• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.11.2020

22:49

(VIDEO) TAKO MELJE "PARNI VALJAK"! Partizan razmontirao Zadar na debiju Filipovskog

Partizan

(VIDEO) TAKO MELJE "PARNI VALJAK"! Partizan razmontirao Zadar na debiju Filipovskog

Podeli vest

Košarkaši Partizana savladali su Zadar na debiju Saša Filipovskog na mestu šefa struke rezultatom 78:63 (19:16, 19:18, 22:16, 18:13)

Crno-beli su od hrvatskog tima bili bolji na svom terenu, u hali sportova "Ranko Žeravica".

Odmah na prvom meču se video značajan trenerski pečat Saša Filipovskog i nema sumnje da su svi navijači Partizana prezadovoljni onim što su njihovi ljubimci pokazali.

Najzaslužnija za pobedu "parnog valjka" bila je timska igra koju je postavio Filipovski. Po 15 poena su ubacili Nemanja Dangubić i Nikola Janković, 11 je dodao Nemanja Gordić, a deset je postigao Novica Veličković.

Sa druge strane su se istakli Dominik Mavra i Činanu Onuaku sa po 13 poena, odnosno Džastin Karter sa 11.

Partizan - Zadar 78:63 (19:16, 19:18, 22:16, 18:13)

DVORANA: Hala sportova "Ranko Žeravica"

SUDIJE: Ilija Belošević, Tomislav Vovk, Radoš Savović

PARTIZAN: Mika, Miler-Mekintajer 5, Zagorac 8, Pejdž 4, Dangubić 15, Gordić 11, S. Janković, Angola, Veličković 10, N. Janković 15, Tomas 8, Trifunović 2. Trener: Sašo Filipovski.

ZADAR: Karter 11, Palokaj, Brala 2, Vuković 8, Bursać 3, Junaković 5, Vorku, Mavra 13, Onuaku 13, Planinić 4, Gilbert 4. Trener: Veljko Mršić.

Prva četvrtina je počela rezultatskom klackalicom, a onda je Partizan serijom 10:2 u kojoj su se istakli Novica Veličković i Nikola Janković došao do šest poena prednosti. Međutim, do kraja uvodne deonice Zadar je uspeo tu razliku da prepolovi, pa je posle prvih deset minuta igre na semaforu pisalo 19:16.

 

U drugoj četvrtini su crno-beli uglavnom održavali prendost, opet su nekoliko puta imali 'plus šest', ali je i u dva navrata ekipa Zadra preuzela vođstvo. Na kraju, ipak, Paertizan je na odmor otišao sa četiri poena prednosti (38:34), a najbolji je u prvom poluvremenu bio Nikola Janković sa deset poena i šest skokova.

 

Ekipa Zadra je u uvodnim minutima treće četvrtine uspela dva puta da priđe na poen zaostatka, ali je Partizanova serija 12:2 crno-bele pogurala do prve dvocifrene prednosti na meču (57:46). Ta deonica je u potpunosti protekla u znaku Nemanje Dangubića koji je upisao 11 poena, tri trojke i jednu dvojku je pogodio, a uoči poslednjih deset minuta meča rezultat je bio 60:50 za pulene Saša Filiovskog.

 

Poslednjih deset minuta počelo je jako loše po crno-bele. Džastin Karter je prvo pogodio trojku, a potom i tri vezana slobodna bacanja, pa su gosti prišli na 'minus četiri'. Međutim, tada je ulogu junaka preuzeo Nemanja Gordić koji je sa dve trojke u razmaku od 40 sekundi vratio dvocifrenu razliku i na taj način je Partizan odbio nalet Zadrana.

Posle toga se razlika kretala između sedam i 11 poena, a konačno su crno-beli prelomili meč serijom 8:0 u kojoj su se istakli Rade Zagorac i Nemanja Gordić.

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija