• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. GLIGORIĆ

01.01.2021

18:00

SVI U JAPANU ZNAJU ZA PIKSIJA, BRŽI SAM OD BOLTA! Prvi intervju Asana za srpske medije /VIDEO/

Partizan

SVI U JAPANU ZNAJU ZA PIKSIJA, BRŽI SAM OD BOLTA! Prvi intervju Asana za srpske medije /VIDEO/

Podeli vest

Brzina je moja glavna karakteristika i zato se trudim da uvek budem u top-formi, a što se tiče Juseina Bolta, ako bi on imao slab dan, mogao bih da ga pobedim, kaže Takuma Asano

Ubeđen sam da bih mogao da trčim brzo kao čuveni Jusein Bolt, pa možda čak i da ga pobedim u sprintu, kaže fudbaler Partizana Takuma Asano (26)! Reprezentativac Japana tečno govori samo maternji jezik, tako da dosad nije davao intervjue srpskim medijima, ali Informer uz pomoć profesionalnog prevodioca svojim čitaocima donosi prvi razgovor sa najboljim igračem crno-belih ove sezone.

Asano je osvojio srca svih "grobara" golovima, zalaganjem i odnosom prema dresu, a najviše brzinom kakva dosad nije viđena u Humskoj. Međutim, malo ko zna za podatak da je bivši igrač londonskog Arsenala svojevremeno na 50 metara trčao svega 0,4 sekunde sporije nego najbrži sprinter svih vremena Jusein Bolt.

Pošteno

Superliga Srbije je fer takmičenje, a na nama je da se potrudimo da prestignemo Crvenu zvezdu

Pitanje se nameće samo - da li bi mogao da pobediš Bolta u sprintu?

- Tačno je da je brzina moja glavna karakteristika i toga sam svestan. Zaista se trudim da uvek ostanem u top-formi. Bolt? Pa on je neverovatno brz. Kada bismo se trkali i ako bi on nekim slučajem imao nešto slabiji dan, mislim da bih imao šansu da ga pobedim.

Da li neko u ekipi Partizana može da se trka s tobom?

- Mislim da takav ne postoji i da sam ja najbrži. Naravno da u ekipi ima brzih fudbalera, ali ne verujem da iko može da me pobedi. Ako bih morao nekog da izdvojim među saigračima, Filip Stevanović je najbrži, posle mene.

Foto: Starsportphoto

 

Brzina nije tvoja jedina odlika. I bivši trener Savo Milošević i sadašnji Aleksandar Stanojević hvalili su te zbog tvog odnosa prema radu.

- Mnogo mi je bitno da trener veruje u mene. Tako je bilo kod Save Miloševića, a tako je i sada kod Aleksandra Stanojevića. Sjajno je sarađivati s obojicom, a ja ću i dalje nastaviti da se trudim kako bih opravdao poverenje.

Dobar odnos sa Vengerom

Foto: Reuters

Arsen Venger

Pre četiri i po godine iz Japana si došao u Arsenal, međutim, nikad nisi zaigrao za engleski klub. Šta je razlog?

- Žao mi je što nisam uspeo da zaigram u Arsenalu. Problem je bila viza i radna dozvola, koju nisam uspeo da dobijem. Zbog toga sam često išao na pozajmice. S menadžerom Arsenom Vengerom imao sam dobar odnos i verujem da bih zaigrao da se nisu isprečili administrativni problemi.

Rekao si jednom prilikom da si iznenađen besom i tenzijom koja vlada u klubu kada Partizan ne pobeđuje. Kako sad gledaš na to?

- U početku mi je bilo veliko opterećenje da razmišljam da li će se neko na mene ljutiti ili ne. S vremenom sam naučio da razmišljam samo o svojoj igri i da dajem golove i sve od sebe na terenu. U tom smislu, mogu da kažem da sam se prilagodio na Srbiju. Za mene jeste bilo iznenađenje to koliko se moji saigrači ljute kada se dogodi loš rezultat. Međutim, u Partizanu se pobede podrazumevaju, pa je zato teško kada naiđe neuspeh.

Da li si znao nešto o Srbiji pre dolaska u Partizan?

- O Srbiji baš ništa, ali sam imao podršku porodice i agenata da dođem.

Nisi čuo čak ni za Dragana Stojkovića Piksija?

- Naravno da jesam, za Piksija sam znao od malih nogu. Mislim da svi u Japanu znaju za njega. Ja sam bio mali kada je on igrao za Nagoju, ali se sećam njegove oproštajne utakmice. Šta reći osim da je on fudbalska legenda.

Da li je prvenstvo Srbije regularno i može li Partizan do titule?

- Superliga Srbije je fer takmičenje, a na nama je da se potrudimo da prestignemo Crvenu zvezdu. Imamo kvalitet da im se suprotstavimo. Ako želimo titulu, moramo da pobeđujemo. Makar to bilo i po 1:0 u svakoj utakmici.

Foto: Starsportphoto

Takuma Asano

Poveo kuvara iz Japana

S obzirom na to da si navikao na japansku kuhinju, kako se snalaziš za hranu u Beogradu?

- Sa mnom je kuvar iz Japana, tako da jedem uglavnom japansku hranu. Što se tiče srpske kuhinje, probao sam mnogo toga, ali iskren da budem, nemam pojma kako se šta zove. Obožavam skoro sva vaša jela u kojima je meso glavni sastojak.

Voleo bih na Mundijalu meč Japan - Srbija

Šta misliš o reprezentaciji Srbije i mogućnosti da na Mundijalu u Kataru 2022. godine bude s Japanom u grupi?

- Srpska reprezentacija je veoma jaka, ima sjajne igrače. Verovatno bolje fudbalere od Japana. Bilo bi veoma zanimljivo da budemo zajedno u grupi na Svetskom prvenstvu. Voleo bih da se to dogodi. Nadam se da ćemo uspeti da se kvalifikujemo na Mundijal i mi i Srbija.

Da li si stigao da se upoznaš s noćnim životom Beograda, koji većina fudbalera obožava?

- Iako sam tu više od godinu dana, imam mnogo obaveza u klubu i toga se pridržavam. Što se tiče noćnog života, dva puta sam bio u provodu, i to kada smo imali pauze. Pridržavam se sportskog života i obaveza u klubu.

Nakon godinu i po dana šta si naučio od srpskih reči?

- Dobro jutro, nema na čemu, hvala... Kako si, dobro... Pi*ku materinu...




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija