• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.11.2020

18:57

(VIDEO/FOTO) MORA BOLJE! Partizan se kockao u Zagrebu! Filipovski će imati pune ruke posla!

Partizan

(VIDEO/FOTO) MORA BOLJE! Partizan se kockao u Zagrebu! Filipovski će imati pune ruke posla!

Podeli vest

Košarkaši Partizana savladali su u gostima u okviru šestog kola regularnog dela ABA lige ekipu Cibone sa 75:82 (21:27,19:23,25:14,10:15)

Na samom startu utakmice sve do finiša prve deonice viđena je rezultatska klackalica u Zagrebu. Ipak, favorit na ovoj utakmici, Partizan, zaigrao je daleko angažovanije i pre svega odličnim skokom i poenima ispod obruča došao do prve dvocifrene prednosti (plus 14)!

Cibona - Partizan 75:82 (21:27,19:23,25:14,10:15)

Dvorana: Draženov dom   Sudije: Damir Javor, Igor Dragojević, Josip Radojković

Cibona: Bilinovac 1, Radovčić 3, Marić 0, Bundović 20, Vucić 0, Novačić 2, Prkačin 16, Gnjidić 12, Drežnjak 15, Mur 6, Markota 8, Nakić 2

Partizan: Miler-Mekintajer 8, Mika 5, Zagorac 6, Pejdž 16, Dangubić 13, Gordić 6, S. Janković /, Angola /, Veličković 2, N. Janković 15, Tomas 11, Trifunović

U nastavku prvog dela Cibona je uspela da spusti minus na sedam poena, međutim, nakon tajm-auta Saše Filipovskog, crno-beli ponovo zaigrali čvrđće i za tili čas otišli na dvocifrenu prednost.

 

 

Mekinatjer je bio raspoložen u šutu spolja, što je bilo dovoljno da "parni valjak" uhvati zalet u dvorani "Dražen Petrović"! Crno-beli su stekli i maksimalnih plus 15, međutim, nakon prvoh 20 minuta rezultat je glasio - 50:40 u korist Partizana!

 

 

U nastavku igre Partizan je dozvilio Ciboni da napravi preokret i sredinom treće deonice povede sa 54:53. Crno-beli su za svega pet minuta igre ubacili svega tri koša, a broj izgubljenih lopti rastao je iz minuta u minut. 

Uspeo je Partizan da pred kraj treće četvrtine pojača odbranu i trojakama Dangubića i Pejdža u poslednju deonicu uđe sa prednođću od 67:65!

 

 

Iako je Partizan užasno delovao na startu drugog dela, crno-beli su u nastavku duela ponovo zaigrali na pravi način i za tili čas otišli na plus osam. Raspucao se Markus Pejdž, pa je novom trojkom serija Partizana produžena na 15:0 sredinom poslednje deonice!

 

 

Do kraja duela prednost Partizan je održavao stečenu prednost, pa su izabranici Saše Filipovskog zabeležili novi trijumf, četvrti u ABA ligi. Dobra, ali ne i sjajna igra crno-belih koji su još jednom dozvolili protivniku lake poene, međutim, Cibona nije bila kadra da kazni i savlada Beograđane.

Najefikasniji kod Partizana je bio Markus Pejdž sa 16 poena, 15 je postigao Nikola Janković, uz 12 skokova, dok je Nemanja Dangubić ubacio 13.

Gordić je imao čak 10 asistencija, dok je dvocifren u broju poena bio još Rašon Tomas sa 11. Kod Cibone najbolji je bio Prkačin sa 16 poena i 10 skokova, Bundović je postigao 20, a Drežnjak 15 poena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija