• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.10.2020

09:50

KUVA PRED "VEČITI" DERBI! Stanojević odgovorio Terziću na prozivke!

Partizan

KUVA PRED "VEČITI" DERBI! Stanojević odgovorio Terziću na prozivke!

Podeli vest

Crvena zvezda i Partizan u nedelju od 17 časova igraju 163. večiti derbi, a trener crno-belih Aleksandar Stanojević do sada ih je u karijeri odigrao šest, a dobio pet

Jedini poraz ga nije boleo pošto je bio u revanšu polufinala Kupa Srbije koji nije bio dovoljan Zvezdi da prođe dalje.

U razgovoru za "Sportski žurnal" ističe da mu je najdraži prvi derbi, koji je "rešio" Radosav Petrović, ali i da je shvatio važnost utakmice tek kada je izgubio.

- Znate li kad sam tačno shvatio šta znači derbi? Kad sam te 2011. jedini put izgubio! Pitate se zašto, plasirali smo se u finale kupa - komšijama je 1:0 bilo nedovoljno u revanšu da anuliraju naših 2:0 u prvom meču? Ali… U klubu su svi bili ljuti - ispričao je Saša Stanojević.

Foto: Starsportphoto

 

U njegovoj eri Partizan je bio uspešan u derbijima, a uz to je osvajao i trofeje, pa strateg crno-belih dodaje da je to najbolja kombinacija.

- Znate kad je potpuno zadovoljstvo? Kad uz dobijen derbi osvojite i tutulu. E, to smo mi radili… U kontinuitetu. 

Bez obzira na to što je Crvena zvezda osvojila poslednje tri titule, nije uspevala da dominira u međusobnim duelima. U prethodne četiri utakmice nisu dali gol, dok najviše problema imaju kada gostuju u Humskoj. Sada je izjava Zvezdana Terzića u kojoj je Partizan uporedio sa Radničkim podigla mnogo prašine i iznervirala crno-bele.

Foto: FK Partizan/Sandić

 

- Sigurno da je ta izjava nešto što utiče na naše raspoloženje. Uz svo poštovanje, kad ste dominantni u prvenstvu  - super, ali kad ste i u derbijima… To tek ima težinu! E, tad možete da pričate o protivniku. Ja se, na primer, ne bih hvalio da je Partizan samo slavio u derbijima, da nije bio i šampion. Imali smo pravo da dozvolimo to sebi: pobeđivali smo komšije i osvajali titule - rekao je Stanojević i dodao da ne postoji tajni recept za dobijanje derbija.

- Nema tu neke tajne: derbije su nosili igrači ponikli u Partizanu. Eto, moj poslednji odigralo je čini mi se devet sa tim ispunjenim uslovom. Fudbaler koji oseća večiti priču igra na drugi način! Bez obzira što su veliki broj mečeva u mom periodu i kasnije rešavali stranci.

Partizan je na "minus osam" od najvećeg rivala, pa samo pobeda dolazi u obzir.

- Ne bih bio zadovoljan remijem! - zaključio je trener Partizana.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vuki

pre 3 godine

Terzić jednu rečenicu, a Partizan saopštenja, izjave, Jutjub klipove...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije
Politika

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije

Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Sandra Božić čestitala je danas svim pripadnicima Vojske Srbije 23. april, Dan Vojske Srbije, ističući da Srbija temeljno razvija svoju vojsku kako bi bila sposobna da odgovori na sve izazove.

23.04.2024

12:46

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija