• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dušan Tufegdžić

07.11.2020

07:15

NIJE VAŽNO POBEDITI, NIJE VAŽNO BITI PRVI, VAŽNO JE OSETITI PARTIZAN U KRVI! Prošlo je više od dva meseca kako je otišao veliki Savo...

Partizan

NIJE VAŽNO POBEDITI, NIJE VAŽNO BITI PRVI, VAŽNO JE OSETITI PARTIZAN U KRVI! Prošlo je više od dva meseca kako je otišao veliki Savo...

Podeli vest

Prošlo je više od dva meseca kako je Savo Milošević napustio mesto šefa stručnog štaba Partizana, a na njegovo mesto došao je Aleksandar Stanojević, stručnjak koji je od dolaska u Humsku u više navrata najavio rekonstrukciju tima. Upravo one ekipe koju je Milošević stvorio i selektirao, moćnog Partizana pred kojim je umalo pao i veliki Mančester junajted

Dolaskom Miloševića na klupu Partizana u martu 2019. godine, malo ko je verovao da će crno-beli samo godinu dana kasnije igrati moderan i lep evropski fudbal. Malo je nedostajalo da "parni valjak" prezimi u Evropi, a pobede u večitim derbijima bile su rutinski posao za sada već bivšeg trenera Partizana.

Foto: Starsportphoto

Kratka klupa i nedostatak pravih alternativa u domaćem šampionatu nakon odličnih igara u Evropi, terale su Partizan da zbog umora "kiksa" u Superligi Srbije. Međutim, i pored te činjenice, crno-beli su bili na pravom putu. Kasa je bila sve punija, produkcija mladih igrača odlična, a kako je kontinuitet rada trenera u Fudbalskom klubu Partizan ređa "od pojave nilskog konja u Velikoj Moravi", potvrđuje i činjenica da je Milošević nakon poraza od Novog Pazara i Vojvodine, vidno iznerviran suđenjem, kao i indoletnošću uprave kluba da ga zaštite, pokupio stvari i napustio klupu crno-belih. Tačnije, otišao je iz zemlje.

 

Lepo je i ofanzivno igrao Partizan, a pojačanja koja je Savo doveo bila su pun pogodak. Vratio je Sumu iz mrtvih, "nabio" cenu Strahinji Pavloviću, iz naftalina izvukao Umara Sadika, promovisao Filipa Stevanovića, angažovao Asana, a kao šlag na tortu stigao je Bibras Natho, igrač o kome je Partizan mogao samo da sanja. Sve to vredelo je mnogo više od dva poraza na startu nove sezone, a ako ćemo biti pošteni, Aleksandar Stanojević je za prva dva meseca mandata u Humskoj, upropastio više stvari nego što je Savo za godinu i po dana boravka u Partizanu.

Foto: Starsportphoto

Ipak, kredit koji je Stanojević ima kod uprave zaista je neverovatan. Njemu je u ruke dat skup tim, koji umesto da dodatno svojim iskutvom uigra, on je rešio da sve rekonstruiše i poslednjeg dana prelaznog roka angažuje nekolicinu nespremnih fudbalera. 

Foto: Starsportphoto

Sve to kulminiralo je porazima, kako od Radničkog iz Niša, tako i Šarloe u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Partizan je trenutno na minus devet od Zvezde i bori se sa Vojvodinom za drugo mesto, međutim, Stanojevićevo mesto je zacementirano na klupi Partizana. 

Foto: Starsportphoto

Čuvena grobarska maksima, " Nije važno pobediti, nije važno biti prvi, važno je osetiti Partizan u krvi", doživela je ponovono rađanje pod dirigentskom palicom Save Miloševića. Milošević je "vaskrsnuo" taj trenutak sreće kod navijača Partizana, koji su iz nedelje u nedelju pratili sa istom euforijom crno-bele, kako protiv Javora, tako i Mančester junajteda.

Miloševića više nema, a Partizanu po svemu sudeći ostaje borba za trofej u Kupu Srbije. Evropa je daleko, Zvezda još dalje, a entuzijazam navijača Partizana vratio se tamo negde kada je svojevremeno "bugarski Bebeto" Asen Nikolov stigao u Partizan 2007. godine. Šta je Partizan želeo sa Stanojevićem to ostaje pitanje, a da se crno-belima crrno piše, to je sve izvesnije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!
Politika

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Republici Srbiji, Nj.E. Anke Konrad, sa kojom je razgovarao o sve težem položaju srpskog naroda u pokrajini, gde, kako je naveo, Priština umesto normalizacije i deeskalacije situacije svakodnevno generiše nove krize na terenu.

16.04.2024

15:26

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd
Društvo

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd

Danas je održana konferencija za medije povodom potpisivanja novog trogodišnjeg ugovora o strateškoj saradnji Beogradskog maratona i brenda IDEA, kao i donacije aparata AED (automatski eksterni defibrilatora) Crvenom krstu Beograd od strane fondacije Heroji Beogradskog maratona i kompanije Mercator-S, a koji će biti postavljeni na javnim površinama u Beogradu, i biti dostupni za efikasno spasavanje života naših sugrađana.

16.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija