• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.01.2021

17:20 >> 18:51

JARAMAZ UNIŠTIO HRVATE! Partizan slavio u Splitu /VIDEO/

Partizan

JARAMAZ UNIŠTIO HRVATE! Partizan slavio u Splitu /VIDEO/

Podeli vest

Košarkaši Partizana savladali su Split u gostima rezultatom 86:74 (24:21, 24:21, 22:22, 16:10) u utakmici 13. kola ABA lige

Najzaslužniji za pobedu crno-belih bio je Ognjen Jaramaz koji je meč završio sa fantastičnih 29 poena i indeksom korisnosti 33.

Osim njega, u taboru srpskog tima su se istakli Kodi Miler-Mekintajer sa 13 i Uroš Trifunović sa 11 poena.

Na drugoj strani, bolji od ostalih bili su Marko Luković koji je ubacio 18 poena i Blaž Mesiček koji je postigao dva manje.

Partizanu je trijumf u Splitu bio sedmi u sezoni, dok je hrvatski tim zabeležio deveti poraz na ovom meču.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Split - Partizan 74:86 (21:24, 21:24, 22:22, 10:16)

Hala: Mala dvorana KK Split

Sudije: Igor Dragojević, Radoš Savović, Ernad Karović

Split: Perković 5, Gizdavčić, Perasović, Kedžo, Marčinković 5, Šarić, Bajo, Čampara 11, Vranković 6, Luković 18, Marić 13, Mesiček 16. Trener: Ivica Skelin.

Partizan: Mika 6, Miler-Mekintajer 13, Pejdž, Dangubić 2, Jaramaz 29, Veličković 6, Janković 6, Tomas 5, Trifunović 11, Mozli 8. Trener: Saša Filipovski.

Tok meča

Četvrta četvrtina

Utakmicu su prelomili Ognjen Jaramaz trojkom i Vil Mozli zakucavanjem u naredna dva napada.

Posle toga nije bilo poena neko vreme i Saša Filipovski je dva minuta pre kraja susreta zatražio tajm-aut pri vođstvu 81:74.

Naredna dva minuta su obeležile greške oba tima, ali ih je manje napravio Split koji je prišao na 'minus sedam' - 74:81.

Poslednjh deset minuta započeti su igrom "koš za koš", a onda je usledila serija Partizana 4:0 kojom su crno-beli stigli na dvocifrenu prednost (78:68) šest minuta pre kraja utakmice.

 

Treća četvrtina

Na kraju treće deonice je rezultat 70:64 u korist Partizana.

 

Razlika u korist crno-belih je ostajala u rasponu od sedam do deset poena, ali je nešto manje od dva minuta do kraja četvrtine Sani Čampara trojkom smanjio na 64:68.

Posle tajm-auta su Splićani koristili svoje napade, ali je i Ognjen Jaramaz nastavio da zatrpava njihov koš.

Partizan je dobro otvorio drugo poluvreme, poveo je 53:45, ali je tada useldila serija Splita 6:0 koju je prekinuo naravno Ognjen Jaramaz, a potom Uroš Trifunović vezao pet poena za 60:51, pa je Ivica Skelin pozvao tajm-aut.

Druga četvrtina

Najefikasniji pojedinac prvog dela je Ognjen Jaramaz koji je ubacio čak 17 poena.

Do kraja poluvremena su oba tima postigla po četiri poena i na odmor se otišlo rezultatom 42:48.

Ponovo su odlično reagovali posle tajm-auta košarkaši Partizana koji su odmah napravili mini-seriju 4:0, a potom je koš Hrvata nastavio da zatrpava Ognjen Jaramaz, za vođstvo Partizana 44:38.

 

U nastavku meča je Split uspeo da istopi prednost crno-belih i da priđe na poen zaostatka (35:36) kada je tajm-aut zatražio Filipovski.

Ognjen Jaramaz je postigao prvih osam poena (dve trojke i dvojka) Partizana u drugoj deonici i doveo je crno-bele do prednosti od 32:24.

Prva četvrtina

Do kraja prve deonice je Partizan povećao prednost i na kraju uvodnih deset minuta su Beograđani vodili 24:21.

Posle minuta pauze, Partizan je napravio još veću seriju i poveo je 17:15, pa su tada minut odmora zatražili domaćini.

Ipak, tada je usledila serija Splićana koji su se odvojili na 15:8, pa je Saša Filipovski zatražio tajm-aut.

 

Utakmica je počela rezultatskom klackalicom koja je dosta dugo trajala, a okončaa je poenima Rašona Tomasa koji je poravnao rezultat na 8:8.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija