoj saradnji, ali to je očekivano. Razgovarao sam sa Nikolom Lončarom pre dve ili tri nedelje, tada je obavestio igrače koji su napustili Srbiju da postoji šansa da se sezona nastavi i da budemo u pripravnosti, a onda i pre nekoliko dana nam je saopštio da se sezona prekida. Iskreno mislim da je to dobra odluka iako je Partizan imao odličnu sezonu, stvarno smo igrali sjajnu košarku u sistemu trenera Trinkijerija.

Osvrnuo se na atmosferu u ekipi i apostrofirao Novicu Veličkovića kao lidera.

– Momci su bili odlični. Novica Veličković je tu bio lider što se tiče zajedništva. Družio sam se sa svima i mislim da sam ostvario dobar odnos. Nadam se da nisam bio toksičan, da nekoga nerviram. Jednostavno i meni je u nekim trenucima bilo teško jer znam u sebi da sam bolji igrač, ali stvari jednostavno ne funkcionišu. Ipak, atmosfera je bila sjajna, a na sve to smo igrali izvanredno. Bili smo ubedljivo najbolji u svim takmičenja, malo utakmica smo gubili, a kada igrate dobro, atmosfera je odmah sjajna. Kada podvučem crtu nije mi žao što sam bio u Partizanu koji je zaista veliki klub, žao mi je što nisam pomogao više.

Foto: Starsportphoto

Letonac je naglasio da je Partizanu mesto u Evroligi.

 Sada već mogu da pričam kao neko ko više nije u Partizanu sa objektivnim stavom. Partizan je klub koji bez ikakve dileme zaslužuje da bude deo Evrolige. Pokazao je to čitave sezone, od organizacije do sastava tima koji je bio u stanju da se nosi sa svima. Ne samo u Evrokupu gde je već bio najbolji, već i u Evroligi bi bio konkurentan tim koji bi namučio mnoge. Propratio sam odluku Evrolige i znam da će Partizan ponovo biti deo Evrokupa. Žao mi je što je tako, ali očekujem da samo nastave da igraju dobro i da će trofeji sigurno doći, tim je zaista odlično sastavljen - zaključio je Pejners.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija