• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.N.

26.10.2020

13:55

PARTIZAN IMA ŠANSU ZA "-6"! Crno-beli u Nišu mogu da smanje zaostatak na tabeli!

Partizan

PARTIZAN IMA ŠANSU ZA "-6"! Crno-beli u Nišu mogu da smanje zaostatak na tabeli!

Podeli vest

Partizan gostuje Radničkom u derbiju 12. kola Superlige Srbije, a Aleksandar Stanojević podseća da će prvi put u karijeri voditi ekipu protiv Nišlija * Razmišljam samo o pobedi, dodaje trener crno-belih

Radnički ima tim za vrh tabele, ali razmišljam samo o pobedi u Nišu, poručuje trener Partizana Aleksandar Stanojević. On će prvi put u karijeri voditi ekipu protiv "meraklija" pošto crno-beli danas (17.00, Arena sport 3) u derbiju 12. kola Superlige Srbije gostuju Nišlijama.

Javor je odoleo na stadionu "Rajko Mitić" i odigrao nerešeno bez golova sa aktuelnim šampionom (0:0). Crno-beli će šansu da priđu na "-6" imati na Čairu gde ih čeka uvek neugodni Radnički.

Kad je Stanojević u prethodnom mandatu proveo oko godinu i po na klupi crno-belih, tada je Radnički igrao u drugoj ligi i zato trofejni trener nije imao priliku da se na "Čairu" bori za bodove.

Nišlije za Evropu

Osim što je najavio da će udariti recku u Nišu, Stanojević nema pravo na kiks ako misli da ostane u trci za šampionsku titulu. 


- Davno je bilo, pa se i ne sećam, ali zanimljiv je podatak da se nikad nisam sreo sa Radničkim. Nadam se prvoj pobedi na "Čairu". Radnički je dobar, ima veliki izbor dobrih igrača i verovatno će opet pokušati da izbori plasman u Evropu. Ne znam da li je po kvalitetu odmah iza Zvezde i nas, ali sigurno jeste u vrhu lige. Ipak, mi smo Partizan i protiv svakog tima idemo na pobedu - kaže Stanojević.

Foto: Starsportphoto

 

Na klupi Radničkog odnedavno je Milan Đuričić, trener koji je kao pomoćnik Sava Miloševića proveo godinu i po u Partizanu sve do kraja prošle sezone. Stanojević ipak ne veruje da popularni Đumi može da bude prednost Radničkog.

- Đuričić je iskusan trener i pokušaće da iskoristi sve što zna o nama, ali nije mu to velika prednost. Partizanov tim se dosta izmenio u odnosu na vreme kad je Đuričić radio kod nas - ističe Stanojević.

Crno-beli će u Nišu opet biti bez Sejdube Sume, kojem zbog povrede oka sledi duža pauza. S druge strane, Lazar Marković se oporavio i biće u konkurenciji za tim, baš kao i pojačanja Žan Kristof Bajbek i Filip Holender.

- Povrede su sastavni deo sezone i nema kukanja zbog toga. Ne tražim opravdanje, samo malo strpljenja, jer će ovaj tim dobro izgledati. Bajbek može da izdrži poluvreme, ali u kakvom ritmu, to ćemo tek da vidimo. Što se tiče Holendera, on će biti u konkurenciji za sastav. Spreman je, samo je pitanje kako će se uklopiti, pošto još ne poznaje dobro saigrače - jasan je Stanojević.

Foto: Starsportphoto

 

Stojković na golu

Partizanov trener, koji je 2010. doveo Vladimira Stojkovića u Humsku, poručuje da će bivši reprezentativac braniti u Nišu.

- Stojke je neprikosnoven i on će uvek braniti na težim utakmicama i derbijima. Međutim, Aleksandar Popović i Nemanja Stevanović pokazali su da na njih može da se računa. Rotiraćemo golmane i dalje, ali u Nišu će braniti Stojković - zaključuje Stanojević.
 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlada

pre 3 godine

I da li je Partizan pobedio sa 6 golova? Ne. Izgubio je.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija